Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

AV1000

Postări Recomandate

Vizitator Raul

Daca vrei sa folosesti bipolari in loc de moss-feti o sa ai bass-ul ceva mai puternic decat la mos-fet si gama de frecventa a amplificatorului se schimba.P.S. se compara MJxxx cu IRFP31N50L 500V 31A sau IRFP260 200V 46A etc :da . Si in plus de asta MJxxx are capsula to-3 care sunt mai greu de prins necesita mai multa munca fata de capsulele de pa IRFPxxx care sunt to-247.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 330
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Mai importantă e puterea disipată de capsulă, decît curentul, a cărui valoare e oricum dată în impuls, nu mediu.P.S. în mod normal ampliful e liniar, indiferent cu ce trz finali e realizat, nu are voie să modifice banda audio, asta e exclusiv treaba preurilor corectoare de ton, egalizatoare, filtre, etc.

Link spre comentariu

Interesant ce spuneti,aceasta schema (av1000) este asemanatoare cu schema care am postato eu (blazer) remus68 si zal stiu la ce schema ma refer, cea care sau dat cu parerea si li sa parut foarte trasa de par sa spun asa,diferenta este ca e cu bipolari si nu cu mosfeti,intradevar sunt ceva diferente,dar se aseamana.

Link spre comentariu

Acuma sincer, te simţi în stare de aşa schemă? Ai mai lucrat cu tensiuni continue mari la curenţi mari vreodată, ca să ştii să te fereşti de accidente?

Ar trebui moderatorii să facă un instructaj celor care vor să realizeze scheme alimentate la tensiuni peste +/-50V (peste 100Vcc din ramură în ramură).

Link spre comentariu

stai tu linistit,eu lucrez cu 220v nu cu 50v :ras: si am reparat amplificatoare care avea 90-0-90 nefiltrati,daca tu crezi ca nu sint instare sa fac un amplificator dupa schema si masuratori te inseli amarnic,noi sti eu anumite lucruri, dar asta nu inseamna ca nu stiu nimic,vom vedea cind va fi gata ceva proecte si apoi sami spui daca ma descurc sau nu.

Link spre comentariu
Vizitator Raul

Pai asa si eu lucrezu cu tensiuni de la 6Kv in jos (lucrez intr-o fabrica), dar schema in sine sa o proiectezi si sa faci PCB-ul sa montezi totul corecta fara sa faca artifici :nebunrau: cand pui tensiune, cred ca la asta se referea Zal. De la a repara ce va gata construit pan cand o sa construiesti tu acel "ceva" e distantza cam maricica :smt069 P.S. eu tin doua fire in mana car debiteaza Ac. cc. pana la 150V far nici o problema :rzb

Link spre comentariu

o spui de parca as face prima data un amplificator:ras: sti ce-mi place la useri astia,pe linga ca nu stiu despre ce e vorba, nu mai spun, le e greu sa citeasca din urma se gasesc sa de raspun ca tu nu asa................in loc sati spuna ceva de folos,eu in locul tau ca electronist ce te dai ca sti multe,ai putea spune si tu ceva de folos, sau faci ca majoritate doar sa te bagi in seama,ultimul amplificator care lam construit avea alimentarea de 80-0-80 filtrati si nam avut probleme de scurt circuit sau greseli in constructia lui,avind in vedere ca nu sti daca pot sau nu pot sa construesc un amplificator te rog sati pastrezi parerea,daca am dat de inteles alceva scuze ca mam exprimat gresti si am dat de inteles ca nu stiu ce fac.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

a facut cineva av1000??ma poate ajuta cineva cu un pcb bun ? si la av1000 sunt cateva diode in plus ca la av800 unde le pun pe pcb :nas: sau nu le mai pun??si ce rol au diodele alea vb de D3 si D4 (by550 600v).intre finali (irfp240 si irfp9240)trebuie obligatoriu sa pun mica sau pot sa pun doar pasta siliconica si intre irf610,irf9610 si radiatoarele mici la fel sau doar pasta?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări