Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

proiect lcd masina

slashlinux

Postări Recomandate

Salut,Am si eu nevoie de cateva indrumari pentru un proiect.Am un peugeot 307 hatchback si vreau sa pun un lcd auto, am gasit in comert lcd auto 2800 ron dare cam scump si are putine meniuri, touchscreen si gps + alte optiuni.Ceea ce vreau sa fac este sa cumpar un monitor lcd 6 7 inch care sa aiba intrare vga sau dvi si sa iau o placa d baza cu procesor , rami hard, sursa sa le pun intr-o casuta de sticla acrilica si sa o prind in portbagaj, apoi sa conectez monitorul la placa video integrata. Tastatura sa fie wireless din aceea de cauciuc, mouse wireless, sistem de operare linux, placa de sunet sa fie conectata la boxe printr-o mica statie. Asta este ceea ce vreau sa fac, dar acum sfatuiti-ma voi daca e bine ce fac din punct de vedere electric, consumul unui astfel de mini calculator...etc.Merci

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• iulicuta2000

2

• slashlinux

2

• Bercu Giuliano

1

• alfabit

1

Pina la urma ce vrei sa faci cu asa complicatii ? Exista la pejo 307 ceva original de fabrica, stiu eu, un LCD pentru consola centrala sau 2 LCD-uri pentru montat in scaunele fata ca sa vada pasagerii din spate un DVD sau TV , ceva ?Daca exista original de fabrica orienteaza-te spre solutia asta, e mai indicata, ceva facut de fabrica, decit ce spui tu. Nu spun ca nu e bine, poate sa-ti iasa, tehnic nu e nimic gresit dar decit asa complicatie mai bine gasesti la dezmembrari un sistem functional original.Nu stiu ce faci cu el, daca nu te satisface un sistem TV-DVD original, daca tu vrei Linux in masina e treaba ta, poate recompilezi kernel-ul in drum spre servici cind stai la semafor, ...nu stiu. Daca vrei pentru TV-DVD eu as monta un sistem original SH.

Link spre comentariu

Slash,nu stiu de ce ai vrea neaparat linux pentru multimedia...acum exista android(ma rog tot de acolo e derivat) si scapi mult mai ieftin cu o tableta,ai si sunet,diversitate mare in aplicatii,consum infim,efect maxim :da Eu am carpc facut din laptop,monitor cu touchscreen si intrare vga,placa de sunet 5.1,tvtuner pe usb ,am incercat sa-l folosesc in linux,dar nu am rabdarea necesara.Eu sincer ti-as recomanda o unitate 2din,scapi de multa bataie de cap :)

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

Salut, :rade: :rade: nu vreau neaparat linux, poate sa fie si windows 7, vroiam un sistem ca linuxul deoarece merge pe orice sistem desktop modificat, consuma putine resurse si merge perfect pe un 1gb ram si 3.06 Ghz intel procesor.Dar m-am uitat la unitate 2din, mi se pare interesanta, mai putina bataie de cap, oricum nu gasesc display asa mica cat sa incape in locul unitatii cd/radio.Sa cumpar de pe ebay, okazii .. nou, sh ? Ce ma sfatuiti?

Link spre comentariu

Se gasesc si unitati 1Din la care lcd-ul iese din unitate,lcd-ul avand desigur 7-8" ;)la 1 gb ram si 3ghz procesor merge xp-ul suficient de bine ca sa nu ai nevoie de windows 7 ;)

Link spre comentariu

parerea mea este ca te complici.

Cel mai simplu este cu o tableta. Gasesti pe youtube destule exemple

Si daca te superi poti pune si o interfata wifi ca sa citesti parametri motorului......uite un exemplu

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări