a_sorien Postat Septembrie 29, 2012 Partajează Postat Septembrie 29, 2012 Salutare ! Ma poate ajuta cineva cu un cod masina pentru urmatoare problema..?Vreau sa aprind apoi sting un led cu factor umplere 1/2 ( on=0.5s , off=0.5s) timp de 1 min Link spre comentariu
XAN77 Postat Septembrie 29, 2012 Partajează Postat Septembrie 29, 2012 Da. Pentru 16F628A@4MHz Link spre comentariu
a_sorien Postat Septembrie 29, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 29, 2012 Multumesc XAN77 pentru promptitudine , dar m-am exprimat gresit , vreau codul assembly ..! Link spre comentariu
a_sorien Postat Septembrie 29, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 29, 2012 ce inseamna error 149 ..?Executing: "C:\Program Files\Microchip\MPASM Suite\MPASMWIN.exe" /q /p16F84 /d__IT=0x111 /i"C:\Program Files\Microchip\MPLAB IDE\REAL ICE\C18\Trace18.inc" "DEEAseara.asm" /l"DEEAseara.lst" /e"DEEAseara.err"Error[149] C:\PROGRAM FILES\MICROCHIP\MPLAB IDE\REAL ICE\C18\TRACE18.INC 119 : Directive only allowed when generating an object fileError[149] C:\PROGRAM FILES\MICROCHIP\MPLAB IDE\REAL ICE\C18\TRACE18.INC 120 : Directive only allowed when generating an object fileError[149] C:\PROGRAM FILES\MICROCHIP\MPLAB IDE\REAL ICE\C18\TRACE18.INC 121 : Directive only allowed when generating an object fileError[149] C:\PROGRAM FILES\MICROCHIP\MPLAB IDE\REAL ICE\C18\TRACE18.INC 122 : Directive only allowed when generating an object fileError[149] C:\PROGRAM FILES\MICROCHIP\MPLAB IDE\REAL ICE\C18\TRACE18.INC 123 : Directive only allowed when generating an object fileError[149] C:\PROGRAM FILES\MICROCHIP\MPLAB IDE\REAL ICE\C18\TRACE18.INC 244 : Directive only allowed when generating an object fileError[149] C:\PROGRAM FILES\MICROCHIP\MPLAB IDE\REAL ICE\C18\TRACE18.INC 245 : Directive only allowed when generating an object fileError[149] C:\PROGRAM FILES\MICROCHIP\MPLAB IDE\REAL ICE\C18\TRACE18.INC 256 : Directive only allowed when generating an object fileError[149] C:\PROGRAM FILES\MICROCHIP\MPLAB IDE\REAL ICE\C18\TRACE18.INC 257 : Directive only allowed when generating an object fileWarning[207] C:\DOCUMENTS AND SETTINGS\SORIN\DESKTOP\DEEASEARA.ASM 4 : Found label after column 1. (__CONFIG_CP_OFF_WDT_OFF_PWRTE_ON_XT_OSC)Warning[208] C:\DOCUMENTS AND SETTINGS\SORIN\DESKTOP\DEEASEARA.ASM 4 : Label truncated at 32 characters. (__CONFIG_CP_OFF_WDT_OFF_PWRTE_ON_XT_OSC)Message[305] C:\DOCUMENTS AND SETTINGS\SORIN\DESKTOP\DEEASEARA.ASM 42 : Using default destination of 1 (file).Warning[207] C:\DOCUMENTS AND SETTINGS\SORIN\DESKTOP\DEEASEARA.ASM 55 : Found label after column 1. (d1)Message[305] C:\DOCUMENTS AND SETTINGS\SORIN\DESKTOP\DEEASEARA.ASM 59 : Using default destination of 1 (file).Error[128] C:\DOCUMENTS AND SETTINGS\SORIN\DESKTOP\DEEASEARA.ASM 65 : Missing argument(s)Halting build on first failure as requested.----------------------------------------------------------------------Release build of project `C:\Documents and Settings\sorin\My Documents\DEEANOU.mcp' failed.Language tool versions: MPASMWIN.exe v5.46, mplink.exe v4.44, mplib.exe v4.44Sat Sep 29 18:37:53 2012----------------------------------------------------------------------BUILD FAILED Link spre comentariu
a_sorien Postat Septembrie 29, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 29, 2012 am recompilat si am ales relocatable , care nu stiu/inteleg ce inseamna dar au disparut error 149..si au aparut altele.. Link spre comentariu
Liviu M Postat Septembrie 29, 2012 Partajează Postat Septembrie 29, 2012 Cred ca mai bine postezi codul tau si incercam sa ne prindem impreuna ce/de ce nu merge. Link spre comentariu
a_sorien Postat Septembrie 30, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 30, 2012 ;ideea e urmatoarea ;-un sir de 74hc595(8) care au deja un tact facut cu un 555, trebuie sa indeplineasca ;efectul de umplere / golire leduri .Eu vreau sa dau "1" pe "ser data " 74hc595 ca efectul ;de umplere sa inceapa si apoi "0" ca sa inceapa efectul de golire .Apoi vreau sa dau tren ;de impuls dreptunghiular pe ser data ca efectul de umplere sa fie dicontinuu/la fel cel de ;golire . Ideea e ca am 2 siruri de lach uri cascadate respectiv comanda leduri albe si apoi ;leduri verzi . Deci pinii deserviti de pic vor fi INA ( SER DATA ALB), OUTA( OUT ULTIMUL ;LACH PIN ;9), INV (SER DATA VERDE ) , OUTV (IDEM ALB) . eLE SUNT IDENTICE , NUMAI CA ;DESERVESC LEDURI DE CULORI ALB RESPECTIV VERDEAsadar diagrama logica ar fi urmatoarea :1 ser data =1 aplicat de ra0 /* incepe umplerea/* folosesc porta a pentru comanda leduri albe2 testez pin 9 ultimul lach 74hc595 pe pin RB1 sa vad daca e facut plinul, DACA ra1 =1 atunci rao=0 /* incepe golirea , testez daca ra1=0 , si fac rb0=1 /* folosesc portul b pentru comanda leduri verzi3 testez rb1=1 si daca da fac rb0=o 4 testez rb1=0 si incep sa aplic pulsuri de 0,2..0,5 hz pe intrarea ra0 (incepe umplerea discontinua alba)timp de 1 min5 aplic pulsuri identic ca la alb pe rb0 6 goto start ( bucla infinita)Asa vad eu codul facut : list "p16f84" #include cblock COUNT COUNTA COUNTB COUNT1startLoop1 bsf PORTA,0 ; ser data pentru lach comanda alb ( umplere alb) nop ; fac unda dreptunghiulara nop call Delay ; 1sec btfss PORTA,1 ; testez daca e plin alb goto Loop1Loop2 bcf PORTA,0 ; ser data =0 golire lach uri alb nop nop call Delay ; 1sec btfsc PORTA,1 ; testez daca e gol goto Loop2Loop3 bsf PORTB,0 ; incep umplere lach verde nop nop call Delay ; 1 sec btfss PORTB,1 /*test umplere verde goto Loop3Loop4 bcf PORTB,0 ; golire verde nop nop call Delay ; 1sec btfsc PORTB,1 goto Loop4Loopa movlw 0xff /*toggle ser data alb TIMP DE 1 MIN movwf COUNT1 decfsz COUNT1,1 bsf PORTA,0 call delay_1 ; 0,2 sec bcf PORTA,0 / call Delay_1 btfsc COUNT1,0 goto LoopaLoopb movlw 0xff /* TOGGLE SER DATA VERDE, TIMP DE 1 MIN movwf COUNT2 decfsz COUNT2,1 bsf PORTB,0 call Delay_1 bcf PORTB,0 call Delay_1 btfsc COUNT1,0 goto LoopbDelay movlw d'250' movwf COUNTd1 movlw 0xC7 movlw COUNTA movlw 0x01 movwf COUNTBDelay_0 decfsz COUNTA goto $+2 decfsz COUNTB,f goto Delay_0 decfsz COUNT,f goto d1 retlw goto start end Link spre comentariu
a_sorien Postat Septembrie 30, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 30, 2012 am uitat sa pun delay ul de 0,2 sec ...iar formatarea a fost facuta in text document..d-aia a iesit asa aiurea..!Multumesc pentru orice sfat..! Link spre comentariu
a_sorien Postat Octombrie 1, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 1, 2012 Chiar nimeni...?! ma ajuta si un cod in C ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum