Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Enclosure pentru afisaj

ohamoha

Postări Recomandate

Salut.Scriu aici pentru ca nu am nicio idee de unde s-o apuc.Problema este asa, vreau sa afisez ceva pe un display mai marisor, asa ca mi-am ales 7 module cu segmente (Kingbright SA40-19SRWA) care au 122x90mm. Vreau ca display-ul sa fie portabil si sa functioneze afara. Partea de electronic stiu s-o fac, dar acum stau cu modulele astea in jurul meu si ma gandesc cum sa le construiesc o cutie si din ce. Daca vreunul din voi are experienta cu asa ceva si este dispus sa ma ajute i-as fi recunoscator. Contra cost fireste.Ca detalii, dupa cum ziceam dimensiunile sunt 120x90 mm pentru fiecare modul si sunt 7, deci ar veni 120x630mm doar modulele(daca nu las niciun spatiu intre ele). In cutie am nevoie de loc pentru placuta cu mosfeti si un controller, iar intrarea va fi o mufa RJ45. Eventual un parasolar dat fiind faptul ca va fi folosit afara. Merci.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ohamoha

5

• bercioiu

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

• 7 luni mai târziu...

Atasez pozele promise cu multa vreme in urma.Am luat un raft de tabla, cu niste bare aluminiu am fixat modulele si am pus deasupra o bucata de plexiglas. Vreau sa mai pun niste autocolant astfel incat sa se vada doar modulele. Din pacate nu am avut timp sa le dau si curent, dar peste 2-3 ani revin :limb:

post-22793-139829622312_thumb.jpg

post-22793-139829622323_thumb.jpg

post-22793-139829622332_thumb.jpg

post-22793-139829622341_thumb.jpg

post-22793-13982962235_thumb.jpg

Link spre comentariu
Vizitator tyc

Acum indepartezi surplusul de material (marginile care ies inafara) si acoperi cu vopsea zonele inactive ,numai afisorul ramane la vedere . Vopsirea sa o faci pe inerior ,asa tine si vopseaua si iese luciu-oglinda .Gaurile se pot astupa cu silicon sanitar ,pe interior iar la exterior nu se vede ,ce putin e la nivel . Dupa ce faci toate operatiile ,dai cu lac transparent pe carcasa metalica cu scop de protectie . Ulterior uscarii lacului ,montezi geamul preparat anterior ; la final geamul se va monta cu o garnitura de silicon - silicon sanitar pus pe periferie si presat geamul pe el iar dupa ce se usca greu il dai jos!Electronica poti sa o amplasezi pe langa afisoare ,oricum nu se vede (e in zona vopsita a geamului . Acuma prin geam inteleg bucata aia de plexi.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări