Vizitator pisica matache Postat Octombrie 3, 2012 Partajează Postat Octombrie 3, 2012 S-o luam in ordine...ce anume va proteja siguranta in cazul de fata?Ledul,componenta cea mai scumpa in nici-un caz.Condensatorul?Nicidecum,acesta va fi singurul componenta a carei defectare poate arde siguranta.Daca condul nu intra in scurt,siguranta nu se va arde in veci,chiar daca pun ledul sau rezistenta ,sau toate diodele in scurt.Deci ce protejeaza siguranta pana la urma,o rezistenta si patru diode,toate costand impreuna,cca un leu.M-am referit la avantajul suplimentar oferit de un electrolitic,dintr-un simplu motiv.Un varistor e mult mai greu obtenabil,fata de un electrolitic.Pe de alta parte,ledul e folosit cam la jumatate din curentul maxim.In impulsuri,probabil suporta peste un amper.Cam ce amplitudine sa aibe varfurile de tensiune,sa determine prin led,peste un amper?Apropo de intrarea in scurt a ledurilor;nu pot generaliza,dar am ars led de 10W,alimentat dintr-un 18650,datorita unui contact imperfect in scc.In prima faza,o fi intrat el in scurt,eu insa l-am gasit intrerupt.Sa inteleg ca un curent de varf de zeci de amperi,cat ar trece prin led,la intrarea in scurt a condului,n-ar intrerupe jonctiunea unui led amarat de cativa wati? Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Octombrie 3, 2012 Partajează Postat Octombrie 3, 2012 S-o luam in ordine...ce anume va proteja siguranta in cazul de fata?Ledul,componenta cea mai scumpa in nici-un caz.Condensatorul?Nicidecum,acesta va fi singurul componenta a carei defectare poate arde siguranta.Daca condul nu intra in scurt,siguranta nu se va arde in veci,chiar daca pun ledul sau rezistenta ,sau toate diodele in scurt.Deci ce protejeaza siguranta pana la urma,o rezistenta si patru diode,toate costand impreuna,cca un leu.M-am referit la avantajul suplimentar oferit de un electrolitic,dintr-un simplu motiv.Un varistor e mult mai greu obtenabil,fata de un electrolitic.Pe de alta parte,ledul e folosit cam la jumatate din curentul maxim.In impulsuri,probabil suporta peste un amper.Cam ce amplitudine sa aibe varfurile de tensiune,sa determine prin led,peste un amper?Apropo de intrarea in scurt a ledurilor;nu pot generaliza,dar am ars led de 10W,alimentat dintr-un 18650,datorita unui contact imperfect in scc.In prima faza,o fi intrat el in scurt,eu insa l-am gasit intrerupt.Sa inteleg ca un curent de varf de zeci de amperi,cat ar trece prin led,la intrarea in scurt a condului,n-ar intrerupe jonctiunea unui led amarat de cativa wati? Link spre comentariu
Cristiano Postat Octombrie 4, 2012 Partajează Postat Octombrie 4, 2012 Se pare ca de data asta nu vom ajunge la un acord, continuarea discutiei e fara rost. Fiecare e liber sa interpreteze cum vrea argumentele aduse si sa faca cum crede de cuviinta. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Octombrie 4, 2012 Partajează Postat Octombrie 4, 2012 Siguranta se pune in circuit pt a proteja pe noi impotriva defectari circuitului ;cate incendii sant provocate de scurtcircuite? In cazul unui contact imperfect consumatorul (sarcina) tinde sa consume exagerat si conexiunile cedeaza . Link spre comentariu
Selena Postat Octombrie 8, 2012 Partajează Postat Octombrie 8, 2012 Mai de mult, furau becul si de la noi, apoi nu il mai furau, dar se ardea dupa 3 saptamani (functioneaza nonstop, nu este luminator pe scara). Am rezolvat definitiv astfel: doua becuri de 100W in serie. Mai ales ca nu se doreste o iluminare mare, ci doar pentru circulatie comoda pe hol. Puterea consumata este redusa. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum