Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Releu semnalizare moto.

Cilibiu

Postări Recomandate

Gandintuma mai bine , cred ca schema postata de mine (ultima) in configuratia repesctiva cred ca becurile de semnalizare in loc sa se stinga brusc se va stinge lent, din cauza condesatorilor, daca as pune releu aceasta problema ar disparea, dar nu pot pune releu ca asa voi auzi tot timpul tacanitul acela, asa ca miam adus aminte de integratul NE555. Se poate face un montaj pentru semnalizare cu integratul NE555?

Nu am folosit pana acum si acum incerc sa inteleg principiul de functionare corect si in detali.

L.E dupa cum vad aici >>> http://www.datasheetcatalog.org/datashe ... s/2182.pdf

Pagina 13 am exact varianta care imi trebuie mie, si din grafic vad ca pot oscila intro gama larga de frecvente.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Cilibiu

9

• draku

2

• nelu F

1

• corneillus

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator tyc

Da ,cu semiconductori sau releu electromecanic ,cu semnalizare 'led intrerupt' (<=> 'bec ars' ) sau fara ,cu functionare non-stop sau numai cand semnalizezi . Numai ca sant necesare masuri de protectie si antiparazitare eficienta . Facut,probat .

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Am realizat montajul cu NE555 din foaia de catalog si functioneaza perfect, plus ca am reglaj la Ton si Toff precum si la frecventa.Reglat bine , functioneaza de minune, nu conteaza cat consum are, lucreaza identic, si la 12V si la 14.5V.Cateva poze cu montajul mai jos.

post-15533-139829547414_thumb.jpg

post-15533-139829547422_thumb.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări