MifTy Postat Octombrie 5, 2012 Partajează Postat Octombrie 5, 2012 azi a cam trebuit să umblu prin niște cutii, și pe lângă alte chestii de care uitasem că le am, am dat peste 2 ”acometre” micuțe, cu 0 la mijloc, pe lângă altele ”normale”...și mi-am adus aminte că vrusesem demult să fac o punte RLC cu un asemenea instrument... parcă prin ”Tehnium” (evident) văzusem o schemă...acometrele alea au dimensiuni mici, gen ”pătrat cu latura de 2 cm”, dar așa, de amorul artei, aș vrea să le folosesc la ceva are careva o schemă d-asta?că un search pe google mi-a returnat în primele rezultate punți RLC cu mcu și afișaj LCD, și când am limitat căutarea, jumate erau cu căști, jumate cu acometre ”normale”... și 2-3 aveau ca indicator de nul un 741 și 2 leduri în antiparalel... Link spre comentariu
Selena Postat Octombrie 6, 2012 Partajează Postat Octombrie 6, 2012 Probabil, nu ati apelat si la cautare in lb. rusa, cu "мост rlc" sau cu "Измеритель RCL" Un rezultat dragut: http://radio-hobby.org/modules/news/art ... oryid=1128 Link spre comentariu
MifTy Postat Octombrie 9, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 9, 2012 m-am uitat... instrumentul e obișnuit, adică are 0 în dreapta/stânga... mie îmi trebuie o schemă de punte RLC care să folosească la indicatorul de nul un instrument cu 0 la mijlocul scalei...cred că mă apuc iar de recitit colecția ”Tehnium”... trebuie ea să fie pe undeva, dar mă apucă lehamitea, că e MARE!!! (și culmea e că atunci când n-aveam de unde scoate acometru cu 0 la mijloc, numai peste scheme d-astea găseam!!! acum parc-au intrat în pământ!!! ) Link spre comentariu
Selena Postat Octombrie 9, 2012 Partajează Postat Octombrie 9, 2012 Desenul rusului arata, intradevar, un instrument cu zero in stanga, dar nu se exclude utilizarea instrumentului cu zero central, din contra, chiar este recomandat, deoarece masurarea se face prin echilibrarea puntii, minimum de curent prin instrument, iar la dezechilibru acul bate stanga sau dreapta.Orice montaj tip punte reclama instrument cu zero central.Puteti prelua orice schema care va surade, chiar daca este cu casca, respectiv cu diode: inlocuiti zona castii/diodelor cu redresor+instrument. Link spre comentariu
carageae Postat Octombrie 9, 2012 Partajează Postat Octombrie 9, 2012 Cred ca un punct de plecare ar fi si asta: http://rapidshare.com/files/409165698/C ... ronica.pdf La pagina 181 exista un aparat RC cu indicator ochi magic - daca acometrul ala e destul de sensibil nu e greu de facut modificarea. Link spre comentariu
pusu Postat Octombrie 10, 2012 Partajează Postat Octombrie 10, 2012 fac o trimitere la http://www.stalvit.ru/izm_most pun si schema si subscriu la ce spune selena in sensul ca la astfel de punti se preteaza mai bine un instrument cu zeroul pe mijloc chiar daca autorul prevede instrument cu zeroul la capat de scala. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum