Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

instalator lipire teava plumb timisoara

ghettoman

Postări Recomandate

Fratilor am o problemaTeava de evacuare de la sifonul de pardoseala este din plumb.Am facut ceva modificari pe acolo si nu reusesc sa o lipesc.Sa nu mai zicem ca nu se mai gasesc ceva adaptoare lipibile de alama la 40mm.Toti pe care i-am sunat au zus ca au auzit de plumb doar la bunici...deh s-au domnit.Stie cineva un instalator care mai lucreaza cu plumb?Multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ghettoman

3

• 78ATI

1

• humulin

1

• Ion_Bumbu

1

Top autori în acest subiect

Buna ziua!Puteti sa lipiti foarte usor teava de plumb folosind "apa regala" = acid clorhidric + zinc -> o solutie de decapare excelenta. Dupa aplicare se lucreaza cu o lampa cu gaz sau benzina. iar adausul se face cu cositor clasic (bara).O alternativa ar fi solutia de pasta de lipit ce se gaseste in comert la raionul de instaltii de cupru!Succes la mesterit!

Link spre comentariu

Apa regala e acid clorhidric+azotic si e singua care dizolva aurul.Poate vorbiti de apa tare.Din pacate nu am nici una nici alta iar de cumparat...nu am de unde.Solutia de decapare folosita de instalatori este stearina care din pacate nu se mai gaseste.Cositorul clasic nici deala nu se mai gaseste.Aliajul folosit la lipit plumb e lp60 adica 60 staniu 40 plumb.Nici deasta nu se gaseste usor cele din magazine avind staniu si cupru in aliaj.Pe linga ca nu adera la plumb,mai are si temperatura de topire in jur de 290 de grade.Adica cam cit a plumbului.LP60 are topirea undeva pe la 180-90 de grade.Dupa ce am cumparat lampa cu gaz, cositor jdemii de reductii si altele de alama,am topit jumtate din teava de plumb, declar ca nu mai vreau sa bag bani, vreau pe cineva care are scule, adica cositor stearina ,mana formata...etc, sa faca treaba si-l platesc.Nu e usor sa lipesti teava de plumb va garantez asta ,ma lasat o data un instalator sa incerc.La Timisoara nu am nici o scula cum am acasa.Daca vreau ceva trebuie sa cumpar.Si cu banii pe care iam bagat pina acuma plateam instalatorul :bataie Numai prostul se incapatineaza :nas:

Link spre comentariu

Nu se foloseste "apa tare" la decaparea plumbului.Cu stearina se lucreaza. Incearca sa prinzi un romtelecomist, poate stie el un jonctor mai batrin , ei lucrau in plumb.Grig

Link spre comentariu

Editat de RoGeorge:

Am şters citarea mesajului anterior.

Când răspundeţi, vă rog nu mai repetaţi ultimul mesaj.

Pentru a răspunde la ultimul mesaj, se foloseşte butonul "răspunde" sau "postreply".

Nu folosiţi butonul "citează" sau "quote" decât atunci când e absolut necesar.

Mulţumesc pentru înţelegere.

Uite la asta nu m-am gindit...intradevar magistralele erau bagate in teava de plumb.Mii de multumiri de idee.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări