Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

EL84

Vizitator GlowingStar

Postări Recomandate

• Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• blue

3

• romicap

3

• danzup

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator GlowingStar

Va salut,Darclee nu am si toate trafo de iesire pe care le-am vandut, nu aveau o asemenea rezistenta in primar... Rezulta deci ca eu nu am vazut asa cceva vreodata... Nu va fac mincinos or nepriceput, pur si simplu nu stiu de ele.Poate daca as inseria un traf cu un rezistor....

Link spre comentariu

Cu tot respectul... primarul trafo iesire pt. EL 84 poate sa fie si mai mare de 5K (rezistenta) Studiaza cateva scheme si-ai sa telamuresti singur!Cat priveste un traf de Darclee daca te intereseaza ,am eu...

Link spre comentariu
Vizitator GlowingStar

Cu tot respectul... primarul trafo iesire pt. EL 84 poate sa fie si mai mare de 5K (rezistenta) Studiaza cateva scheme si-ai sa telamuresti singur!Cat priveste un traf de Darclee daca te intereseaza ,am eu...

Buna seara,Eu am avut un Opereta S572A si din curiozitate am masurat rezistenta din primarul trafo iesire si am vazut clar ca nu avea 5kO, ci cateva sute de Ohm. Avea preamplificare cu EBF80 si amplificare cu EL84.
Link spre comentariu

Transformatorul nu are 5K rezistenta ohmica ci este o impendanta de 5k care se reflecta in secundar cu un raport de transformare functie de impendanta difuzorului sau mai concret daca tubul EL84 cere o impendanta de 5K si difuzorul (incinta) are 8 ohm raportul de transformare este radical Zp/Zs=radical 5000/8=25De regula rezistenta primarului este de citeva sute de ohm iar cea a difuzorului de Z=8 ohm este de aprox 6 ohmdeci una este impendanta in c.a. masurata in ohm si alta rezistenta in c.c. masurata tot in ohm

Link spre comentariu
Vizitator GlowingStar

Transformatorul nu are 5K rezistenta ohmica ci este o impendanta de 5k care se reflecta in secundar cu un raport de transformare functie de impendanta difuzorului sau mai concret daca tubul EL84 cere o impendanta de 5K si difuzorul (incinta) are 8 ohm raportul de transformare este radical Zp/Zs=radical 5000/8=25De regula rezistenta primarului este de citeva sute de ohm iar cea a difuzorului de Z=8 ohm este de aprox 6 ohmdeci una este impendanta in c.a. masurata in ohm si alta rezistenta in c.c. masurata tot in ohm

Buna seara,Va multumesc pentru raspuns.Oare de ce m-oi mai chinui eu... nu stapanesc nici macar bazele...Ata ete, :), ne intoarcem la studiu
Link spre comentariu
Vizitator GlowingStar

Cunoasteti cam care ar fi cel mai simplu amplificator din lume pentru 2 difuzoare Opera de vreo 4Ohm?Adica simplu din punct de vedere schematic. Ceva acolo, cu un tub or 2...Am sa va rog frumos daca se poate, alimentarea sa se faca de pe la vreo 230 VcaStima,

Link spre comentariu

Cel mai simplu amplficator stereo se poate face utilizind doua tuburi ECL (PCL)82, 85, 86 iar tensiunea de 230v este OK dar din pacate un amplificator cu tuburi nu prea se poate face prin corespondenta sant necesare citeva cunostiinte teoretice obligatorii si o ambitie ce nu se poate livra...Cel mai bine ,fiind din Ploiesti, sa apelezi la bunavointa userul Valderama, este o sugestie...

Link spre comentariu
Vizitator GlowingStar

Cel mai simplu amplficator stereo se poate face utilizind doua tuburi ECL (PCL)82, 85, 86 iar tensiunea de 230v este OK dar din pacate un amplificator cu tuburi nu prea se poate face prin corespondenta sant necesare citeva cunostiinte teoretice obligatorii si o ambitie ce nu se poate livra...Cel mai bine ,fiind din Ploiesti, sa apelezi la bunavointa userul Valderama, este o sugestie...

Pe ''Valderama'' il cunosc :).M-a ajutat de multe ori. Cred ca cel mai bine ar fi sa ma las de ele, macar pana cand dobandesc anumite baze teoretice.Userul Valderama nu este orice user... A fost cercetator, constructor de Procesoare cu integrate... Mi-a spus personal sa maiestresc Matematica, Fizica si Chimia, apoi imi va arata... Pentru cineva ca mine, atat de lenes :), sa se apuce sa studieze matematica ar fi un efort supraomenesc. Pur si simplu nu vreau sa am de-a face cu ea. Nu ma indrageste. Si in plus, nu-l pot deranja pe Dl. profesor asa, cand am eu chef...Stima,
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări