Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sistem achizitie date

lucian_v

Postări Recomandate

Va salutam nevoie de ajutorul dvs in obtinerea unor informatii cu privire la un sistem de achizitie date.am nevoie de :4-6 canale input analog unde vor fi conectati diversi senzori (acceleratie/temp etc)4 canale input digitale unde se va conecta un trigger extern6 canale unde se vor conecta cateva relee de exprobabil inca vreo 3-5 care nu le stiu acum exactcerintele ar fi sa fie echipamente pt uz industrial, sa permita interactiunea cu ele prin soft dezvoltat intern (sa aiba api ceva), conectivitatea sa fie ethernet sau usb..dar preferabil ethernet....rugamintea mea este daca puteti face anumite recomandari pentru asemenea device-uri , sau producatori macar...va multumesc anticipat

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• lucian_v

5

• deejay2k1

3

• dekor

2

• leoncris

1

Top autori în acest subiect

• 2 luni mai târziu...

vezi ICPCON/ICPDAS pt module I/O.plus un PLC de la ei sau terti, care sa faca polling-ul si concentrarea datelor, dupa care le 'versi' in soft/PCPLC ieftin: Fatek seria FBsastea ar fi cat de cat 'budget', am facut 2 sisteme BMS cu asa ceva si functioneaza impecabil.Altfel ai WAGO, Moeller, Siemens, Unitronics .... dar costa semnificativ mai mult

Link spre comentariu

In cazul meu nu este nevoie de timpi rapizi si constanti fiind o aplicatie home use....dar de curiozitate daca s-ar fi dorit timpi foarte mici la achizitie ce ar fi trebuit folosit?va multumesc

Link spre comentariu

Salut,ideea ca ar fi necesari timpi mici de achizitie a datelor mi-a incoltit cand am vazut scris acceleratie.Desi sunt admirator declarat al PLC, eu personal nu as folosi unul din categoria LOGO sau EASY.Am intalnit surprize si la S7-200 in varianta ieftina.Sa nu uitam ca un PLC contine extrem de multe functii.In vreme ce un dispozitiv mai modest are poate acelasi takt al procesorului dar instructiunile implementate sunt mai putine.Modulele propuse de colegi mai sus merita si ele atentie pentru aplicatiile casnice.Poate sunt chiar mai usor de interfatat cu un soft creat de tine.dekor.

Link spre comentariu

avand in vedere ca initiatorul topicului s-a 'repliat' pe regimul hobby, viteza de achizitie nu cred ca trebuie sa fie fantastica, mai ales ca am inteles din discutii ca vrea sa masoare temperaturi si umiditati, ori astea prin natura lor au inertie mare comparativ cu cel mai pricajit modul de achizitie.

ma uitam la linkul asta http://www.eeweb.com/project/rajendra_b ... t11-sensor

daca reusit sa-l facem sa comunice si pe seriala valorile, ai deja un modul de achizitie temp/humid ieftin si decent

Link spre comentariu

Va salut din nou Doresc sa explic "replierea" sa nu se inteleaga gresit intentiile mele. Initial am dorit sa ajut pe cineva care avea nevoie de asa ceva si dupa ce am citit si am vazut sfaturile si recomandarile voastre am decis ca ma depaseste subiectul drept urmare nu m-am mai implicat. In timp ce ma documentam mi-au venit cateva idei pe care as vrea sa le pun in practica intr-un oarecare viitor....de asta acum e home use aplicatia, iar acceleratia a cam disparut din schema deoarece nu prea am unde si de ce sa o masor :)va multumesc mult din nou

Link spre comentariu

n-am vrut sa sune a repros postarea mea anterioara; e bine ca stim acum cum sa abordam problema, intotdeauna este un joc intre viteza, complexitatea si pretul unui proiect.referitor la acceleratie, mi-am comandat o placa demo cu cortex m3, de la ST, care are accelerometru si compas digital, ambele comunica pe i2c, deci solutii exista ...bun, pana acum s-au pus ceva idei pe tapet, ce facem cu ele?in max 2 saptamani o sa fac comunicatia seriala cu dht11 si pic-ul

Link spre comentariu
Vizitator johanes

De curiozitate, cum traduci umiditatea, temperatura si acceleratia? Le faci semnale proportionale (0-10v sau 4-20ma)?Si se vorbea de preturi bune la PLC-uri cam cat?M-a interesat o aplicatie de cules umiditatea si temperatura dar umiditatea trebuia sa coboare la 5-8 procente.

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...
Vizitator lea123

Va salutam nevoie de ajutorul dvs in obtinerea unor informatii cu privire la un sistem de achizitie date.am nevoie de :4-6 canale input analog unde vor fi conectati diversi senzori (acceleratie/temp etc)4 canale input digitale unde se va conecta un trigger extern6 canale unde se vor conecta cateva relee de exprobabil inca vreo 3-5 care nu le stiu acum exactcerintele ar fi sa fie echipamente pt uz industrial, sa permita interactiunea cu ele prin soft dezvoltat intern (sa aiba api ceva), conectivitatea sa fie ethernet sau usb..dar preferabil ethernet....rugamintea mea este daca puteti face anumite recomandari pentru asemenea device-uri , sau producatori macar...va multumesc anticipat

incercati aici
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări