Vizitator Postat Octombrie 4, 2012 Partajează Postat Octombrie 4, 2012 Prilejul de a deschide acest topic, mi-a fost oferit de colegul @Ion_Bumbu. Pentru a nu pleca de la zero, am sa mut aici, un link pus de acesta pe topicul Strung: ...http://forums.vwvortex.com/showthread.p ... arts/page1Poate ajuta.GrigIn primul rand, poate stie cineva de unde se poate procura acea tabla refractara (eventual inox) pentru constructia creuzetului. Apoi, de unde s-ar putea procura acea "perlite" despre care se mentioneaza in textul link-at. Apoi nu este clar cum arata duza sistemului de ardere, desi s-ar putea sa reiasa din text, pe care nu am apucat sa il citesc in intregime. Poate exista imagini in alta parte, care sa puna in evidenta acest sistem de ardere.Ii invit pe toti sa comenteze ceea ce se vede in link-ul de mai sus si/sau eventual sa puna altele, la fel de interesante. Poate luand nota de mai multe solutii, va gasi fiecare una personala convenabila. Link spre comentariu
draku Postat Octombrie 4, 2012 Partajează Postat Octombrie 4, 2012 un foarte bun site pentru inspiratie: http://backyardmetalcasting.com/index.html ca inlocuitor pentru perlit nu s-ar putea folosi samota? am vazut ca exista la vanzare praf de samota (la sac) Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 4, 2012 Partajează Postat Octombrie 4, 2012 Nu. In text se specifica in loc de samota, utilizarea unui praf rezultat din caramizi refractare macinate. Perlitul este acel praf alb - probabil. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Octombrie 4, 2012 Partajează Postat Octombrie 4, 2012 Arzatorul nu`i prea explicit dat da am mai gasit inca unu.De perlit chiar nu stiu nimic.... Teava de inox sau ceva otel refratar poate se mai gaseste.Grig mongoburner2.pdf Link spre comentariu
almarghi Postat Octombrie 4, 2012 Partajează Postat Octombrie 4, 2012 perlita se gaseste pe la articole de gradinarit de pe la supermarket-uri sau la sere mari de flori. se foloseste pentru inradacinat butasi. foarte folositoare sunt niste carti: "The Charcoal Foundry" din seria "Build your own metal working shop from scrap" de Dave Gingery sau volumul 4 din seria "the workshop practice" - "Foundrywork For The Amateur" si volumul 25 - "The Backyard Foundry" de Terry Aspin arzatoare de toate felurile gasiti in "Gas Burners for Forges Furnaces and Kilns" de Michael Porter alte informatii interesante, aici: http://mikesworkshop.weebly.com/foundry.html Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 5, 2012 Partajează Postat Octombrie 5, 2012 Am reusit sa descarc doua dintre titlurile puse de @almarghi. Nu am reusit sa descarc, Gas Burners for Forges Furnaces and Kilns. Daca cineva il are, sa-mi dea un PM. Un curs de tehnologia turnarii, in romaneste, de 136 de pagini, se poate descarca de pe Internet. Link spre comentariu
d2134 Postat Octombrie 7, 2012 Partajează Postat Octombrie 7, 2012 In primul rand, poate stie cineva de unde se poate procura acea tabla refractara (eventual inox) pentru constructia creuzetului.Individul spune ca a folosit otel inox 316 (austenitic). o bucata de teava cu perete de 5 mm si, pentru fund, tabla gros 6 mm.Otel din asta se gaseste pe toate drumurile. Cauti cu gogu inox 316 si setezi regiunea Romania. De ex: http://www.metal-inox.ro/produse_2.htm Pe de alta parte, individul spune ca pentru piese pretentioase, supuse la solicitari mecanice intense (de ex. chiulase), la care compozitia chimica trebuie controlata precis trebuie folosit creuzet din grafit. Creuzetul din inox il foloseste la turnat galerii de admisie, corpuri carburator si altele asemenea. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Noiembrie 10, 2012 Partajează Postat Noiembrie 10, 2012 Am avut de forjat si calit un brazdar de plugut de motocultor.La marea viteza am incropit un cuptor .Cam in 5 minute fierul era rosu portocaliu.Suficient pt calire.Grig Link spre comentariu
mișa Postat Noiembrie 10, 2012 Partajează Postat Noiembrie 10, 2012 Da, dar ai folosit un arzator de la Campingaz sau de la ceva firma care produce pentru ei. (asa se vede in poza) Ala e un arzator supertare...Am folosit si eu, dupa care mi-am cumparat. Aia nu e o simpla scula de "pirlit porcu' "Daca alimentezi arzatorul cu propan, intr-un cuptor improvizat ca al tau topesti bronz si alama. (daca mai stii citeva "secrete") Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Noiembrie 10, 2012 Partajează Postat Noiembrie 10, 2012 Arzatorul e de la CFH si l`am mai folosit la ceva suduri mai mari cu preincalzire, membrana bituminoasa si alte citeva lucrari marunte.A ajuns asa ochiometric pe la 870-880C temperatura in "cuptor".De fapt mai repede e un ecran termic decit cuptor dar a dat rezultate si lucrarea a iesit.Nu mi`am pus problema de a topi alama sau bronz inca.La LPG cea mai mare problema e sa ai butelia calda pentru a avea presiune suficienta .Am mers pe 2 bari si a fost suficient.Grig Link spre comentariu
mișa Postat Noiembrie 10, 2012 Partajează Postat Noiembrie 10, 2012 Bronzul, functie de compozitie se topeste intre 880 grade si 1050 grade.Se poate merge cu arzatorul ala la 6 bari lejer. Exact din cauza presiunii care scade odata cu temperatura ziceam de propan. Butelia din poza ta contine aproape numai butan. O butelie incarcata cu GPL de iarna contine majoritar propan. Link spre comentariu
briobit Postat Noiembrie 10, 2012 Partajează Postat Noiembrie 10, 2012 OFF: o butelie din aia galbena umpluta de la peco de masini are 26 de litrii de gpl si ma tine mult si bine la diferite lucrari din astea de parlit prin gospodarie Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Noiembrie 10, 2012 Partajează Postat Noiembrie 10, 2012 Am mers pe 2 bari din regulator, butelia poate mai mult, in functie de cit de calda o tii.Tocmai de aia am ales un regulator reglabil cu manometru.Oricum maxim e 4 bari la regulator .Daca va fi nevoie vreodata de temperatura mai mare cred ca voi face un alt arzator.Grig Link spre comentariu
mecomanv Postat Noiembrie 10, 2012 Partajează Postat Noiembrie 10, 2012 Creuzetul musai de grafit ,pt ca metalele refractare pe baza de crom,ca si majoritatea metalelor ,impiedica ,ecraneaza caldura ,odata cu ridicarea temperaturii ,pe cand grafitul se comporta chiar invers ,cu cat se incalseste conduce si mai bine caldura .O diferenta majora. Un creuzet de inox, dupa ce ai topit de cateva ori ,cupru,o tabla de 6mm de pisa pe ea.Cuptorul ,trebuie sa aiba un recuperator de caldura ca sa bagi aer preincalzit ,care sa circule in forma de spirala in jurul creuzetului. Link spre comentariu
mișa Postat Noiembrie 10, 2012 Partajează Postat Noiembrie 10, 2012 Am mers pe 2 bari din regulator, butelia poate mai mult, in functie de cit de calda o tii.Tocmai de aia am ales un regulator reglabil cu manometru.Oricum maxim e 4 bari la regulator .Daca va fi nevoie vreodata de temperatura mai mare cred ca voi face un alt arzator.GrigNormal, pentru cuptor trebuie sa faci un arzator specific. Asta e doar pentru manevre manuale usoare. Ai avut noroc de unul bun.O butelie cu propan lichid are 8.5 bari la 21 grade. Butanul la aceeasi temperatura are putin peste 2.Buteliile contin un amestec in diverse proportii. Gazul pentru aragaz si GPL-ul de vara contin mult butan. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum