capabilu Postat Octombrie 21, 2012 Partajează Postat Octombrie 21, 2012 ...BC 550 cu hFE 250 si BC560 cu hFE 450Diferenta dintre curentii de baza a celor doua grupuri de tranzistoare trece prin bobinele dozei si provoaca distorsiuni (armonici pare).Deci asta ar trebui sa se vada pe osciloscop Link spre comentariu
franzm Postat Octombrie 21, 2012 Partajează Postat Octombrie 21, 2012 Da, cu conditia ca respectivul osciloscop sa faca parte dintr-un analizor de spectru. Aveti disc de test cu semnale standard? La nevoie merge si cel facut de Electrecord în urma cu 25 de ani.Dar mai întâi masurati caderea de tensiune pe rezistorul de intrare (47k). Bineînteles fara a avea doza conectata. Si nici amplificatorul de putere. Atentie la semnalele parazite aplicate prin intermediul multimetrului. Link spre comentariu
capabilu Postat Octombrie 21, 2012 Partajează Postat Octombrie 21, 2012 Nu,nu am disc de test dar am sa caut unul Link spre comentariu
atupi Postat Octombrie 21, 2012 Partajează Postat Octombrie 21, 2012 Cred ca unul din motivele cu care tranzistorii au avut hfe asa divers este si ca sunt de proasta calitate facuti de niste chinezi amatori. Daca intrebi TME sau oricare din magazinele care vind BC550/560 cine a produs acesti tranzistori nu vor sti sa spuna. Am cumparat de la Mouser niste tranzistori asemanatori bipolari de zgomot mic insa produsi de Toshiba sau OnSemi si variatiile hfe-ului era tare mic <5%Pe ebay niste BC550/560 produsi de Philips costa 1$ bucata iar un set de 4x550C si 4x560C imperecheati cam 15$ si ma gandesc ca s-ar putea sa merite achizitia unora deja imperecheati. Link spre comentariu
franzm Postat Octombrie 21, 2012 Partajează Postat Octombrie 21, 2012 Iar un alt motiv ar fi ca nu sunt selectat de producatori în clase de hFE. În felul acesta sunt mai ieftini. Link spre comentariu
atupi Postat Octombrie 21, 2012 Partajează Postat Octombrie 21, 2012 Despre cei neimperecheati vorbeam si eu ca pe la toti dealerii cunoscuti din vest scrie clar producatorul numai prin estul nostru nu se stie cine i-a facut si sunt la jumatate din pretul farnell/mouser/etc.Am sa merg sa achizitionez si eu niste tranzistori cat mai curand cu putinta insa pe cat posibil pe toti din acelasi loc si am sa va anunt rezultatele. Link spre comentariu
atupi Postat Octombrie 26, 2012 Partajează Postat Octombrie 26, 2012 Am cumparat azi 20 bucati BC560C si au hFE intre 520 si 570. BC550C nu aveau la acel magazin insa am sa merg la altii direct cu aparatul de masura.Cu ocazia asta m-am apucat sa-mi construiesc un mic capacimetru bazat de mare precizie pentru masurarea condensatorilor, mai ales cei din reteaua RIAA.Sunt tare curios sa vad cum suna in comparatie cu ceea ce am ascultat pana acum. Link spre comentariu
capabilu Postat Octombrie 27, 2012 Partajează Postat Octombrie 27, 2012 Daca nu gasesti cu hFE apropiat sau la fel poti sa-l construiesti cu ce ai si cand gasesti ii schimbiDar trebuie musai condensatori de calitate si rezistente iar rezultatele vor fi surprinzatoareEu am ramas surprins de diferenta de calitate intre acesta cu tranz. si cele cu C,I-uriSpor la treaba si daca ai ceva nelamuriri te ajut cu placere FLORIN ROSCA Link spre comentariu
franzm Postat Octombrie 28, 2012 Partajează Postat Octombrie 28, 2012 Eu am ramas surprins de diferenta de calitate intre acesta cu tranz. si cele cu C,I-uriCe fel de CI-uri ati folosit? Link spre comentariu
capabilu Postat Octombrie 28, 2012 Partajează Postat Octombrie 28, 2012 Eu am ramas surprins de diferenta de calitate intre acesta cu tranz. si cele cu C,I-uriCe fel de CI-uri ati folosit?Am folosit NE5532,NE5534,TL071 Link spre comentariu
hpavictor Postat Octombrie 29, 2012 Partajează Postat Octombrie 29, 2012 Uite cum se face un preamp RIAA pentru doze MC/MM cu circuite integrate si alimentare din acumulatori ; exista si o varianta aproape identica cu NE5532 ! Link spre comentariu
atupi Postat Octombrie 29, 2012 Partajează Postat Octombrie 29, 2012 Eu ascult de ceva timp cu ajutorul acestui preamp: Este pretentios la calitatea pieselor si la alimentare dar suna fff bine. De exemplu condensatorul de cuplare C4 care acum este un PIO rusesc (K40-9 parca) vreau sa-l schimb cu un teflon pentru spun cei care l-au mai construit ca suna tare bine cu teflonul rusesc. Alimentarea este facuta cu un shunt destul de complicat proiectata tot de Salas. O discutie ampla se afla aici: http://www.diyaudio.com/forums/analogue ... -riaa.html Link spre comentariu
atupi Postat Octombrie 29, 2012 Partajează Postat Octombrie 29, 2012 Uite cum se face un preamp RIAA pentru doze MC/MM cu circuite integrate si alimentare din acumulatori ; exista si o varianta aproape identica cu NE5532 !In afara de partea de alimentare nu este nimic special la acest preamp, dimpotriva o schema clasica de operational cu reteaua RIAA in bucla de reactie. Asta nu inseamna ca nu poate suna bine . . . Link spre comentariu
ex.escu Postat Octombrie 29, 2012 Partajează Postat Octombrie 29, 2012 O schema interesanta cu corectie pasiva intre etaje a fost folosita de firma "Klein&Hummel";avea cate un NE 5532 pe canal cu filtru pasiv intre cele2 etaje.Daca gasesc schema o postez la sfarsitul saptamanii. Link spre comentariu
atupi Postat Octombrie 29, 2012 Partajează Postat Octombrie 29, 2012 Ceva de genul asta ? http://www.angelfire.com/sd/paulkemble/ ... veriaa.gif Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum