bobo_romania Postat Septembrie 29, 2012 Partajează Postat Septembrie 29, 2012 Buna ziua! Am nevoie de o tensiune stabilizata de 12v iar curentul maxim de 3A.Deoarece nu am loc sa pun tranzistori de putere,intrebarea mea(de baraj) este urmataorea :-Daca pun 3 stabilizatoare 7812 IN PARALEL, mai functioneaza corect?Stabilizatoarele asi avea cum sa le pozez in cutie.. Link spre comentariu
crispus Postat Septembrie 29, 2012 Partajează Postat Septembrie 29, 2012 Din cate stiu nu merge figura cu 3 in paralel decat daca nu stiu cum ar fi trebuit sa pui niste rezistente... Probabil ca altcineva ar putea explice de ce . Dar poti folosi ceva in genul la LM2576 e in comutatie si suporta curenti pana la 3A... LE: Uite ca am gasit si articolul pe care il citisem mai demult: http://www.reuk.co.uk/High-Current-Volt ... lation.htm Schema ar fi asta Link spre comentariu
modoran Postat Septembrie 29, 2012 Partajează Postat Septembrie 29, 2012 Sau poti pune un 7812 urmat de un tranzistor de putere, eventual unul in capsula to-220, la fel ca integratul. Link spre comentariu
Marian Postat Septembrie 29, 2012 Partajează Postat Septembrie 29, 2012 Rezistentele respective se folosesc pentru o cat mai buna impartire a curentului pe fiecare regulator.@bobo_romania de la ce tensiune Vcc alimentezi acele stabilizatoare? adica din cati volti doresti sa obtii pe cei 12 stabilizati? Link spre comentariu
bobo_romania Postat Septembrie 29, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 29, 2012 Multumesc tuturor pentru exemple,intre timp m-am documentat si eu. Vreau sa stabilizez o tensiune de 18v cc.Nu cred ca v-a fi un stres pentru 7812 aceasta tensiune. icon_jook Link spre comentariu
Marian Postat Septembrie 29, 2012 Partajează Postat Septembrie 29, 2012 Ok atunci de la 18 pana la 12 sunt 6V care vor trebui sa cada pe regulator si spui ca ai nevoie de 3A, ei bine 7812 poate doar 1A si la acest curent pe regulator se vor disipa 6W asadar ai nevoie de radiator obligatoriu pentru regulator, daca pui 3 regulatoare in paralel puterea total disipata se tripleaza ( fiecare cate 6W rezulta un total de 18W ) pentru racire trebuie un radiator deloc mic, balsoi chiar Recomand un singur 7812asistat de un bipolar de putere si la curentul ala sunt de evitat capsulele T220, preferabil ar fi cele in gama 247 pentru un regim termic decent. Link spre comentariu
crispus Postat Septembrie 29, 2012 Partajează Postat Septembrie 29, 2012 Ca sa o tin tot pe a mea , LM2576 e mult mai eficient, nu vei mai avea pierderi pe regulator... Dar depinde de tipul aplicatiei daca vei crede ca merita...Curiozitate: Cei 18V provin de la vreun panou solar? Link spre comentariu
Marian Postat Septembrie 29, 2012 Partajează Postat Septembrie 29, 2012 Comutatia este o solutie mai eleganta insa si mult mai pretentioasa, uneori complicatia pur si simplu nu se justifica, depinde insa ce anume doreste sa alimenteze autorul subiectului cu aceasta tensiune stabilizata. Link spre comentariu
bobo_romania Postat Septembrie 29, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 29, 2012 Vreau sa evit sursele in comutatie deoarece doresc sa alimentez un trasceiver homemade.Cutia sursei este una mai compacta/micuta, mi-a incaput transformatorul,filtrajul si mai am ceva loc pentru partea electronica. Am montat un radiator pe partea din spate care v-a avea un ventilator de pc pe el si pana la urma voi merge pe varianta cu bipolar+7812. Cred ca este cea mai buna solutie.Multumesc pentru sfaturi! Link spre comentariu
cristianvalentin Postat Septembrie 30, 2012 Partajează Postat Septembrie 30, 2012 Imi cer scuze ca intervin ,dar am o nelamurile legata de varianta cu 7812 si tranzistorul de putere :cry: ce rol are tranzistorul acolo ?Multumesc! Link spre comentariu
Marian Postat Septembrie 30, 2012 Partajează Postat Septembrie 30, 2012 In cazul de fata se cere un curent de 3A, ceea ce 7812 nu poate oferi, astfel incat se foloseste un tranzistor bipolar de putere care va primi in baza tensiunea stabilizata de 12V de la 7812 si o va reproduce in emitor oprind aproximativ 0,6V necesari conductiei, si in acelasi timp va suporta curentul consumat. Link spre comentariu
cristianvalentin Postat Septembrie 30, 2012 Partajează Postat Septembrie 30, 2012 Am inteles ,multumesc ... Iar aici se va folosi un traf de 3 A sau mai mare nu? Link spre comentariu
crispus Postat Septembrie 30, 2012 Partajează Postat Septembrie 30, 2012 Da, cel putin 3A. Link spre comentariu
yo9hnf Postat Septembrie 30, 2012 Partajează Postat Septembrie 30, 2012 Eu pusesem la un transceiver (statie) portabil in locul bateriei, doua LM7808 in paralel si mergeau fara nicio problema. Link spre comentariu
Marian Postat Septembrie 30, 2012 Partajează Postat Septembrie 30, 2012 Sursele/stabilizatoarele liniare au un randament de obicei destul de mic asadar sugestia mea este ca traful folosit sa fie capabil de minim 4A. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum