Flor Postat Octombrie 16, 2012 Partajează Postat Octombrie 16, 2012 ... ....Corect din toate punctele de vedere, hi, hi..Si daca tot am alunecat pe partea istoriei traite.Aceste tuner se vindea la "pachet" impreuna cu un pikup si cu boxele Tineret 2. Totul era 7300 din care boxele vre-o 4300. Trebuia sa cumperi totul, ca sa isi faca vanzare..Asa ca mi-am convins un prieten, care isi dorea radioul si pikupul. Saracul, a facut o figura cand a vazut ca nu prea prinde, apoi cand i-am masurat "rasnita". Cred ca mi-a purtat pica...Eu imi doream boxele, pe care le mai am si azi.. Link spre comentariu
albasete Postat Octombrie 16, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 16, 2012 Pe al meu parca, zic parca scrie si Unitra, pe langa Electromures. Nu sunt sigur, nu vreau sa spun prostii. Un interior (nu-mi apartine, daca am timp azi sa-i fac poze...): Link spre comentariu
doru3160 Postat Octombrie 16, 2012 Partajează Postat Octombrie 16, 2012 Din cate vad,partea de FM e identica cu cea de la Delia, partea de MA e posibil sa fie putin diferita, cred ca schemele sunt cat de cat asemanatoare,au la baza aceleasi integrate,dar e greu de spus doar facand o analogie a placilor plantate.Ceea ce e important pt initiatorul topicului,ca tot pusese intrebarea,se poate trage in banda vest fara probleme,exact cu aceeasi procedura de la Delia,blocul UUS este identic. Link spre comentariu
albasete Postat Octombrie 16, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 16, 2012 Va multumesc foarte mult pentru informatii. Sa inteleg ca exista un topic despre cum se trage in banda amplitunerul Delia? Am sa caut si sper sa ma descurc. (Pe spate, in stanga scrie Unitra si dedesubt Electromures. Probabil asa scrie pe toate.) Link spre comentariu
zal Postat Octombrie 18, 2012 Partajează Postat Octombrie 18, 2012 Întrebarea e, aşa au venit plăcile de la polonezi, sau le-au lipit piesele şi le-au reglat băştinaşii noştri? Polonezii ne-au dat şi matriţele ptr feţele carcaselor, dar plasticul folosit a fost din cel ptr jucării. Link spre comentariu
albasete Postat Octombrie 19, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 19, 2012 Ce este drept, plasticul cam lasa de dorit. Am reusit sa-l fac sa intre stereo, regland fff putin din semireglabilul decodorului.Ledul indicator stereo sta aprins fara sa clipeasca si efectul este pe masura : stereo . Pe forum cineva spunea ca se poate trage in banda vest eliminand condensatorii C1=20pF, C9=16pF si C13=16pF din blocul UUS si apoi efectuandu-se cateva reglaje din L1 si L2. Ideea este ca am desfacut capacul de la UUS, dar nu am reusit sa identific condensatorii si bobinele. (Aparatul a stat ceva timp in ploaie si pe PCB s-a format un strat albicios, iar pe condensatori nu pot citi ce scrie si nici nu am cu ce sa-i iau la masurat.) Atasez poze: Link spre comentariu
doru3160 Postat Octombrie 19, 2012 Partajează Postat Octombrie 19, 2012 Pana a umbla la piese,incercati sa va jucati putin cu tensiunea varicap.Vedeti ca potentiometrul de pe variabil este compus,ar fi bine daca ati putea lasa pt acord numai potentiometrul,fara acele 2 rezistente depuse de pe capat(una e semireglabila,alta e fixa,ambele depuse pe acelasi cablaj unde e depus si potentiometrul de acord,eu le-am suntat cu argint coloidal).Daca nu va intra bine in banda,abia atunci vedeti de condensatoare si bobine...posibil sa ceara modificarea filtrului pe intrare,dar inainte de toate incercati doar din ajustarea tensiunii varicap(nu aveti ce pierde,si daca nu reusiti,puteti oricand reveni la starea initiala) Link spre comentariu
zal Postat Octombrie 19, 2012 Partajează Postat Octombrie 19, 2012 În cazuri d'astea e folositoare o oglinjoară de stomatologie. http://www.vet-shop.ro/consumabile-medical-veterinare/stomatologie/oglinzi-dentare-inox-0618-4-5-12.html Link spre comentariu
albasete Postat Octombrie 22, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 22, 2012 Va multumesc pentru ajutor. Am sa incerc varianta cu varicapul, sa vedem ce iese. Oglinjoare stoma. mi-au trecut prin mana fara numar, dar nu m-am gandit la utilitatea lor in electronica. Nu este timpul trecut. Link spre comentariu
albasete Postat Octombrie 22, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 22, 2012 Nu am schema acestui tuner, asa ca folosesc schema amplitunerului Delia. In schema am gasit urmatoarele: CV (C205 - C206) are conexiune cu R 154 (100K) iar in capete un semireglabil de 100K (R 153) si 47K (R 155). Care dintre semireglabili trebuie lasat ? Multumesc. Link spre comentariu
albasete Postat Octombrie 23, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 23, 2012 Domnule doru, nu am reusit sa identific potentiometrul de acord. Credeti ca puteti sa incercuiti in poze unde vine potentiometrul de acord si ceilalti semireglabili/rezistente ? Va multumesc. Link spre comentariu
doru3160 Postat Octombrie 23, 2012 Partajează Postat Octombrie 23, 2012 E pozitionat pe acelasi ax cu variabilul.Imi pare rau ca nu am poze din timpul lucrarii la cele cateva Delia,pe care le-am modificat,dar daca e nevoie,o sa incerc sa desfac una din ele,mai am doar cate una din varianta argintie si una neagra...Anda dupa cum am spus,n-am avut niciodata,si de ce sa nu recunosc,nici nu stiam ca a fost fabricat modelul asta pana acum. Link spre comentariu
albasete Postat Octombrie 23, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 23, 2012 Am inteles. Trebuie sa desfac acel capacel de plastic pentru a avea acces.M-am uitat ieri pe acolo, dar nu mi-am dat seama ca este pe axul cv-ului. Mii de multumiri ! Link spre comentariu
albasete Postat Octombrie 24, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 24, 2012 Am desfacut acel capacel de plastic si se pare ca este putin diferit, sau nu am vazut eu bine. Nu era decat un cap de surubel (asa am vazut eu) si un cap ca de trimer/bobinuta reglabil/a de culoare neagra. Nu am vazut nicio rezistenta. In consecinta nu am umblat pe acolo, sa nu fac vre-o prostie. Link spre comentariu
doru3160 Postat Octombrie 25, 2012 Partajează Postat Octombrie 25, 2012 N-ati prins ideea...tensiunea varicap este prestabilita acum pt acordul in banda est,ca sa intrati in banda vest,o sa trebuiasca modificata plaja de tensiune,in asa fel incat cu ajutorul capacitatilor diodelor varicap,sa va situati in noua norma.La acel potentiometru a trebuit umblat,pt ca desi eram in norma vest,plaja de variatie din cauza acelor rezistente nu era suficient de mare pt a baleia pe scala toate posturile din noua norma.Deci,intr-o prima faza,trebuie sa identificati circuitul de tensiune varicap,pe placa mare,si sa faceti corectiile necesare(sunt si acolo rezistente semireglabile care stabilesc pragul de sus-jos in tensiune).Dupa asta,o sa simtiti nevoia de plaja mai mare de variatie a rezistentei potentiometrului compus pe acea placa si o sa se impuna interventia si acolo.Nu va asteptati sa gasiti elemente discrete,deci nu veti gasi rezistente lipite acolo...am spus ca acele rezistente sunt depuse pe acelasi suport,pe care e depus si carbonul pt potcoava potentiometrului,dar acolo se umbla doar la final,pt a putea mari plaja de variatie a tensiunii pt acord.Eu vorbesc prin prisma celor gasite in Delia,posibil la Anda sa fie diferit,dar vad ca nici nu ne ajutati cu detalii,pt ca desi blocul de UUS e identic,nu trebuie excluse si eventuale mici deosebiri tehnice ...nu avem de unde sti,aceste receptoare au avut o mica raspandire,si putini pot vorbi in cunostiinta de cauza.A trecut mai bine de un an de cand am umblat la ultima Delia,deci pana nu desfac un aparat sa vad ce e acolo,nici eu nu mai retin cu lux de amanunte care au fost etapele cu precizie.N-am avut timp sa ma bag intr-unul din ele,dar daca se impune,mai amanati putin interventia,si incerc sa dau un capac jos...cu aparatul in fata imi aduc imediat aminte ce si cum trebuie facut,si eventual masor si cateva valori ale tensiunilor la care trebuie sa ajungeti,daca nu va place sa experimentati. In tot cazul,evitati pt inceput sa modificati nr de spire la bobine,pt ca acolo odata umblat,e mai greu de venit la forma initiala. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum