Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Super Low Noise Phono Preamp

Purple

Postări Recomandate

• Răspunsuri 125
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• capabilu

37

• atupi

23

• hpavictor

20

• Purple

14

Discutia asta este aiurea...sunt miliarde de scheme de filtre subsonice pe net, dar cel oferit de mine are scop didactic...

http://www.davidreaton.com/PDFs/Holman_AES_paper.pdf

Aici este ceva mult mai serios , trateaza inclusiv problema intarzierii filtrului subsonic : http://www.synaesthesia.ca/LNschematics.html#

Recomand citirea urmatorului articol de colectie cu foarte multa atentie : http://users.ece.gatech.edu/mleach/pape ... rticle.pdf

Link spre comentariu

Pentru a beneficia la maxim de performantele preamplificatorului e bine sa fie indeplinita conditia de adaptare intre preamplificator si doza (capacitate intrare si impedanta) astfel incat sa se obtina o caracteristica cat mai lineara in zona frecventelor inalte ,15-20khz;unele preamplificatoare au comutatoare care permit aceasta folosind retele RC.Cu un disc bun si doza Dvs.calitatea redarii poate depasi multe cd-uri.Succes.

Asta inseamna ca trebuie sa schimb valorile R1,C1 ???
Link spre comentariu

Sarcina "standard" la doze magnetice e de 47kohm;in practica se folosesc valori de 56-68 kohm,care corelate cu capacitatea de intrare totala a preamplificatorului (cablu ecranat,capacitate proprie preamplificator)sa asigure impreuna cu inductanta dozei un circuit acordat la 20-22khz.Rezistenta asigura si amortizarea circuitului,iar pentru condensator incepeti de la 0pf si prin tatonari (100 pf,220pf,etc) gasiti valoarea optima-folositi si recomandarile producatorului dozei.Pentru zgomot de joasa frecventa cel mai simplu e sa "jonglati" cu valoarea condensatorului din bucla de reactie negativa de la preamplificator (f-3db=15-20hz).Succes.

Link spre comentariu

Sarcina "standard" la doze magnetice e de 47kohm;in practica se folosesc valori de 56-68 kohm,care corelate cu capacitatea de intrare totala a preamplificatorului (cablu ecranat,capacitate proprie preamplificator)sa asigure impreuna cu inductanta dozei un circuit acordat la 20-22khz.Rezistenta asigura si amortizarea circuitului,iar pentru condensator incepeti de la 0pf si prin tatonari (100 pf,220pf,etc) gasiti valoarea optima-folositi si recomandarile producatorului dozei.Pentru zgomot de joasa frecventa cel mai simplu e sa "jonglati" cu valoarea condensatorului din bucla de reactie negativa de la preamplificator (f-3db=15-20hz).Succes.

Multumesc maine o sa fac ceva tatonari sa vedem daca se schimba ceva in calitatea auditiei si va tin la curent
Link spre comentariu

Astazi am reusit sa pun preurile intr-o cutie de CD-player Technics mai veche dar dupa ce o revopsesc si o sa-i pun si o fata misto o sa arate bine .Am loc si pentru acumulatori si probabil filtru subsonic ,dar nu cred ca e neaparata nevoie totusi am sa fac unul sa probez

post-33007-13982950136_thumb.jpg

post-33007-13982950137_thumb.jpg

post-33007-13982950138_thumb.jpg

post-33007-139829501388_thumb.jpg

post-33007-139829501398_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Excelent, felicitari ptr realizare !!! :da :aplauze Imi place tare mult cand vad un produs DIY realizat ingrijit si care sfarseste intr-o cutie frumoasa.Ai putea sa apreciezi care este nivelul semnalului la iesire ?BRAVO !

Link spre comentariu

Excelent, felicitari ptr realizare !!! :da :aplauze Imi place tare mult cand vad un produs DIY realizat ingrijit si care sfarseste intr-o cutie frumoasa.Ai putea sa apreciezi care este nivelul semnalului la iesire ?BRAVO !

Multumesc pentru aprecieriAm facut si o masuratoare cu semnal sinus de 5mV 1Khz la intrare am la iesirein jur de 400mVAtasez si 2 poze

post-33007-139829508441_thumb.jpg

post-33007-139829508447_thumb.jpg

Link spre comentariu

Cam cati tranzitori ai cumparat sa poti obtine imperecherea ? Ai imperecheat pe cele 2 rail-uri (nu stiu cum sa-i spun romaneste) sau ai reusit sa imperechezi intre rail-uri cat si intre cele 2 canale ?M-ai facut curios:)

Link spre comentariu

Daca ii luai pe toti din aceelasi loc,erau sanse mai mari sa fie din aceelasi lot si sa aiba castigurile ceva mai apropiate

Da asa am cautat dar erau diferente mari intre loturi si am incercat si alte magazineTotusi am sa mai incerc si alte loturi si atunci am sa-i schimb daca gasesc ceva valori apropiate mai mult din curiozitate sa vedem daca apar ceva schimbari in calitatea sunetului
Link spre comentariu

...BC 550 cu hFE 250 si BC560 cu hFE 450

Diferenta dintre curentii de baza a celor doua grupuri de tranzistoare trece prin bobinele dozei si provoaca distorsiuni (armonici pare).
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări