blazeu Postat Martie 21, 2014 Partajează Postat Martie 21, 2014 Dioda aia "mare" impiedica descarcarea bateriei pe rezistenta de "sunt", daca se strapunge MOSFET-ul.D1 e un fel de "antiprost", se poate intampla sa se conecteze invers bateriile, caz in care electronica s-ar "praji" (se presupune ca pe linia ce vine de la generator exista vreun fuzibil, altfel se vor arde diodele redresoare si/sau bobinele de pe stator, similar cu ce se intampla pe automobil)Dioda D2 pe care am gasit-o eu pe schema e un Zenner de 18 volti pus in toate schemele pe care le-am intalnit eu (adevarat ca nu chiar mii, dar "ceva" ma face sa cred ca e o regula) intre poarta (grila) si sursa MOSFET-ului, cu rolul clar de a o proteja de strapungere la (o eventuala) supratensiune.Ambele aceste componente sunt nesemnificativ de scumpe (adica...ieftine)(mai ales la o productie de unicat/serie scurta), ca sa "merite" a fi "economisite"...Parerea mea... Link spre comentariu
bogdan666 Postat Aprilie 21, 2014 Partajează Postat Aprilie 21, 2014 Intentionand sa imi fac si eu o eoliana (poate mai mica de 1kW) si cautand o schema pentru un controler, am gasit si eu schema astaoare care sa fie mai buna ? Link spre comentariu
rinaldoparaipan Postat Aprilie 21, 2014 Partajează Postat Aprilie 21, 2014 Uite aici doua sheme(testate, functioneaza ok) Link spre comentariu
bogdan666 Postat Aprilie 24, 2014 Partajează Postat Aprilie 24, 2014 presupunand ca voltajul nu este regulat la 24v la iesirea din eoliana, care ar fi cel mai bun mod de a-l face constant ? Link spre comentariu
rinaldoparaipan Postat Aprilie 25, 2014 Partajează Postat Aprilie 25, 2014 De ce vrei sa faci voltajul constant? Cand tensiunea produsa de generator este sub tensiunea bateriilor, eoliana merge in gol.De abia cand Ug>Ub, atunci incepe sa incarce. Fara baterii, nu poti folosi o eoliana, fiindca daca nu are consumator, se supratureaza si se distruge. Link spre comentariu
bogdan666 Postat Aprilie 25, 2014 Partajează Postat Aprilie 25, 2014 poi daca se invarte mai repede voltajul trece de 24v, nu se distrug bateriile ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum