Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tunerul deck Anda Electromures

albasete

Postări Recomandate

Da, am priceput, cand a-ti spus "depus" nu m-am gandit la stratul de carbon de pe potcovita potentiometrului, ci la o rezistenta ca si componenta. Momentan nu ma grabesc, mai astept, daca nu ma descurc in final poate i-l dau la cineva mai priceput ca mine sa-l traga in banda. Aparatul functioneaza (si inca foarte bine, stereo, sunet clar) asa cum este din fabrica, singura problema fiind la claviatura pentru selectarea memoriilor, care datorita uzurii nu mai retine tasta "manual", desi am "inghesuit" putina hartie in capatul unde este lamela elastica pentru retinere. In final am folosit vechea metoda cu batul de chibrit bagat sub tasta. Va multumesc pentru ajutor si cand aveti putin timp sa va uitati in "Delia", poate reusesc totusi cu ajutorul dvs.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 37
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• albasete

14

• doru3160

10

• Flor

6

• zal

6

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Chiar daca mai tarziu,banuiesc va fi de folos...deci,se scoate cate o spira din cele 3 bobine(L1,L4,L5),si se sunteaza pe placa potentiometrului,rezistenta care il cupleaza la masa(in detaliul din schema e trecut cu rosu),pt a castiga in excursie de tensiune la diodele varicap,si a putea realiza extensia posturilor pe toata scala.Capacul din plastic de la potentiometru nu l-am mai dat jos,pt ca aripioarele de prindere,la demontarea initiala s-au rupt si am lipit cu adeziv la terminare,acum nu m-am indurat sa-l desprind,dar se poate vedea prin transparenta argintul depus peste banda de carbon,pt a reduce rezistenta aproape de zero,de la 100k. Nu am taiat de tot spira,dupa cum se vede,probabil ce a ramas se comporta ca o capacitate parazita,dar am preferat asa,pt ca in caz de nevoie,se poate reface bobina,si nu deranjeaza daca reglajele finale se fac cu capacul ecran montat.Desi nu e cazul la Anda,ca finali am folosit 2N6491 si 2N6488...astia s-au comportat cel mai bine dintre toate tipurile incercate.In functie de ce veti gasi in Anda,sper sa va fie de folos.

post-20793-139829513375_thumb.jpg

post-20793-139829513392_thumb.jpg

post-20793-139829513401_thumb.jpg

post-20793-139829513407_thumb.jpg

post-20793-139829513438_thumb.jpg

Link spre comentariu

Va multumesc mult pentru ajutor. Am sa incerc aceasta varianta, eventual va mai stresez cu oarece intrebari. Arata super cele 2 "Delii", mai ales aceea neagra ! Ce putere audio au ?

Link spre comentariu

Din ce stiam,au fost proiectate pt 30W pe iesire(dar nu sunt sigur),si aici e greseala in mai toate cazurile,ca majoritatea au mizat pe puterea asta si le-au ars finalii...eu zic de un max 15W pt exploatare curenta(evident pe fiecare canal), n-ar pune in dificultate nici traful si nici finalii.Nu e un aparat care sa tina la zgomoteca, in schimb calitatea corectiilor e buna,amplificatorul are un raspuns bun in frecventa,si pt o incinta de apartament normala(si nu numai),e mai mult decat suficient,dar nu se preteaza pt sonorizari in spatii mari, de lunga durata la putere maxima.Cea neagra arata mai bine,pt ca sistemul de iluminat scala e diferit de cel de pe cea argintie,unde dispersarea luminii in plasticul scalei cam lasa de dorit,indiferent ce sursa de lumina se monteaza(bec sau LED).

Link spre comentariu

Pt cultura generala,daca cineva are un scan in care sa fie trecute caracteristicile tehnice ale Deliei,poate ni-l arata si noua...schema se gaseste usor pe net,dar o carte tehnica n-am gasit,era interesant de vazut ce parametri tehnici au avut aceste aparate,care in ciuda varstei,inca fac fata la solicitari cotidiene,si in afara de etajul final,care se defecteaza in mod curent din cauza utilizarii necorespunzatoare,alte defecte(majore) nu am prea intalnit,au fost reusite pt vremea in care au aparut.Nu vreau sa deviez discutia de la Anda,dar pana apar rezultatele de la tipul in discutie,ne mai clatim ochii cu diverse...

Link spre comentariu

Instructiuni de folosire DELIA

Multumim pt carte...asa se mai lamureste cate ceva.La cei 2x20W/8 ohmi pare destul de slabuta daca e sa ne uitam ce fac plozii din ziua de azi cu n-spe mii de watti intr-o camera de 3x3m...sa se fi pierdut intre timp din sensibilitatea urechii umane? :rade:
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări