iod2 Postat Octombrie 1, 2012 Partajează Postat Octombrie 1, 2012 vreau sa ii pun motor la o centrifuga. motorul o sa fie unul de 12v din alea care se utilizau la aerotermele la camioanele Roman. eu cred ca are destula putere sa poata sa invarta o centrifuga de 24rame.recomandati-mi o schema. Link spre comentariu
gcom61 Postat Octombrie 1, 2012 Partajează Postat Octombrie 1, 2012 Si...noi trebuie sa ghicim despre ce fel de centrifuga este vorba s.a.m.d. Link spre comentariu
miron1947 Postat Octombrie 1, 2012 Partajează Postat Octombrie 1, 2012 Nu puteti utiliza acel motor cu antrenare direct pe axul lui, aveti nevoie de demultiplicare pentru a avea forta sa roteasca ramele de stup. Link spre comentariu
gcom61 Postat Octombrie 1, 2012 Partajează Postat Octombrie 1, 2012 Centrifuga apicola cu...24 rame?! daca ar fi spus 2-4(sau 5)rame as fi inteles;24 imi pare deja prea mult pt o centrifuga apicola,care se vrea ''modernizata'' cu un asemenea motor. Link spre comentariu
iod2 Postat Octombrie 1, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 1, 2012 asa este mam exprimat eu prost. e pentru 24 rama mici. din alea mari cred ca 4.si credeam ca e clar ca nu pon motorul direct pe ax.... o sa fie cu fulie si toate cele neccesare. Link spre comentariu
Vizitator costeldelay Postat Octombrie 2, 2012 Partajează Postat Octombrie 2, 2012 Salut, in primul rand i-ti trebuie un regulator de tensiune ,iar in al doilea rand un reductor pentru a avea forta necesara, eu am facut asa ceva .......sunt si apicultor! Dar nu e foarte greu ,un regulator se poate face cu 3 tranzistori, iar reductorul reiese din fulii! MULT SPOR si multa miere Link spre comentariu
iod2 Postat Octombrie 2, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 2, 2012 pai reductorul e usor. o sa utilizez o fulie cum sunt alea la masina de spalat. fulie penntru motor amimi trebuie o schema care sa reziste la vreo 10A ca ia mult motorul ala...mai ales la plecarea de pe loc.am avut o schema tot de pe forum am luato, dar nu o mai am , era cu un fet tranzistor de comanda si mergea pana la 40A si alimentare din 12V Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Octombrie 3, 2012 Partajează Postat Octombrie 3, 2012 Ho.Romanurile sant pe 24V ,ce scrie pe motor? (in afara de IPE) Link spre comentariu
iod2 Postat Noiembrie 10, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 10, 2012 am motoare si de roman 24v si de aro 12v.dar vreau ca la 12v sa functioneza.aveam o schema, tot de aici am luat-o, dar nu mai stiu unde este. Link spre comentariu
Vizitator nmgaby21 Postat Ianuarie 29, 2013 Partajează Postat Ianuarie 29, 2013 și totuși o schemă sau ceva poze? Link spre comentariu
iod2 Postat Ianuarie 29, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 29, 2013 nca nu am facut nimic. nu am gasit o schema...... Link spre comentariu
gcom61 Postat Ianuarie 29, 2013 Partajează Postat Ianuarie 29, 2013 Pe net sunt suficiente scheme.Cauta PWM (imagini) si vei gasi mai mult decat vrei. Link spre comentariu
tye Postat Ianuarie 29, 2013 Partajează Postat Ianuarie 29, 2013 am eu o schema. O sa caut si schema pe care am fact-o si eu , este functionala , dar inca nu stiu ce motor sa folosesc tot pentru o centrifuga cu 4 rame DB. Link spre comentariu
tye Postat Ianuarie 29, 2013 Partajează Postat Ianuarie 29, 2013 asta este schema pe care am facut-o si eu.Este functionala dar alimenteaza un motor cu rotire in ambele sensuri, motor pe care nu il am si nu stiu de unde pot face rost. Link spre comentariu
iod2 Postat Ianuarie 29, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 29, 2013 la 12v va functiona daca elimin stabilizatorul? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum