Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

AV1000

AV1000

Postări Recomandate

• 2 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 330
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mafiotu_cugir

41

• ionzugravu

34

• remus68

23

• costilx

17

Top autori în acest subiect

Imagini postate

problema av 1000 am alimentat modulul la +-98v si miau luat foc R3 si R4 mentionez am folosit

t1,t2 2sc2240

t6,t7 bc546b

t3,t4 2sa1837

t8 irf610

t5 irf610

t26 irf9610

t23,t24,t25 2sc4793

toti sunt cumparati de la www.adelectrocom.ro ce ar trebui sa inlocuiesc si cu ce?sa fie din cauza tranzistoriilor sa mi se arda rezistentele :nas:

Link spre comentariu
Vizitator Atreides

verifica daca sunt bine pusi condenatorii c29 si fratele lui (daca este kitul de la epsicom sunt pusi invers ) am avut aceeasi problema dar am rezolvat-o

Link spre comentariu

schema e asta am folosit tot ce scrie in schema sji tot la felsi am mai observat ceva becul de pe partea cu irfp9240 se aprinde putinsi cel de pe irfp240 se aprinde normal r3 si r4 imi iau foc

Link spre comentariu

ii am bine pusio condesatorii aia nu stiu ce sa aiba...mie frica ca 2sc2240 sa nu fie nisjte tranzistori de 2 bani sji bc 546b la fel :cry: ca in rest totul e pus la locul lui mai verific o data doate rezistentele daca le-am pus bine dar le-am verificat de vreo 3 ori

Link spre comentariu

am schimbat de vreo 3 ori tranzistorii cu altzi noi de acelasi fel si aceiasji problema se incalzeste r3 si r4vreau sa schimb totzi tranzistorii cu altzi ce as putea sa inlocuiesc...in loc de 2sc2240,bc546b,2SC4793,2SA1837 ceva sa fie mai de calitate??

Link spre comentariu

ii am bine pusio condesatorii aia nu stiu ce sa aiba...mie frica ca 2sc2240 sa nu fie nisjte tranzistori de 2 bani sji bc 546b la fel :cry: ca in rest totul e pus la locul lui mai verific o data doate rezistentele daca le-am pus bine dar le-am verificat de vreo 3 ori

BC546 nu prea are cum sa fie fake ca e prea comun si e de putere mica, 2SC2240 s'ar putea.
Link spre comentariu

Pentru probe ar fi fost bine sa montezi numai o pereche de finali. Monteaza rezistente de 10...22 ohmi (min 3W) in serie cu alimentarile, elimina R3 si R4 din circuit, alimenteaza amplificatorul (fara conectarea sarccinii) si masoara potentialele fata de masa pe terminalele E B C ale tranzistoarelor Q3, Q4, Q7. Firul de masa al multimetrului il legi la masa sursei, nu pe masa placutei amplificatorului.

Link spre comentariu

am scos toti finali sunt buni nu sau ars...am pus o pereche de finali rezistente de 10ohmi 5w si am scos rezistentele 3 si 4 si am alimentata din prima constatare q3,q4 si q7 arde de arca iau foc si am masurat pe q7 B 25v,C 27v,E 37v pe q3 C 3v ,B 17,8V ,E 18,4v pe q4 C3v B 15V , E 16V SI INCA CEVA AM MAI PUS UN BEC DE 50W IN SERIE CU PRIMARUL TRAFULUI

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări