Vizitator orlandobarbulescu Postat Octombrie 6, 2012 Partajează Postat Octombrie 6, 2012 Bună seara. Vă rog să-mi scrieți dacă pot transforma o pereche de boxe închise de 50w Unitra ZgC 40-4-81 în unele bass-reflex.Dacă da ce dimensiuni are conul?Cutiile sunt goale, fără difuzoare, și au următoarele dimensiuni interioare: 440x240 mm. Adâncime 200 mm.Nu sunt foarte pretențios la sunet, doresc recomandări pt dif bass (mediu ca preț) . Vă mulțumesc tuturor. Link spre comentariu
player4 Postat Octombrie 6, 2012 Partajează Postat Octombrie 6, 2012 Daca alea sunt dimensiunile exterioare, ai sa ai undeva la 15L volum util. Ce diametru are decupajul difuzorului de bass? Link spre comentariu
Vizitator orlandobarbulescu Postat Octombrie 6, 2012 Partajează Postat Octombrie 6, 2012 Dimesiunile sunt cele interioare. Decupajul e de 180mm . Dif de înalte am. Sunt cu calota de matase, Link spre comentariu
player4 Postat Octombrie 6, 2012 Partajează Postat Octombrie 6, 2012 daca vrei sa ramai in acelasi trend (ultra low cost) ca si la tweeter, poti incerca un Sal SBX2030, taiat undeva la 2200-2500hz. Sa nu te astepti la un f3 prea scazut, in principal datorita volumului destul de mic pentru un bass de 8 inch. Link spre comentariu
Vizitator orlandobarbulescu Postat Octombrie 6, 2012 Partajează Postat Octombrie 6, 2012 Realizez ca nu e cine stie ce. Dar vreau doar ceva mai mult decât cum era. Dimensiuni tub? Am gasit ceva date despre dif recomandat: Fs = 33 Hz Frecventa de rezonanta in gol Vas = 46.72 litri Volumul de aer echivalent Qts = 0.35 factorul de calitate total al sistemului rezonant Boxa inchisa : Volum recomandat : 15.17 litri net Boxa sistem bas-reflex : Volum recomandat : 29.24 litri net , Lungime port : 10.17 cm Diametru port : 5 cm Problrma e că nu am volumul suficient pt bass-reflex. Așa e? Link spre comentariu
CBI Postat Octombrie 6, 2012 Partajează Postat Octombrie 6, 2012 tweterele alea sunt niste mizerii eu nu vad nici o calota de matase acolo dupa gaura decupata boxele au dif de 8" din pacate volumul este prea mic(~19L deci vreo 16-17 utili) pt a folosi un dif de 8" in bas reflex asa ca iti recomand sa le lasi asa .Ar mai fi o pbma,si anume ca adancimea cutiei este f mica si va trebui sa montezi un port curbat,care ocupa la randul lui spatiu ca difuzoare in buget mic ai putea incerca (dar cu niste twetere mai decente!) http://www.monacor.de/index.php?id=128& ... kelid=8260 http://www.monacor.de/index.php?id=128& ... kelid=8261 http://www.visaton.com/en/chassis_zubeh ... 200_8.html http://www.visaton.com/en/chassis_zubeh ... 200_4.html si SAL au ceva difuri de 8',dar sbx2030 nu este bun pt 2 cai Link spre comentariu
Vizitator orlandobarbulescu Postat Octombrie 6, 2012 Partajează Postat Octombrie 6, 2012 Pentru filtru am gasit asa:- Producator: SAL- Model: HV 211A- Filtru 2 cai- Impedanta: 8 Ohmi- Putere: 100W- Frecventa de incrucisare: 3300Hz- Gradient de taiere: 12 dB/octava- Greutate: 175g Link spre comentariu
Vizitator orlandobarbulescu Postat Octombrie 6, 2012 Partajează Postat Octombrie 6, 2012 Încep sa realizez ca nu pot înbunătați sunetul decât cu dif bune în incintă închisă.Pentru SPM-205/8 ce inalte s-ar potrivi?Un PCT-300 de la p-audio? Are caracteristicile: Dispersie: 90x90 gradeGama frecvente: 2700-20000 HzPutere RMS: 30WMaterial Magnet: FeritaMaterial Calota: MataseSensibilitate 1w/1m: 94 dBDiametru Bobina: 1.2"Mai am niste tweetere Bm102 Diametru: 4" (10 cm)Diametru bobina: 1" (~2.6 cm)Putere: 50 W RMSFrecventa: 2.000 Hz - 18.000 HzSensiblitate: 90 dBImpedanta: 8 Ohm Link spre comentariu
CBI Postat Octombrie 6, 2012 Partajează Postat Octombrie 6, 2012 nu cred ca intra acoloare 170mm diametrulplus ca este mai scump ca woferul!vezi tot la monacor un tweter din gama DT cu calota textila,sunt cateva in zona de pret 60-80 ronse gasesc usor cu google magazine in Ro care aduc la comanda Monacornu lua filtrul SAL!nu cunosc acele twetere bm102,dar daca sunt tot din gama de pret 10-20 lei,le poti folosi doar provizoriu daca intra in gaura pana realizezi ca iti trebuie altcevadaca bugetul este limitat,cauta sh-uri si pe o k a z i i ,de exnu are rost sa bagi mai mult de 2-3 mil in ele,pt ca la banii astia deja iti iei (alte) boxe sh facute de fabrica Link spre comentariu
Vizitator orlandobarbulescu Postat Octombrie 6, 2012 Partajează Postat Octombrie 6, 2012 Corect. Multumesc. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum