Vizitator kongo Postat Septembrie 9, 2006 Partajează Postat Septembrie 9, 2006 c-am asa arata: Link spre comentariu
vasilenicolae52 Postat Septembrie 9, 2006 Partajează Postat Septembrie 9, 2006 Acest amplificator va suna jalnic la frecvente inalte.(Parerea mea). Si sa explic de ce: Are o structura diferentiala cu iesire pe colector (deci rezistenta mare de iesire), si ataca o multime de tranzistori mosfet in paralel. Se stie ca hiba mosfet-urilor este capacitatea de intrare de peste un nanofarad ce apare in paralel cu intrarea, iar acolo sunt o gramada de condensatori (grile) in paralel. Deci rezulta un amplificator mediocru datorita vitezei de variatie foarte mici (slew rate). Va avea un raspuns total necorespunzator atat la semnal treapta cat si la semnal ac, folosite in mod curent pentru testarea amplificatoarelor audio in laboratoarele de performanta. Eu nu as asculta muzica pe un asemenea aranjament. sunt socat, ma prefac ca nu am vazut acest topic .... si eu la fel ! ... ( pacat de "logica" ... e sclipitoare ! ) Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 10, 2006 Partajează Postat Septembrie 10, 2006 Acest amplificator va suna jalnic la frecvente inalte.(Parerea mea). Si sa explic de ce: Are o structura diferentiala cu iesire pe colector (deci rezistenta mare de iesire), si ataca o multime de tranzistori mosfet in paralel. Se stie ca hiba mosfet-urilor este capacitatea de intrare de peste un nanofarad ce apare in paralel cu intrarea, iar acolo sunt o gramada de condensatori (grile) in paralel. Deci rezulta un amplificator mediocru datorita vitezei de variatie foarte mici (slew rate). Va avea un raspuns total necorespunzator atat la semnal treapta cat si la semnal ac, folosite in mod curent pentru testarea amplificatoarelor audio in laboratoarele de performanta. Eu nu as asculta muzica pe un asemenea aranjament.Unii sunt socati pe buna dreptate, dar poate ca nici nu au inteles unde este greseala ta, ca sa-ti explice.Greseala este ca de fapt nu ai observat ca la iesirea acelui etaj diferential (Q24, Q25) exista acea pereche de prefinali MOSFET complementari (Q21, Q22) in etaj repetor pe sursa (Zin ridicat, Zout redus) care pot comanda fara probleme toti acei finali MOS, poate chiar si mai multi ;-)Altfel, daca acel etaj nu ar fi existat atunci ai fi avut dreptate, rationamentul tau ar fi fost corect, iar oricum a gresi este omeneste si se poate intampla oricui...Ceea ce nu am inteles eu (poate gresesc, dar putin probabil aici): intrarea este dpdv electric pur diferentiala dar fizic (si electric) pe un singur conector RCA? Cred ca este totusi o greseala acolo... sper ca de asta nu mai este nimeni socat... :-) Link spre comentariu
Vizitator kongo Postat Septembrie 15, 2006 Partajează Postat Septembrie 15, 2006 si mai am o antrebare:daca se pot punean loc de irf 610 sa pun irfp 240 si an loc de irf 9610 sa pun irfp 9240 daca nu care ar fi consecintele Link spre comentariu
Vizitator kongo Postat Septembrie 26, 2006 Partajează Postat Septembrie 26, 2006 mersi mult Link spre comentariu
Swat Cat Postat Noiembrie 7, 2006 Partajează Postat Noiembrie 7, 2006 am si eu o inrebare..... se poate face amplifu AV1000 sa mearga pe 2 Ohm si sa mai pun finali sa scoata 1600w???? Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Noiembrie 7, 2006 Partajează Postat Noiembrie 7, 2006 daca mai pui vro 8 perechi ar merge dar nu stiu ce o sa zica prefinalii Link spre comentariu
LUCI Postat Noiembrie 9, 2006 Partajează Postat Noiembrie 9, 2006 In scema am vazut ca montajul e alimentat la 2*100V,rezista mosfeti din final al ata. Link spre comentariu
Sandu_alex_999 Postat Noiembrie 9, 2006 Partajează Postat Noiembrie 9, 2006 Salut, cine imi da si mie o schema buna de legat in punte? :prayer: imi trebuie pt 2 x ipa 1000. :smt006 Link spre comentariu
LUCI Postat Noiembrie 9, 2006 Partajează Postat Noiembrie 9, 2006 2*ipa1000 in punte o sa aiba 2000w in 8 ohm,cam ce dif vrei sa folosesti Link spre comentariu
Swat Cat Postat Noiembrie 9, 2006 Partajează Postat Noiembrie 9, 2006 sau scazi tensiunea si cresti curentu...... sa mearga in punte pe 4ohm Link spre comentariu
George(sb) Postat Noiembrie 9, 2006 Partajează Postat Noiembrie 9, 2006 sau ar mai merge sa pui niste prefinali mai puternici sa sa ma adaugi ceva finali si tot asa sa mai cresti curentul ca la 2000w e pacat sa folosesti un singur difuzor pe iesire Link spre comentariu
Sandu_alex_999 Postat Noiembrie 9, 2006 Partajează Postat Noiembrie 9, 2006 Pt LUCI : SD-18EL :supz: Ar fii o idee dar ma mai gandesc , deocamdata imi trebuie o schema buna de legat in punte , dupa ce o fac si o testez comand si finalii , si ma apuc de lucru :smt006 Link spre comentariu
Sandu_alex_999 Postat Noiembrie 9, 2006 Partajează Postat Noiembrie 9, 2006 Apropo nu vreau sa dau chiar 2000W is sd dar fac ca nu se stie ce mai apare intre timp :yawinkle: la urma urmei se poate modifica oricand :smt003 Link spre comentariu
LUCI Postat Noiembrie 9, 2006 Partajează Postat Noiembrie 9, 2006 la cat investesti in 2 av1000 mai bine vb cu nexus poate mai are el ampuri doget de 2*500 in 4 ohm si 1*1000 in 8 ohm.Si e si gata facut si tot. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum