Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

cum se pot masura tensiunile de iesire ale unui generator RF

lulu

Postări Recomandate

Am mai multe generatoare RF care pot debita la iesire tensiuni RF de la microvolti la volti. Am milivoltmetre RF, dar nici unul nu masoara tensiuni sub 1 mv. Cum pot sa masor microvolti, fara un microvoltmetru specializat? A incercat cineva sa construieasca un adaptor la un milivoltmetru Rf pentru a masura microvolti?Multumiri anticipate pentru indrumarea dvs,

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gauss

3

• lulu

2

• mbtcmc

1

Zile populare

Problema complicata ... cu microvoltii e lucru ' naibii ... deja radiaza cablurile si mufele ... ar merge cu un amplificator calibrat , care sigur amplifica in banda respectiva , e liniar si are amplificarea stabila si cunoscuta , a carui iesire ar putea fi masurata cu sculele pe care le aveti ... Poate o detaliere a ceea ce doriti ar fi de ajutor , sfaturile nu costa ...

Link spre comentariu

Pur si simplu incerc sa testez sensibilitatea unui receptor de trafic IC-R70 si vreau sa stiu tensiunea la iesirea generatorului rf corespunzator puterii la difuzor de 50mW. Frecventele de test MA sunt: 6.3 MHz, 11.25 Mhz, 16 MHz si 25 MHz, modulate 30%. Nu am incredere in etalonarea atenuatorului generatorului de semnal (care este unul polonez E630 si altul IEMI E 0503).

Link spre comentariu

Pur si simplu incerc sa testez sensibilitatea unui receptor de trafic IC-R70 si vreau sa stiu tensiunea la iesirea generatorului rf corespunzator puterii la difuzor de 50mW. Frecventele de test MA sunt: 6.3 MHz, 11.25 Mhz, 16 MHz si 25 MHz, modulate 30%. Nu am incredere in etalonarea atenuatorului generatorului de semnal (care este unul polonez E630 si altul IEMI E 0503).

De ce nu spui asa ? Da un milivolt din generator ( sau mai mult ) , fa - ti un atenuator compensat ( 1:1000 , sau alt factor care te -ajuta ) , pe care-l verifici inainte cu semnal mare , apoi injectezi in receptor si citesti pe S - metru ( presupus viabil si calibrat ) sau masori iesirea in audio cf . standardelor ... parca 50 mW la 800Hz , aici sanse mari sa gresesc valorile ... n-am mai facut de mult ... atentie la E0503 , la unele radiaza si carcasa ... cine nu crede sa verifice ... oricum cabluri de calitate , mufe fara joc bine cuplate ... atenuatorul calibrat dublu ecranat ( Fe si Cu ... ) , daca vezi un atenuator profesional dintr-un generator intelegi de ce , e mai mult mecanica , are un corp turnat cu camere separate pentru treptele de atenuare ...sper ca nu te-am descurajat ! ( atentie la adaptari ... 50 ohmi sau cit trebuie ... iesirea generatorului o dai printr -un teu BNC , o cale spre atenuator , cealalta spre voltmetru ... etc ! ) . Daca spun timpenii rog sa fiu corectat , de - aia e forum ... dar cu argumente credibile ...
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări