Vizitator August1n Postat Octombrie 4, 2012 Partajează Postat Octombrie 4, 2012 Am o placa video care are cam toti condensatorii umflati:3x 1500uF 6.3v1x470uF 16v1x1000uF 6.3 (nu este umflat , arata ok , dar zic eu ca mai bine il schimb , de siguranta)Acum intrebarea mea este.Avand cateva placi de baza defecte , stricate din diverse motive (scapat 2 pahare de suc pe una in timpul functionarii , alta a murit cand a picat pc-ul de pe masa , etc) , este vreo problema daca dezlipesc de acolo condensatorii si ii pun pe placa asta video ?De exemplu am gasit pe cei de 1500 pe o placa de baza (sunt vreo 5 bucati) , iar pe langa 1500uF si 6.3v mai scrie si 105 grade C(daca ajuta cu ceva treaba asta). Link spre comentariu
gigiones Postat Octombrie 4, 2012 Partajează Postat Octombrie 4, 2012 daca ii recuperezi repede si cu grija poti sa-i refolosesti fara probleme....daca mai ai si un aparat de masura si valorile sunt ok e si mai bine...surprize poti avea si cu stifturile din magazine! Link spre comentariu
Vizitator August1n Postat Octombrie 4, 2012 Partajează Postat Octombrie 4, 2012 Un pic mai explicit te rog.Ce inseamna sa-i recuperez repede ? sa incing repede fludorul , sa trag in pompa si sa iau varful de pe condensator sa nu-l incalzesc prea tare ? Link spre comentariu
corneillus Postat Octombrie 4, 2012 Partajează Postat Octombrie 4, 2012 banuiesc ca s-a referit la faptul ca electroliticii imbatranesc in timp.... Link spre comentariu
gigiones Postat Octombrie 4, 2012 Partajează Postat Octombrie 4, 2012 sa ii desfaci repede, sa nu uiti varful aparatului de lipit pe ei...temperatura mare ii poate distruge daca este aplicata mai mult de 2-3 secunde la nivelul terminalelor...pentru a prelua din temperatura si a se raci f repede se folosesc instrumente ajutatoare din metal Link spre comentariu
riderinblack Postat Octombrie 4, 2012 Partajează Postat Octombrie 4, 2012 Eu cand scot astfel de conzi pe lipitura originala (cu RoHS) mai pun aliaj de lipit sa se dezlipeasca mai usor. Probabil la asta se referea si colegul in postul de mai sus.Ca sa-i verifici incearca sa folosesti un esr-metru sau un capacimetru sa vezi in ce stadiu se prezinta. Mare atentie cand cureti gaurile sa nu afectezi cablajul.... Link spre comentariu
Vizitator August1n Postat Octombrie 5, 2012 Partajează Postat Octombrie 5, 2012 Chiar inainte sa intru pe forum am vorbit cu un prieten care mi-a zis ca trebuie masurati sa vedem care-i treaba , sa nu-i schimb degeaba.Oricum , merg pe la el maine ca are si ecumetru si capacimetru , sa vad in ce stare sunt.nu ma zgarcesc la 3 ron , doar ca fiind ambele pocnitori , m-am gandit ca ar fi un mediu propice de exersat , ca in fond , n-am absolut nimic de pierdut. Ca s-o iau usor.Letcon am caterinca asta : http://silstar.ro/lut0066-pistol-letcon ... -7367.html Isi face treaba bine.Sa inteleg ca: - n-ar fi indicat sa apas butonul de "nitro" , tocmai pentru a nu afecta cablajele - sa adaug niste fludor peste cel original pentru a fi mai usor de scos - sa fiu atent sa nu ating terminalele condensatorilor cu varful pistolului Am omis ceva ? Link spre comentariu
gigiones Postat Octombrie 5, 2012 Partajează Postat Octombrie 5, 2012 - sa fiu atent sa nu ating terminalele condensatorilor cu varful pistoluluiasta doar daca ai vreun letcon wireless...!!!.....insa inainte de toate fa o experienta pe o placa cu condensatori de care nu ai nevoie ! Link spre comentariu
Vizitator August1n Postat Octombrie 5, 2012 Partajează Postat Octombrie 5, 2012 Exact asta am facut , am last letconul ala sa se incalzeasca vreo 5 minute ...al dracu daca vrea sa topeasca fludorul ala vechi de pe placa :(.I-am dat si blana si nimic.Am zis ca-i pistolul busit , am testat pe niste fludor nou (am facut o bobita si am pus-o la misto pe spatele placii...merge perfect in cazul asta.Help :cry: Link spre comentariu
riderinblack Postat Octombrie 5, 2012 Partajează Postat Octombrie 5, 2012 Placile de baza sunt lipite cu un aliaj care nu contine plumb (RoHS) si care are temperatura de topire ceva mai mare. Iar cu jucaria cu care vrei tu sa lucri..... nu stiu ce sa zic,eu astfel de scule nu folosesc, prefer sa le arunc decat sa ma impiedic de ele..... Link spre comentariu
Vizitator August1n Postat Octombrie 7, 2012 Partajează Postat Octombrie 7, 2012 Eu daca fac ceva , fac foarte rar(cel putin in momentul de fata , in care sunt incepator si incerc sa fac singurel experimente , sa-mi dau mana) asa ca ar fi o investitie care s-ar amortiza intr-un timp foarte indelungat. Asa ceva m-ar ajuta, sau cel pun , as avea mai mule aplicatii cu el ? http://silstar.ro/lut0016-letcon-termor ... -9210.html Link spre comentariu
keenox Postat Octombrie 17, 2012 Partajează Postat Octombrie 17, 2012 Eu am statia asta: http://conexelectronic.ro/produs.php?id=40295 Ti-o recomand. Isi face treaba foarte bine, si zic eu ca daca te pasioneaza electronica, merita sa o cumperi. Atentie la pret, insa. Eu am dat pe ea acum vreo 5-6 ani 120 ron parca. La Conex mi se pare foarte mare pretul. In legatura cu fludorul care nu se topeste, te-ar putea ajuta si putina pasta decapanta. Daca placa e mai veche, e posibil ca fludorul din lipituri sa se fi oxidat destul de tare. In plus, poti sa incerci si cum a zis riderinblack_tm si sa adaugi fludor cu plumb ca se te ajute. Link spre comentariu
Vizitator cri-cri Postat Decembrie 10, 2012 Partajează Postat Decembrie 10, 2012 Cauta din televizoare vechi de firma electrolitici ELNA,Japonezi,sint echipamente dezafectate vechi si de 20 de ani la care aceasta marca de electrolitici sint in perfecta stare de functionare,atit ca,capacitate cit si ca curent de fuga.Culoare-albastru inchis.De chinezariile din comert poti uita,sint ieftine si din surse dubioase.Cauta in tirg la Cascade saciz,in spate la raionul „boschetari”cu 5 lei cumperi suficient pentru 20 de ani,il dizolvi in alcool tehnic pina obtii o pasta de consistena laptelui si o aplici cu pensula acolo unde ai nevoie sa degresezi pentru o lipitura de calitate.Are un avantaj enorm fata de decapantii chimici din comert,nu corodeaza in timp traseul de cupru. Link spre comentariu
riderinblack Postat Decembrie 11, 2012 Partajează Postat Decembrie 11, 2012 In legatura cu fludorul care nu se topeste, te-ar putea ajuta si putina pasta decapanta.Nu pasta decapanta ci flux (din ala "jaf", ultima calitate la cativa lei siringa... adica rma-223) ti-as recomanda sa folosesti. Chiar daca nu pare face minuni. Eu am luat ceva trese absorbante facute de ceva galbejiti (a se citi chinezi) pe vapor, nu se prindea cositorul de tresa fara flux nici sa-l rogi ..... (alt tip de tresa, ce foloseam pana acum mergea fara probleme... deci nu cred ca lipsa mea de experienta ar fi cauza), daca pun putin flux acolo..... deja se schimba datele problemei, e "alta viata".... Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 11, 2012 Partajează Postat Decembrie 11, 2012 La placa la care vrei sa schimbi condensatorii,trebuie sa fii deja in mana,cum se zice,pt ca trebuie sa-i scoti cu grija,sa nu deteriorezi metalizarea gaurii,deci caldura trebuie sa fie optima,si numai cand ai fluidizat bine aliajul,poti extrage piesa.Cu pompa ma indoiesc sa poti face treaba,decat dupa ce ai scos cu bine condensatorul vechi...eu am cateva pompe,dar n-am reusit niciodata sa trag tot ca sa pot scoate piesa,abea dupa ce am scos piesa,am facut curat in gaura si am plantat piesa "noua" (buna),si in mai toate cazurile,am adaugat fludor ca sa pot extrage mai usor ce a ramas.Pasta decapanta n-o recomand,excesul dauneaza in timp.Sacaz mai foloseste cineva?sau toata lumea a trecut pe flux si am ramas numai eu pe vechi Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum