Vizitator pmarius Postat Septembrie 28, 2012 Partajează Postat Septembrie 28, 2012 Salut am un spatiu dr 500 mp( patrat) inconjurat de plasa meralica sustinuta de stalpi.Zona e plina de "talibani",care din nastere vor sa sara si sa taie garduri.ce vreau eu nu e hi-tech deloc...o alarma sa le anunte prezenta.Si ma gandeam...a) de jur imprejur,un fir subtire de cupru(ca cel de bobina),acesa sa realizeze un circuit inchis iar cabd se impieeldica de el,sa se intrerupa circuitul si hop si alarma.b) tot fir,mai gros,izolat,bagat prin plasa,tot circuit inchis,iar cand taie plasa taie si firul...ei iar,hop alarma.Ce spuneti? Merita incercat sau nu?P S, sunt incepator,nu lucrez in domeniu si rog blandete Link spre comentariu
corneillus Postat Septembrie 28, 2012 Partajează Postat Septembrie 28, 2012 in principiu ideea e buna dar prezinta unele inconveniente. tehnic ai putea sa pui un fir de jur-imprejur si and e taiat sa sune alarma. cel mai simplu ar fi cu o suras de alimentare, de ex o baterie de masina, un releu cu contact dublu, normal inchis, normal deschis si ceva sa faca galagie de ex un claxon, alarma... goarna de alarma auto... l-e conectezi in felul urmator, la sursa de alimentare , adica baterie sau ce pui tu legi la un capat firul care inconjoara, la celalalt capat al firului bobina releului care trebuie sa fie de aceiasi tensiune cu care alimentezi toata tarasenia, si celalalt capat al bobinei din nou la borna cealalta a bateriei, adica le pui in serie. cat e alimentat si firul intreg circula curent prin bobina releului .. cand firul e rupt nu mai circula cuernt... armatura e eliberata moment in care inchide cintactul releului care comanda goarna.dezavantaje... va urla continuu pana vei trage alt fir, o opresti sau se consuma bateria. nu e reversibil, adica tre sa tragi fir de fiecare data cand e rupt. o alta varianta cred ca ar fi cu niste detectoare de miscare/prezenta banuiesc ca ai putea folosi senzorii de la lampile care se gasesc in comert, in loc de bec pui sonerie sau altceva, si avantajele in cazul asta sunt multiple... nu mai stai s armezi alarma mereu, pleaca intrusul, intra in stand-by... vezi ce bataie au si pui din loc in loc pana asiguri tot perimetrul. Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Septembrie 28, 2012 Administratori Partajează Postat Septembrie 28, 2012 sa imi bag picioarele ce a ajuns rahatul asta de tara.... si daca le pui curent pe gard tot tu esti vinovat ca omori cretinii aia(adica viitorul rromaniei) Link spre comentariu
Vizitator sorin_frumuseanu Postat Octombrie 1, 2012 Partajează Postat Octombrie 1, 2012 In principiu e ok.Un simplu montaj cu un releu si tranzistor polarizat, cu emitor-baza blocat de firul litat. Cat timp e blocat, nu ai releul alimentat, consumul fiind mai mic.Recent am "descoperit" ca 100 m de fir telefonic banal are o rezistenta de cam 300 ohmi pe un singur fir (nu stiu diametrul exact).Problema e cu lita:- e destul de greu sa apreciezi unde a fost taiat si la fel de greu sa refaci legatura dupa eveniment;- daca izolatia e pe baza de email si sare, risca sa inchida circuitul prin gardul metalic- nu am verificat inca, dar parca poti avea si probleme de inductie (la asa distanta e posibil sa "captezi" oarece tensiuni.Parca mai simplu e sistemul de circuit unde folosesti ca senzor o clama de rufe cu 2 contacte si izolator intre. Legi izolatorul de un fir de pescuit si cand se impiedica talibanul de el, inchizi circuitul.Problematic si aici cu izolatia contactelor la apa.Din cate am studiat problematica anti-talibani, mai eficient e totusi un caine.Spor Link spre comentariu
Vizitator sg_solei Postat Noiembrie 7, 2012 Partajează Postat Noiembrie 7, 2012 salutare,daca s-a deschis acest topic cu alarme simple, as vrea sa ma indrumati spre schema de alarma cat mai simpla.as vrea sa o folosesc la boxa de la subsol, deoarece a venit iarna si trebuie sa duc in ea jantele de aliaj de pe masina(acu 1 an am dat pe 4 buc 20 mil).principiul de functionare sa fie simplu, si nume dupa un anumit timp la inchiderea sau deschiderea unui contact daca nu este oprita alimentarea alarmei sa poarneasca "muzica".multumesc,GS Link spre comentariu
adicontakt Postat Noiembrie 7, 2012 Partajează Postat Noiembrie 7, 2012 sa imi bag picioarele ce a ajuns rahatul asta de tara.... si daca le pui curent pe gard tot tu esti vinovat ca omori cretinii aia(adica viitorul rromaniei)subscriu Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum