Vizitator Postat Noiembrie 10, 2012 Partajează Postat Noiembrie 10, 2012 Am avut de forjat si calit un brazdar...Imi place "nicovala". Am si eu una asemanatoare. Credeam ca este originala, dar m-am inselat. Din multe puncte de vedere, sunt destul de aproape de realizarea unui cuptor. Am vreo 100 de caramizi refractare, asemanatoare celor cu care ai improvizat tu. Am ceva praf de samota - cam vreo doua sacose de plastic. Am si o sacosa de perlita. Ceea ce astept de mult timp sa procur, este un termocuplu pentru masurarea temperaturii. Ceva materiale metalice din recuperari, mai am. Astept cu interes o perioada cu mai putine treburi pe langa casa, pentru a folosi timpul in scopul constructiei. Asa dupa cum spuneam, acest gen de constructie este cronofag - dincolo de improvizatia ta "la moment". Link spre comentariu
mecomanv Postat Noiembrie 10, 2012 Partajează Postat Noiembrie 10, 2012 Hmm,Nicovala.are un farmec aparte ,pe langa arta ,confera pieselor din otel caracteristici superioare ,care nu pot fi realizate decat prin forjare. Cred ca merita mai mult decat un strung de ultima generatie dupa o anumita scara de valori ...Eu am o nicovala de vre-o 70-80 kg si o forja care a fost folosita in campaniile militare din trecut .... Sunt mai indragostit ide ea decat de fus-ul 32 pe care il am ,sau de ranghet-ul de 1500 .....Scuze de off... Link spre comentariu
mișa Postat Noiembrie 10, 2012 Partajează Postat Noiembrie 10, 2012 ...acest gen de constructie este cronofag...Toate constructiile facute cu pasiune sunt cronofage, deoarece nu admitem compromisuri si "la's ca-i biñe ș'așa". Link spre comentariu
daredan Postat Noiembrie 19, 2012 Partajează Postat Noiembrie 19, 2012 O proba cu un cuptor facut din tuburi de samota. Folosesc un arzator de gaz de soba la care am dat jos arzatorul propriu-zis si pe care l-am alimentat de la reteaua de gaz. Pana una alta rezultatul este foarte bun. Urmeaza sa definitivez proiectul in viitorul apropiat. 2012-11-19 13.03.35 by cnc-3000, on Flickr 2012-11-19 12.31.12 by cnc-3000, on Flickr Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 19, 2012 Partajează Postat Noiembrie 19, 2012 @daredan: Poti da cateva detalii in legatura cu provenienta si costul tuburilor? Si daca se poate, detalii mai multe in legatura cu duza arzatorului utilizat. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Noiembrie 20, 2012 Partajează Postat Noiembrie 20, 2012 Sint tuburi pentru cos.La Dede am vazut dar nu am fost interesat si nu stiu pretul.Grig Link spre comentariu
daredan Postat Noiembrie 20, 2012 Partajează Postat Noiembrie 20, 2012 La Dedeman pretul este de 24ron/buc iar la Hornbach 18ron/buc.Da, sunt tuburi pentru cosul de fum. Sunt din samota deci rezistente la foc. Dupa 4 ore in care a ars arzatorul in interiorul tuburilor, samota se inrosise in zona in care a batut flacara. Momentan o folosesc pe post de sobita in apartamentul in care lucrez.Arzatorul este unul clasic de soba de teracota. Inca nu am posibilitatea sa-l probez la butelie dar la presiunea de pe retea este slabut si nu cred ca as reusi sa topesc ceva cu flacara respectiva. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum