Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

AV1000

Postări Recomandate

• Răspunsuri 330
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Cine zice că moşii sînt mai buni ca bipolarii? Excluzînd tipurile de V-fet şi moşii complementari fabricaţi de Hitachi pe vremuri (se mai fabrică şi azi unii, dar nu cred că-ţi permiţi să cumperi), toate prostiile de IRFxxx sînt moşi industriali, buni ptr motoare şi bobine, nu ptr înaltă fidelitate. Nu confunda răspîndirea lor din cauza preţului ieftin, ca ptr seminţele de bostan, cu calitatea. Era suficient să citeşti subiectele legate de ei.

Link spre comentariu

tocmai aia e problema ca nu stiu ce sa mai cred si pe cine sa cred,ca vad ca aici pe forum se sustin pareri diferite,incerc sa aflu ce schema sami aleg cu finali mosfeti sau bipolari,avind pretenti la distorsiuni mici,calitate,fidelitate sau apropiat,la puteri mari de 1kw sau mai mult,e vorba de un proiect (amplificator de mare putere care poate ajunge si la 2kw poate mai mult),asta incerc sa aflu de aici de pe acest forum ce e bun si ce e rau referitor la mosfeti si bipolari si restul componentelor,deoarece decizia care o voi lua la acest proiect va fi influenta de forum, de ajutorul vostru sa easa cit mai bine.

Link spre comentariu

ce schema sami aleg cu finali mosfeti sau bipolari,la puteri mari de 1kw sau mai mult (amplificator de mare putere care poate ajunge si la 2kw poate mai mult)

Pentru inceput, ar fi bine sa incepi cu lecturarea unor documentatii, carti, care sa te ajute sa pricepi diferenta dintre un tranzistor bipolar si unul mos-fet, sa stii cum lucreaza fiecare, ce etaje compun un amplificator de audiofrecventa, cum lucreaza si cum se regleaza ele. Apoi sa faci citeva amplificatoare cu un TDA2005 sau TDA2030 sau ceva cu tranzistoare de pina la 40...100W! Cind vei capata experienta si vei sti cum se fac anumite reglaje, vei putea aborda proiecte mai ample. Modul cum te exprimi, arata faptul ca esti inca un copil, elev, dornic de a cunoaste, dar fiecare lucru la timpul lui!
Link spre comentariu

amplificatoare cu tda 2030 am facut destule la nr cred ca sunt 50 poate mai multe,am facut de toate felurile dar mai putin am invatat despre cum lucreaza fiecare componenta in parte,drept sati spun sunt putine montaje care nu prea meau esit,orcum ma consider inca invatecel si te rog sa ma intelegi sa ma ei ca atare,eu te respect ca electronist si am ce sa invat de la tine,nu te supara cind mai aberez,toti suntem diferiti si gindim diferit.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări