Vizitator YO3IMW Postat Septembrie 29, 2012 Partajează Postat Septembrie 29, 2012 http://www.diyaudio.com/forums/tubes-va ... 921-a.html Link spre comentariu
300B SE Postat Septembrie 29, 2012 Partajează Postat Septembrie 29, 2012 Minunat! Link spre comentariu
florinmarinoiu Postat Septembrie 29, 2012 Partajează Postat Septembrie 29, 2012 Frumos.S-a pastrat traditia si fabrica. Link spre comentariu
carageae Postat Septembrie 30, 2012 Partajează Postat Septembrie 30, 2012 Cinste lor...imi amintesc, in alta ordine de idei, ca tot pe forum am vazut imagini de la fosta fabrica POLAM, acum teren izolat, am inteles ca a fost contaminata zona cu mercur sau asa ceva...arata cam ca la Cernobil...Mai stie cineva ce s-a ales de fabrica sarbeasca Ei? Link spre comentariu
PL500 Postat Septembrie 30, 2012 Partajează Postat Septembrie 30, 2012 Frumos !De remarcat ca masina cu care produc grilele dateaza din al doilea Razboi Mondial. Link spre comentariu
carageae Postat Septembrie 30, 2012 Partajează Postat Septembrie 30, 2012 Pai audiofilii vor fi incantati ca au aceleasi caracteristici ca atunci - si de data asta au si un argument palpabil! Link spre comentariu
imreberes Postat Octombrie 1, 2012 Partajează Postat Octombrie 1, 2012 au si un argument palpabil-Da, da-argumentul palpabil e pretul tuburilor. Link spre comentariu
PL500 Postat Octombrie 1, 2012 Partajează Postat Octombrie 1, 2012 Citatul nu imi apartine mie ci, onor, d-lui @carageaeStima ! Link spre comentariu
franzm Postat Octombrie 6, 2012 Partajează Postat Octombrie 6, 2012 Toshiba si Matsushita produc în continuare tuburi, dar nu pentru audio. Productia de tuburi audio s-a sistat din cauza costurilor mari si a pietei reduse. Preluând de la Nokia vechea fabrica de tuburi ITT Schaub Lorenz, Matsushita si ulterior Toshiba au "mostenit" si o parte din masinile necesare productiei de tuburi audio. Acestea au ajuns în fosta Cehoslovacie, în tarile baltice si la fier vechi. Link spre comentariu
pusttiu Postat Octombrie 14, 2012 Partajează Postat Octombrie 14, 2012 cind o sa moara nene ala batran din filmulete o sa moara si lampile facute acolo. prea multa munca manuala pt prea putini clienti , de aici si pretul f mare pt unele lampi din prezent.pacat ca prea putini juniori mai studiaza electronica (nu indraznesc sa zic lampi )si mai putini mai au curajul sa faca ceva dupa ce temina o scoala. Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 15, 2012 Partajează Postat Octombrie 15, 2012 Tinerii(de azi) trebuiesc indrumati si MOTIVATI....."tinerii" de ieri au fost si ei indrumati,alti atrasi de aceasta indelednicire . daca am dreptate !? astept confirmarea/infirmarea "juniorii-lor" sub 20 de ani!!! Link spre comentariu
Vizitator TomJones Postat Decembrie 22, 2012 Partajează Postat Decembrie 22, 2012 Mai stie cineva ce s-a ales de fabrica sarbeasca Ei?Unii spun ca fost bombardata de NATO pe la inceputul in anul 1999...ei spun ca si-au revenit si produc, dar data site-ului este din 2002http://www.eierc.com/rc/who_we_are.htm " During the war and UN embargo against Yugoslavia (1992.-2000.) the factory has been passed trough a very difficult period. However, in spite of rumors spreaded over, hereby we claim that we are not destroyed in the NATO bombing during the war in 1999. Moreover, we are very alive and ready to serve our customers' needs. " Eu detin un amplificatoir Jadis Orchestra Reference ce a venit din fabrica cu astfel de lampi, EI-EL34. L-am cumparat acum un an, dar stocul lor de lampi s-a epuizat si ei acum folosesc JJ. Ce sa spun sunt excelente ca sunet cu niste medii superbe... La ora actuala Ei se mai gasesc doar NOS-uri avand in vedere ca de vreo 10 ani fabrica nu a mai produs nimic...probabil a incaput pe mana unor smecheri ce au falimentat-o...Pacat ca nu au cumparat-o americanii de la http://www.svetlana.com/New Sensor[/img] ce au cumparat si majoritatea fabriciclor de lampi rusesti, dar probabil Serbia era sub embargou atunci... Link spre comentariu
pusttiu Postat Decembrie 24, 2012 Partajează Postat Decembrie 24, 2012 am si eu niste EI acasa, stiu ca pana la razboi produceau pentru Marsall , suna f bn pt pretul pe care il au. Link spre comentariu
Vizitator TomJones Postat Decembrie 25, 2012 Partajează Postat Decembrie 25, 2012 Eu ma intreb altceva:Daca chiar este o piata atat de bine platita de ce nu se implica firme de renume (japoneze de preferinta) in productia de masa a lui 300B, 2A3, 845m EL34... etc etc...I-mi este foarte greu sa cred ca la ce resurse tehnologice au cei de la Toshiba, Matsushita,Hitachi. Sony le-ar fi greu de suportat constructia unei sectii de productie pentru acest segment. Din pacate doar chinezii si cate un grup de pasionati ca cei din Cehia mai produc astfel de componente cu vid :(Probabil ca lipsa de concurenta (reala) pe acest segment face ca un exemplar 845 sa coste cat nu face....acu 30-50 ani era o nimica toata....probabil cat un tda7294 de acu Si rusii produc ff mult, iar de curand si amricanii produc lampi prin firma. Western electric ce produc in special lampi, KT-88, 437A si 300B garantate 40 de mii de ore. Aceste lampi sunt folosite de firma Caryaudio ptr modelul CAD 300 SEICererea de lampi este foarte mare nu numai pentru amplificatoarele audio, cd-playere etc ci si ptr amplificatoarele folosite de cei ce canta la chitara electrica...in special modelele EL34, KT-88, 6550, KT-90, KT-120, EL84 etc...Din punct de vedere audiofil lumea se intoarce masiv pe lampi pentru nostalgie, frumusetea lor - le vezi luminand difuz in intuneric - cat si pentru sunetul lor ce place urechii. La fel si discul de vinil a revenit masiv in ultimii ani ...nu intru in detaliu ca forumul nu este totusi ptr audiofilie.De ce nu intra marii fabricanti pe piata asta gen Sony, Thoshiba, Matsushita? etc...Raspunsul e ff simplu ptr ca lampile polueaza mult mediul...stim bine ca si banalul bec polueaza de s-a trecut la becul ecologic mult mai scump....mai intervin apoi si ecologistii cu incalzirea globala si efectul de sera. In Japonia si Coreea de sud legile de protectia mediului sunt ff dure in contrast cu protectia mediului din China, Rusia si chiar america ce ii doare undeva de ecologisti...Lampile 845 se mai produc doar in china de compania Shuguang... Link spre comentariu
300B SE Postat Decembrie 25, 2012 Partajează Postat Decembrie 25, 2012 Si e Craciun si marmota invartea la ceaunul cu ciocolata!Si astfel, acum se produc tuburi care functioneaza 40.000 ore! Din experienta mea (cu exceptia tuburilor cinescop) sunt foarte rare tuburile care tin 10.000 ore de ex: GU50, E130L, 6e5p si cam atat!De regula primul cade filamentul.Dar draga Tom Jones e Craciun si fiecare din noi are dreptul sa viseze... .HRISTOS S-A NASCUT si CRACIUN FERICIT! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum