validae Postat August 2, 2014 Partajează Postat August 2, 2014 (editat) Pistolul făcut acum câțiva ani cu sursa de spoturi modificată avea 40 spire de 0,4mm în primar și o spiră formată din mai multe sârme de 2mm diametru la secundar.Toroidul folosit era recuperat din filtrul EMI de pe cablu VGA de monitor. O să pun schema modificată fiindcă o am la serviciu desenată pe un carnet, din păcate topicul dedicat acestui tip de pistol cred că s-a pierdut o dată cu trecerea la noul format de forum. Editat August 2, 2014 de validae Link spre comentariu
cristi7521 Postat August 2, 2014 Partajează Postat August 2, 2014 Schema si ceva date constructie pe pagina de aici http://www.elforum.info/topic/28524-pistol-lipit-noua-tehnologie/page-19 Link spre comentariu
Vizitator deathmax Postat August 3, 2014 Partajează Postat August 3, 2014 fulerik : nici eu nu m-am exprimat bine....pistolul meu l-am dat ca un exemplu sa intelegeti ce imi trebuie. Sa fac ca o paranteza. Un prieten si-a ars pistolul lui de lipit e indentic cu al meu numai ca are carcasa neagra de ebonita,L-a demontat si a dat la gunoi trafu,carcasa,lamelele de contact si butonu,de barele de cupru cred ca a uitat. Cand m-am intalnit cu el si mi-a povestit i-am cerut barele. Nu stiam ce inel imi trebuie si am zis ca e mai simplu sa va arat o poza cu pistolu decat sa povestesc. P.S. Nu-s nebun sa modific pistolul meu Link spre comentariu
validae Postat August 3, 2014 Partajează Postat August 3, 2014 Prietenul a făcut mare greșeală că a aruncat traful ars, se putea rebobina cu cheltuieli mici, am bobinat din astea în ,,pauza de masă,, Chiar dacă un smps în locul trafului e mai ușor, fiabilitatea fostului traf nu se poate egala niciodată. Link spre comentariu
Vizitator deathmax Postat August 3, 2014 Partajează Postat August 3, 2014 stiu,i-am zis ca il bobinam eu fara sa-i cer nimic, eram multumit sa stiu ca am salvat un pistol... da na meseriasu din el a iesit la suprafata dupa c l-am demontat s-a gandit sa-l arunce Link spre comentariu
puriu Postat August 3, 2014 Partajează Postat August 3, 2014 Nu sfatuiesc pe nimeni sa-si faca letcon in comutatie. Un transformator de letcon ars si un secundar original sunt suficiente. Eu mi-am rebobinat doua (casate) cu 30 de ani in urma si le folosesc de atunci fara probleme. Cand unul se incalzeste il iau pe celalalt. Secretul este bobinarea foarte precisa, spira langa spira, cu sarma noua, impregnare cu lac electrotenic si coacere in etuva. Ansa scurta si subtire, 1,5 mm e suficient, se incalzeste imediat. Am folosit si anse din cupru nichelate, dar mai bine merge cuprul ordinar. 1 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum