Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Super Low Noise Phono Preamp

Purple

Postări Recomandate

• Răspunsuri 125
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• capabilu

37

• atupi

23

• hpavictor

20

• Purple

14

Deci ca. 375nA pe un canal si 465 pe celalalt. Mai mult decât la un operational integrat si mult mai mult decât la un preamplificator cu FET.Metoda de masurare directa poate da rezultate eronate daca sunt emitatoare radio prin zona. Daca doriti, puteti încerca si metoda indirecta: Masurati tensiunea DC la iesirea preamplificatorului (înainte de condensatorul de iesire, pe colectorii T17, T18), o data cu intrarea scurtcircuitata la masa si o data cu intrarea în gol (adica numai cu grupul 56k // 4p7). În felul acesta se aplica mai putine semnale parazite la intrare. Diferenta dintre cele doua valori, împartita la amplificarea în cc. a preamplificatorului (ca. 556), ar trebui sa dea acelasi rezultat ca la prima masuratoare. Este însa posibil ca preamplificatorul sa intre în limitare (daca valorile masurate cu metoda directa sunt corecte, o sa masurati ca. 11,5 resp. 14,5V cu intrarea în gol).

Link spre comentariu

Deci vreo 290nA. Desi estimarea e cam grosolana (n-am tinut cont de curentul de polarizare a intrarii neinversoare). Totusi e mai bine decât m-am asteptat. Plecând de la 0,1mA pe tranzistor si hFE de 250 resp. 450 ar fi trebuit sa rezulte ca. 700nA.

...ca. 375nA pe un canal si 465 pe celalalt.

410nA nu 465. Am calculat cu 26mV în loc de 23.
Link spre comentariu

Preamplificatorul pentru doza de la Klein&Hummel,SA11,simplu si bun;cu P2 seregleza sensibilitatea,cu P7 caracteristica de frecventa in domeniul 20-1000hz,cu P8 caracteristica in domeniul medii-inalte(75us).Daca se foloseste un circuit cu fet-uri la intrare,C1,R1,dispar iar R2 se aduce la 47-56kohm.Schema nu contine componente "audiofile" dar functiona acum cca.25-30 ani in echipamente profesionale;filtrul pasiv de la iesire (75us) imbunatateste si raportul semnal-zgomot general.

post-26985-13982951601_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Exact acest preamp propus si realizat de f multi useri de pe DIYAUDIO l-am construit si il utilizez si eu. Suna fff bine insa este sensibil la calitatea componentelor folosite. Prin constructie are si un soi de filtrare rumble dat fiind ca exista un roll off destul de puternic sub 5-10 hz.De exemplu initial foloseam in pozitia condensatorului interstage un wima de buna calitate iar la insistentele lui Salas am pus un teflon rusesc si este cu totul altceva.De asemenea preul asta beneficiaza f mult de pe urma alimentarii din shuntul propus tot de catre Salas.

Link spre comentariu

Dupa parerea mea proiectul lui Salas este un junghi , dar l-am postat la cererea unui prieten... :speriatUltimele doua scheme alcatuind impreuna un proiect destul de simplu ( simplu si la indemana oricarui pasionat de auditii Phono RIAA ) sunt net superioare ! :da

Link spre comentariu

Eu am mai facut niste pre-uri bazate pe operationali inainte de acesta al lui Salas si nu se pot compara.Intradevar schema pare simpla si poate ca nu promite prea multe dar cu piese de calitate este ceva surprinzator.Tu ce preuri RIAA ai experimentat si ti-au placut ?

Link spre comentariu

Tu ce preuri RIAA ai experimentat si ti-au placut ?

Nu am experienta practica ( profesional vorbind ) decat in domeniul amplificatoarelor audio de mare putere si in general tot ce tine de sonorizari profesionale adica mixere , crossovere , compresoare si limiter-e , incinte active , power conditioner-e etc . Inca nu am construit un preu RIAA , nu am pick-up si nici discuri vinil . Oricum nu as construi decat cu componente discrete , nu cu circuite integrate !
Link spre comentariu

Urmatorul proiect ar putea fi : " State Of Art " la superlativ :aplauze , dar implica interventia unui bun proiectant de PCB-uri...Este complicat , dar si rezultatele sunt pe masura !

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări