Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Super Low Noise Phono Preamp

Purple

Postări Recomandate

• Răspunsuri 125
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• capabilu

37

• atupi

23

• hpavictor

20

• Purple

14

Excelent lucrat, felicitari inca odata!Ai folosit cablajul dat aici; http://audiocircuit.blogspot.ro/2012/06 ... reamp.html ??Ce dimensiune a iesit cablajul ?Te intreb ptr ca poate testez si eu acest montaj.Asteptam impresiile dupa auditia stereo, cred ca ideea ta cu alimentarea din baterii este buna. In ce amplificator/boxe asculti ?

Da acela este cablajul si are dimensiune 45x120mmAscult cu QUAD 405 pana termin Symasym-ul si boxele sunt facute de mine cu Eminence Beta 10 A si Beyma CP 16 inclusiv filtre calculate de userul SHAMBALA caruia ii multumesc din nouBoxele arata cam asa;

post-33007-139829500465_thumb.jpg

post-33007-139829500469_thumb.jpg

post-33007-13982950048_thumb.jpg

Link spre comentariu

Schema e buna, lucratura ingrijita, piesele de calitate (ma refer la conzi in special ...), deci rezultatul e normal sa fie bun!Sa vedem si "impachetarea" (cutiuta). Pana acu' felicitari!

Link spre comentariu

Pentru a beneficia la maxim de performantele preamplificatorului e bine sa fie indeplinita conditia de adaptare intre preamplificator si doza (capacitate intrare si impedanta) astfel incat sa se obtina o caracteristica cat mai lineara in zona frecventelor inalte ,15-20khz;unele preamplificatoare au comutatoare care permit aceasta folosind retele RC.Cu un disc bun si doza Dvs.calitatea redarii poate depasi multe cd-uri.Succes.

Link spre comentariu

Cu un pick-up care functioneaza coresp si niste discuri intretinute nu e nevoie de acel filtru. Daca ai nevoie de acel filtru e clar ca ai probleme. Toate filtrele testate de mine au influentat si calitatea sunetului.

Link spre comentariu

Domnilor deocamdata ma concentrez asupra cutiutelor dar asta nu inseamna ca nu voi experimenta si altele mai performante, in limitele constructiilor facute in balcon ceea ce ma face sa imi aduc aminte de un proverb care spune asa ;CA SA AJUNGI MARE, TREBUIE SA FII MIC INTAI

Link spre comentariu

Felicitari pentru realizare ! Proverbul il stiam intr-o alta varianta , mai glumeata : pana nu esti p...t , destept nu poti sa fii .Asta este folclorul...nu are legatura cu nimic . Sper ca stiti de gluma !

Link spre comentariu

Eu am facut mai multe inregistrari in format 24/96 ale unor discuri si am filtrat trece sus la 12dB si 20Hz cu programul free Audacity. Morala e ca in program se vedea clar diferenta intre inregistrarea originala su cea filtrata. Iar dupa "periere" difuzoarele NU MAI FALFAIAU! Zgomotul nu era prezent la toate inregistarile, la unele mai tare, la altele mai putin, deci nu este doar din mecanica pick-up-ului! Am postat acel filtru cu tranzistori, desi il cunosc cel cu CI, pe considerentul ca, daca lucram doar cu tranzistori, sa o facem pana la capat. Insa daca considerati schema cu CI suficient de performanta, ma inclin. :n1

Link spre comentariu

Exclus CI . Se poate folosi un operational cu componente discrete , ca si etajul preamplificator , dar totul se va complica . Exact de ce v-ati ferit , de aia nu o sa scapati ! Nu neglijati sursa de alimentare...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări