Vizitator Postat Mai 30, 2006 Partajează Postat Mai 30, 2006 O poveste a lui Dj_Dog: (o gasiti la Sistem 5.1 pe lampi) daca stau bine sa ma gandesc acu ca-ti va ani buni ( eram pusti pe vremea aia shi nu ma apucasem de electronica) am fost cu tata in vizita la un prieten de familie shi tata a vazut la ala o cutie cu tuburi "infipte" in niste socluri. tata shi dat seama ca alea sunt lampi (ca vazuse pe la aia care ne repara tv-ul de mult) shi l-a intrebat ca ce face cu ele ca nu se mai folosesc lampi ca mai toata lumea a trecut la tranzistori shi la c.i ( ca stia el de c.i. cand cu cativa ani in urma cumparase un tv alb-nergru SIRIUS 237 pe c.i., electronistii mai invarsta stiu despre ce vb). acel om nu i-a dat un raspuns, ci l-a invitat sa-i faca o demonstratie cum se aude. omu avea 3 amplificatoare sereo la fel la putere, impedantza numai ca 1 era pe integrat , unu pe tranzistori, shi unu pe lampi. l-a pus intai pe ala pe integrat, legat de un casetofon shi pe niste boxe home made shi a dat vol spre max. se auzea binishor dar nu destul de bine. l-a bagat shi pe cel pe tranzitori la aceleashi boxe cu semnal din acelashi casetofon aceiasi melodie. eu pe atunci habar n-aveam de acustica dar pot sa spun ca cel pe tranzistori se auzea mai bine nu mai avea asa multe impuritati in sunet. a venit randul shi lampilor sa le puna la treaba (la fel ca pe celelate lea pus pe aceleasi boxe acelasi casetofon aceiashi melodie) am asteptat cam aprox un minut pana au plecat lampile shi dupa ce au plecat le-a dat la vol maxim shi spre surprinderea noastra ( a mea shi a tatei) sunetul nu avea DELOC impuritati se auzea f bine. de atunci am ramas f impresionat de lampi shi daca electronica a devenit un hobby am decis sa fac un astfel de amplif. PLEASE :prayer: As vrea si eu sa vad asa ceva Daca se poate, cineva din Bucuresti sa imi arate si mie diferenta dintre cele 3 categorii de amplificatoare, tare m-as bucura. Si cred ca nu sunt singurul care ar dori asta. Poate chiar cele trei sa fie la fel la putere, impedanta, cum a nimerit Dj_Dog. Slabe sanse dar intreb, cine stie Am construit un amplificator cu C.I. TDA2030 (2X25W) functioneaza, dar nu pot spune ca am fost multumit de el. Am home cinema dar acelasi caz dupa 75% nu imi mai place cum suna. Cu mai mult timp in urma am avut o statie de amplificare Delia (2X75W)(cu tranzistori). Dupa aproximativ 85% pot spune ca incepea sa sune distorsionat (nu "spart") dar totusi m-a uns pe suflet. Cat despre amplificatoare cu lampi... nu am ascultat muzica la asa ceva dar am tot citit ca se aude mult mai bine, distorsionari reduse, sunetul de fond redus si tot asa. In vara asta imi voi construi o statie de amplificare cu lampi si nu ar strica sa aud cum suna una. Link spre comentariu
Dj_Dog Postat Mai 30, 2006 Partajează Postat Mai 30, 2006 din pacate omul acela ca mi-a facut demonstratia de atunci nu mai este printre noi, :smt009 :smt089 am avut multe de invatat de la acel batranel super de treaba si ii multumesc inca o data pe aceasta cale cu speranta ca de acolo de sus ma aude!!!referitor la amplifcatoarele cu lampi si eu imi doresc unu si sper ca in viitorul apropiat voi construi unul. Link spre comentariu
mariand Postat Mai 30, 2006 Partajează Postat Mai 30, 2006 Salut.Te ajut eu sa-ti faci o idee cum se aude pe lampi dar momentan sunt prins cu niste treburi urgente de rezolvat si nu prea am timp.Nici pe forum nu prea am mai intrat si am ramas cu multe lucrari in aer sa zic asa din cauza timpului. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 30, 2006 Partajează Postat Mai 30, 2006 Sarut mana Multumesc mult :DCand vei avea timp... lasa un mesaj aici... sau un msg pe yahoo... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum