Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

AV1000

Postări Recomandate

• Răspunsuri 330
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

• 3 luni mai târziu...

ce parere avetzi de ce am facut eu aici?radiatoarele sunt 20cm pe 30cm facute tunel ....voi folosi 4 ventilatoare doua cate doua.....doua intr/o parte sa bage aer si celelalte doua din capul celalalt sa il scoata....eu cred ca pt doua module av1000 e suficient....si as mai vrea sa schimb tranzistorii aia de bc546b sa pun mpsa42 sunt buni?si in loc de 2sc2240 cu ce as putea inlocui?astept raspuns

Link spre comentariu

Salut,Mai, nu am fost stundentul silitor la scoala, dar au fost materii care mi spau parut interesante si am deschis urechile bine.Dintr-una din materii am invatzat ca radiatoarele sunt proiectate diferit in functie de modul de transfer termic: cu tiraj natural sau fortat. Iti pot spune ca radiatorul folosit de tine e proiectat pt tiraj natural, vei obtine imbunatatiri a transferului termic prin ventilare fortzata, dar randamentul e mic. Apoi, grosimea "talpii" radiatorului e destul de importanta iar la tine e mult prea subtire pentru cei 600W (min) pe care trebuie sa ii disipi acolo.In al treilea rand, 2 dintre ventilatoare le folosesti degeaba. Am mai spus chestia asta: degeaba pui un al doilea ventilator nu maresti viteza aerului prin tunel.Si intr-un al patrulea rand, constructia ta cu aripioarele radoatoarelor suprapuse tu pierzi si mai mult randament la racire pentru ca parte din suprafatza nu este ventilata.Te sfatuiesc sa te mai documentezi. Poate ca vei obtine ce vrei, dar cred ca putreai face totul mai bine!Bafta!

Link spre comentariu

mai adaug cateva poze cu av-ul montat am pus folie de mica si pasta siliconica am folosit tabla de aluminiu de 6mm si am prinso de radiator cu suruburi de 5 irf610 ala de e prins de fire cum o prind direct pe radiator sau pe tabla sus.....la av1000 de la holton am vazut ca a prinso pe tabla ca in poza si cand prind irf-ul de radiator trebuie sa faca masa sau folosesc sji la el folie de mica?

Link spre comentariu

In al treilea rand, 2 dintre ventilatoare le folosesti degeaba. Am mai spus chestia asta: degeaba pui un al doilea ventilator nu maresti viteza aerului prin tunel.

Daca te uitai mai bine in poze cum sunt montate cele 2 ventilatoare vedeai ca nu sunt degeaba. Te las pe tine sa-ti dai seama de ce.
Link spre comentariu

In al treilea rand, 2 dintre ventilatoare le folosesti degeaba. Am mai spus chestia asta: degeaba pui un al doilea ventilator nu maresti viteza aerului prin tunel.

Daca te uitai mai bine in poze cum sunt montate cele 2 ventilatoare vedeai ca nu sunt degeaba. Te las pe tine sa-ti dai seama de ce.
Salut,Se da un "tunel" avand un volum limitat fix. La unul din capetele tunelului montam un ventilator ce introduce aer in tunel cu un anume debit (x cmc/s). Data fiind definitia debitului, viteza este data de raportul intre debit si suprafatza sectiunii tunelului. Daca la celalalt capat al tunelului punem un alt ventilator care scoate aer din tunel, ce obtinem? nimik nou. In cazul in care cele doua ventilatoare au acelasi debit (situatia preferabila) avem ventilatorul de la intrare care debiteaza ptin tunel x cmc/s si ventilatorul de la iesire care scoate tot x cmc/s deci si ca e un ventilator si ca sunt 2 tot x cmc/s avem debit prin tunel. Unde este imbunatatzirea la aparitia unui al doilea ventilator?Daca cele doua ventilatoare sunt diferite ca debit e si mai grav: cel cu debit mai mare este "franat" sau supratureaza pe celalalt.Deci spuneti-mi si mie unde am gresit!Multumesc.
Link spre comentariu

sal am facut rost de 4 ventilatoare mai mari toate cu acelasji debit si am facut poza sa vedeti diferenta intre ce am avut si ce am luat acum eu am optat sa pun 4 ventilatoare doua cu doua ----unul sa bage aer pe o parte si celalalt sa il scoata(parerea mea ca aerul trece mai repede prin tunel ...sau cel putin nu e fortat sa inpinga aerul prin tot tunelul

Link spre comentariu
:ras:

Nu ai gresit cu nimic , doar ca explici unor idioti care nu pot pricepe nimic !

Se pare ca unii sunt atat de retardati incat nu inteleg nimic din ce ai scris despre inutilitatea ventilatiei push pull , si in plus este si vorba de o schema de mare KKT , cu MOS FET verticali , ca pentru prosti . Noroc ca nu pot pricepe , ca sa arunce multi bani in continuare cu cat mai mult talent !
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări