Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Zgomot de fond Altec Lansing Mx5021...uprade opa,etc...

Vizitator mircea87

Postări Recomandate

Vizitator mircea87

Detin un sistem audio altec lansing mx5021 din a carui boxe se aude un zgomot de fond foarte deranjant.Problema nu tine de semnalul din placa de sunet pentu ca acest zgomot se aude si fara ca jack-ul sa fie introdus in placa.Se aude la aceasi intensitate indiferent daca maresc sau micsorez volumul...Imi puteti recomanda pe cineva care ar reusi sa-l repare?Totodata astept pareri daca s-ar merita upgrade-ul componentelor de prin el (modarea sistemului) adica pus operationali (de ex opa2134) sau alte piese pentru a obtine o calitate a sunetului mult mai buna.Si daca stiti pe cineva care se pricepe la astfel de operatii.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• CBI

1

• Th3_uN1Qu3

1

• maxente

1

Posibil sa ai ceva oscilatii sau vreun condensator electrolitic care nu mai are viata in el pe calea de semnalCel mai bine e sa il duci la vreun atelier daca nu ai experienta in depanari

Link spre comentariu

Te astept cu el la mine saptamana viitoare, cand vrei tu dupa ora 13. Upgrade de operationale nu prea are rost la asa ceva, depinde si ce are de la mama lui, uneori schimbarea operationalelor cu unele mai rapide provoaca oscilatii (ceea ce nu e de dorit si poate arde difuzoarele de inalte).Daca are 4558 le'as schimba, dar e foarte posibil sa mai trebuiasca puricat ca sa nu oscileze. Daca are NE5532 sau TL072 nu are rost inlocuirea lor.Am osciloscop deci putem vedea exact care este problema.

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...
Vizitator cdan

Salutare,

Nu stiu daca renteaza, dar sunt cativa care se lauda ca au scapat de hitching noise-ul de fundal cu modding-ul descris aici:

http://www.techenclave.com/community/threads/modding-the-altec-lansing-mx-5021-for-dummies.62719/

care isi are originea de la asta: http://jimmyauw.com/2007/03/15/inside-altec-mx5021/

Am si eu aceeasi problema (nu stiu daca exista cineva cu sistemul asta care sa nu o aiba) si as fi dispus sa recurg la solutiile descrise mai sus pentru a o rezolva. Nu prea dispun de timp, asa ca daca sunt doritori pentru proiectul asta sa ma contacteze. Bineinteles, contra cost. La mine, zgomotul de fundal nu era atat de stringent pana sa mi se strice si mufa de la potentiometrul de volum care intra in woofer. Acum sunt nevoit sa tot misc mufa in cauza pentru a functiona sistemul.

Pe scurt, ideea e asta: cine vrea sa se bage la un proiect de uichend si sa repare/imbunatateasca niste boxe  demodate pentru un posesor nostalgic, please let me know. Nu am apucat sa cumpar nici piesele necesare, respectiv ampul OPA2134PA sau altul cu specificatii asemanatoare ori condensatori (desi sistemul meu e dupa 2007 si are niste condensatori mai de calitate decat cei din tutorial), prin urmare o sa fie un cost manopera+piese.

Seara faina!

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator cdan

Nu prea se inghesuie lumea :)

Ce oameni domne, ce oameni ...

Intre timp mi-am cumparat niste Microlabe 7c, care desi au medii mai faine decat au Altecurile, tot dupa ele plang. Chiar nu are chef nimeni sa vada care e treaba? Din ce am vazut eu, mufa s-ar putea sa nu aibe nimic, pur si simplu cred ca s-a topit pasta aia termoconductoare. Are o culoare maro, in loc de galbena cum era initial. O sa o scot si o sa pun alta. Daca nu, scot ampul din masina, imi  cumpar o sursa de calculator si fac asa:

https://forum.lowyat.net/index.php?showtopic=2182924&hl=

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
Vizitator cdan

Nu ca i-ar pasa cuiva, dar mufa era de vina + un condensator, le-am schimbat pe-amandoua si pare ca a inviat. Ceva insa am reusit sa-i fac pentru ca zgomotul de fundal e mai pregnant ca niciodata iar bass-ul parca si-a pierdut considerabil din putere.

Pana la urma cred ca o sa le las sa devina o amintire si o sa ma reorientez catre un sistem audio mai aproape de 2014.

Numai bine

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări