bobbiyiy Postat Mai 30, 2006 Partajează Postat Mai 30, 2006 in urma cu ceva vreme am primit un dif de la o discoteca,descentrat.M-am mai uitat pe forum shi am inteles ca trebuie scoasa toata partea mobila, am scos-o dar nu ma pricep sa o centrez...am incercat sa o centrez punandu-i o coala de hartie shi apoi am lipit membrana la loc, dar tot nu se aude prea bine(diful este de 15" cred ca are vreo 700w rms are magnetul ffff mare).Spuneti-mi va rog, cum ar trebui sa fac(tinand cont ca nu ma prea pricep la chestii dinastea dar o sa incerc)?am incercat la toti electronistii din orasul meu dar nici unul nu se baga. Link spre comentariu
Nemesis Postat Mai 30, 2006 Partajează Postat Mai 30, 2006 In ce sens nu se aude bine ? Poate nu ti-a reusit centrarea . Poate ca sectiunea transversala a bobinei mobile nu mai este un cerc ci o elipsa :rolleyes: . Ar fi bine daca ai reusi sa pui o poza .P.S. din ce oras esti , poate te aude cineva care te poate ajuta :yawinkle: Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Mai 31, 2006 Partajează Postat Mai 31, 2006 poti incepe prin a citi o discutie mai veche de aici http://www.hi-fi.ro/fhifi/viewtopic.php ... rebobinare Link spre comentariu
Vizitator moga alexxx Postat Mai 31, 2006 Partajează Postat Mai 31, 2006 sa iti zic metoda care o folosesc io. Dupa ce am dat jos toata partea mobila fara sa dezlipesc spiderul de membrana si de bobina .....scot calota , pun partea mobila cu bobina cu tot la locul ei si de jur imprejur pe dinauntru bobinei pun film de aparat dala vechii ( gen KodaK ) din simplu motiv ca e ff subtire si are si deja forma de cerc . Io asa am facut prima data si mi-a iesit f bine din prima .Ps ai grija cu cel lipesti la loc . ( fara superglue :toimonster: cal strici ) Link spre comentariu
Nemesis Postat Mai 31, 2006 Partajează Postat Mai 31, 2006 La lipit suspensia membranei si spiderul eu as folosi doar prenadez .Se usuca si mai greu (ai timp sa "operezi") si la nevoie cu putin diluant poti dezlipi din nou fara probleme ceea ce ai lipit . La un dif de 10" (de ala care se gaseste prin bazarul din Iasi la moldoveni sau rusi sau ce or fi aia) pt lipit sarma bobinei de carcasa am pus poxipol (si intre bobina si carcasa si intre spire si un mic strat peste bobina )si dif-ul ala de atunci nu s-a mai ars desi am bagat si 150 w in el. Poate sunt si variante mai bune dar eu asta cu poxipolul am incercat-o si v-o recomand (cel putin pana pe la cca 100 -150w) . Link spre comentariu
bobbiyiy Postat Mai 31, 2006 Autor Partajează Postat Mai 31, 2006 cand bate basul se aude un zdranganit urat de tot ,diful merge nu trebuie rebobinat Link spre comentariu
Nemesis Postat Iunie 1, 2006 Partajează Postat Iunie 1, 2006 Nu se stie chiar daca nu trebuie rebobinat . E posibil sa fie dezlipite cateva spire din bobina si alea sa fac uneori zgomot. Dar oricum ar fi tot trebuie sa-l desfaci ca sa-l centrezi si asa ca ai sa vezi daca trebuie sau nu rebobinat . Link spre comentariu
bobbiyiy Postat Iunie 1, 2006 Autor Partajează Postat Iunie 1, 2006 pai se vad urme de frecare pe chestia aia rotunda ,sar putea sa nu mai fie rotund? Link spre comentariu
Nemesis Postat Iunie 1, 2006 Partajează Postat Iunie 1, 2006 pai se vad urme de frecare pe chestia aia rotunda ,sar putea sa nu mai fie rotund?Pai ia si tu un subler si masoara diametrul interior si aproi roteste sublerul fata de pozitia initiala si masoara din nou ; daca masuratorile sunt egale e bine. Daca se vad urme de frecare nu e neaparat sa fie carcasa bobinei ovalizata , e posibil f bine sa se fi deformat putin membrana si sa se fi mutat putin axul central al bobinei pana cand a inceput sa se atinga de piesele polare . Bobina e in stare buna , nu are spire dezlipite sau roase pana la "sange" (adica pana s-a dus izolatia) ? Link spre comentariu
bobbiyiy Postat Iunie 2, 2006 Autor Partajează Postat Iunie 2, 2006 pe bobina nu se vede nimic .numai in interior freaca.o sa pun cat de curand niste poze Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Iunie 2, 2006 Partajează Postat Iunie 2, 2006 va trebui sa tai calota din centru si sa-l recentrezi :smt003 asta in cazul in care nu e varzalit suportul de la bobina de la impactul cu "backplate-ul" (cursa peste x-mech) Link spre comentariu
bobbiyiy Postat Iunie 2, 2006 Autor Partajează Postat Iunie 2, 2006 si care-i calota? cum ar trebui recentrata? Link spre comentariu
bobbiyiy Postat Iunie 2, 2006 Autor Partajează Postat Iunie 2, 2006 poza cu diful Link spre comentariu
bobbiyiy Postat Iunie 2, 2006 Autor Partajează Postat Iunie 2, 2006 interiorul bobinei Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum