Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tunerul deck Anda Electromures

albasete

Postări Recomandate

• Răspunsuri 37
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• albasete

14

• doru3160

10

• Flor

6

• zal

6

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Pe vremea aia lucram la Atelierul Radio si aveam complexe de masura care puteau genera/masura semnale inclusiv in banda FM de atunci, adica 65-73MHz..Cand l-am legat si am vazut ca sub 3mV murea. ..Corect, nu era scula profesionala, cu 2 FI-uri, adica sa pretind cev asub 0.15uV, dar jur ca si Gloria era mai buna.Cat despre faptul ca era produs de serie, am lucrat si in liceul Electronica produse de serie, cabluri FIT si potentiometrii de radioficare, cat si dupa..Asa ca nu productia de serie nu e scuza pt calitatea execrabila...Morala A fost un produs prost gandit.

Link spre comentariu

Poate gresesesc, dar Anda era muult mai slab decat Delia..Ma refer evident la partea de radio..

Nu era mai slab... era altceva!!! Adica fara amplificator de putere... deci era mai slab...
Link spre comentariu

Credeam ca sunt clar cand am scris ca era mai slab si am precizat ca nu ma refer la partea de putere.Adica pe partea de radio era mult mai putin sensibil si mai putin selectiv decat Delia. Nu am comparat perele cu merele..Cum am trait epoca si stiu ce restricti la componente se pusesera, incerc sa ii inteleg pe proiectanti, care trebuiau sa fac din rahat bici care sa si pocnesca. Cert e ca nu le-a reusit.Daca vrei, pot enumera si alte esecuri. Song, etc...Ma rog, asta a fost fabricat in alta parte, nu la Electromures..Acum e clar?

Link spre comentariu

Este prima data cand ascult la acest tip de radio. In FM (are banda est) prinde Kiss FM, Magic FM si un post local Will FM si Radio Romania Actualitati in UM parca ? Comparativ cu Royal-ul - prind aceleasi posturi - se aude mai bine ,intra mai greu stereo - folosesc o antena telescopica. Nu am avut ocazia sa ascult un RR Delia sa pot face o comparatie.

Link spre comentariu

Se mai poate regla pragul de deschidere al decodorului, trebuie să aibă un semireglabil lîngă el. Sau se poate mări amplificarea înaintea decodorului. Am aplicat metoda asta la vreo 2 tunere obosite, unul era Sanyo.

Link spre comentariu

E drept ca sunt mai batran decat majoritatea de aici, adica mai am putin si fac 49 de "primaveri".Dar cred si sper ca nu m-am sclerozat de tot. Si mai am ceva memorie. Poate si pt ca in acei ani mi l-am dorit, pt ca arata frumos. Asta pana cand m-am lamurit ce podoaba e..In plus daca ma uit prin, eventual si maresc nitel fotografia, o sa se vada ca desi aparatul e fotografiat... in unghi, pe partea de FM scrie 66-74MHZ. Adica banda Est din acele vremuri.Asa ca ramane dupa cum am discutat.Daca vrei o proba, pleaca cu aparatul la un prieten, care locuieste la o extremitate a orasului. Adica la ceva distanta de unde prinzi dta ceea ce prinzi acum..Ca sa nu zic ca daca il duci la macar 60km de unde locuiesti dta, e posibil sa auzi doar marele fasait..Succes

Link spre comentariu

Dar pana la urma e pe aceeasi schema de la Delia,sau difera mult? Pt ca daca e sa vorbim de Delia,si aia era in banda est,dar acordul e pe varicap si merge destul de usor de tras in banda vest,iar de sensibilitate,ce sa zic,nici Delia nu exceleaza,mai ales daca nu ii dai la antena semnal destul de bun...cum stau la bloc,si peretii exteriori sunt din beton,in unele locuri nici telefonul nu are semnal, asa ca de radio pe FM ce sa mai zic... :rade: N-am avut ocazia sa vad ce e sub capac la tipul asta,dar poate ne da niste detalii si macar vizual putem face o comparatie...altfel,inclinam sa cred ca e aceeasi treaba cu Delia,doar ca nu are amplificare proprie.Da jos capacul,si arata-ne si noua ce e acolo.

Link spre comentariu

Nu, nu are schema ca Delia. Nu uitati ca Delia era fabricata in Polonia.La noi EM ii punea doar o eticheta..In epoca lui Ceasca fiecare aparat venea cu schema lui. Cand a fost cumparat m-am mirat ca nu o avea. Dar cum atunci aveam ceva tupeu, le-am scris celor de la EM si ei au fost draguti, mi-au trimis un "xerox", pe care l-am dat posesorului. Evident fara sa il pastrez, hi, hi..

Link spre comentariu

Sa intelegem ca acum nu mai e la fel de mult tupeu :rade: Probabil au fost scoase in serie mica,poate si din cauza ca nu se ridicau la nivelul de calitate asteptat,pt ca pana acum,n-am auzit de acest model,si banuiesc multi n-au avut ocazia sa mestereasca un exemplar din asta.Poate ne da pana la urma ceva poze cu rezolutie buna de la interior,si ne lamurim.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări