Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

AV1000

Postări Recomandate

• Răspunsuri 330
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acest amplificator va suna jalnic la frecvente inalte.(Parerea mea). Si sa explic de ce: Are o structura diferentiala cu iesire pe colector (deci rezistenta mare de iesire), si ataca o multime de tranzistori mosfet in paralel. Se stie ca hiba mosfet-urilor este capacitatea de intrare de peste un nanofarad ce apare in paralel cu intrarea, iar acolo sunt o gramada de condensatori (grile) in paralel. Deci rezulta un amplificator mediocru datorita vitezei de variatie foarte mici (slew rate). Va avea un raspuns total necorespunzator atat la semnal treapta cat si la semnal ac, folosite in mod curent pentru testarea amplificatoarelor audio in laboratoarele de performanta. Eu nu as asculta muzica pe un asemenea aranjament.

sunt socat, ma prefac ca nu am vazut acest topic
.... si eu la fel ! ... ( pacat de "logica" ... e sclipitoare ! )
Link spre comentariu

Acest amplificator va suna jalnic la frecvente inalte.(Parerea mea). Si sa explic de ce: Are o structura diferentiala cu iesire pe colector (deci rezistenta mare de iesire), si ataca o multime de tranzistori mosfet in paralel. Se stie ca hiba mosfet-urilor este capacitatea de intrare de peste un nanofarad ce apare in paralel cu intrarea, iar acolo sunt o gramada de condensatori (grile) in paralel. Deci rezulta un amplificator mediocru datorita vitezei de variatie foarte mici (slew rate). Va avea un raspuns total necorespunzator atat la semnal treapta cat si la semnal ac, folosite in mod curent pentru testarea amplificatoarelor audio in laboratoarele de performanta. Eu nu as asculta muzica pe un asemenea aranjament.

Unii sunt socati pe buna dreptate, dar poate ca nici nu au inteles unde este greseala ta, ca sa-ti explice.Greseala este ca de fapt nu ai observat ca la iesirea acelui etaj diferential (Q24, Q25) exista acea pereche de prefinali MOSFET complementari (Q21, Q22) in etaj repetor pe sursa (Zin ridicat, Zout redus) care pot comanda fara probleme toti acei finali MOS, poate chiar si mai multi ;-)Altfel, daca acel etaj nu ar fi existat atunci ai fi avut dreptate, rationamentul tau ar fi fost corect, iar oricum a gresi este omeneste si se poate intampla oricui...Ceea ce nu am inteles eu (poate gresesc, dar putin probabil aici): intrarea este dpdv electric pur diferentiala dar fizic (si electric) pe un singur conector RCA? Cred ca este totusi o greseala acolo... sper ca de asta nu mai este nimeni socat... :-)
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări