Vizitator P1ngU Postat Septembrie 28, 2012 Partajează Postat Septembrie 28, 2012 Salutare ,Am folosit si eu pentru prima data acest tip de folie (pnp blue) si nu prea iese nimic. Adica nu ramane nici toneru-ul, ca sa nu mai zic de stratul albastru de protectie.Am incercat de 3 ori si nimic :cry: A mai patit cineva asa, care ar fi cauza si o posibila rezolvare ?Foarte multa lume lauda acest tip de folii, dar observ ca nimic :( Link spre comentariu
Vizitator P1ngU Postat Septembrie 28, 2012 Partajează Postat Septembrie 28, 2012 A iesit ceva ceva .. credeam ca trebuie sa fie negru ca noaptea, dar a mers si asa plus oleaca de marker :daPentru a fi sigur de traseu pot sa pun un strat de fludor peste folia de cupru corodata ? Cam cat de gros sa fie ? Link spre comentariu
Mihai85 Postat Octombrie 1, 2012 Partajează Postat Octombrie 1, 2012 Cred ca ai folosit imprimanta cu cerneala sau nu ai incalzit suficient . Link spre comentariu
crispus Postat Octombrie 1, 2012 Partajează Postat Octombrie 1, 2012 Pentru a fi sigur de traseu pot sa pun un strat de fludor peste folia de cupru corodata ? Cam cat de gros sa fie ?Depinde de curentul maxim pe care vrei sa-l suporte traseul. Link spre comentariu
Vizitator P1ngU Postat Octombrie 3, 2012 Partajează Postat Octombrie 3, 2012 Cred ca ai folosit imprimanta cu cerneala sau nu ai incalzit suficient . Am o imprimanta laser cu toner la rezolutia de 600 dpi x 600 dpi, respectiv Canon i-SENSYS MF4410. Caldura a fost foarte mare .. mi s-a lipit niste foaie pnp pe fierul de calcat ) Acesta era prima incercare de pcb. De la urmatoarea cred ca o sa-mi desenez pe cablaj circuitul (cu o folie indigo), dau gauri, curat si folosesc direct marker. Alt ceva imi puteti recomanda ? Am gasit smoala diluata in benzina, vopsea de nu mai stiu care .. ceva concret va rog. Pentru a fi sigur de traseu pot sa pun un strat de fludor peste folia de cupru corodata ? Cam cat de gros sa fie ? Depinde de curentul maxim pe care vrei sa-l suporte traseul. Nu prea stiu exact si nu mai stau acum sa calculez cu leagea lui ohm ca trebuie sa plec la ore. Fara sa mai adaug prostii, eu realizez circuitul de aici http://www.micros-designs.com.ar/pickit2-clone-5v3-3v/. Este primul, iar cunostintele mele electronice lasa de dorit. Toate au un inceput :P Oricum am dat un strat de fludor deasupra dupa ce am dat gaurile, acum trebuie sa mai scot scurturile nedorite aparute si ma pun la lipit piesele. Link spre comentariu
MifTy Postat Octombrie 5, 2012 Partajează Postat Octombrie 5, 2012 - smoala diluată în benzină... ok, și de unde scoți toc și peniță rondă, monșer???că n-am mai văzut de vreo 20 de ani așa ceva prin librării!!! bine, ai putea folosi un stilou de 2 bani jumate pe post de toc... dar la cât de proaste sunt... încearcă să lărgești puțin cu o lamă de bărbierit șlițul de pe mijlocul peniței, și exersează mai întâi desenatul pe o bucată de cablaj mai de aruncat...- marker, ok. nu e neapărat nevoie să fie ”marker de cablaj”, dar din nou, trebuie să verifici cum ”prinde” tușul markerului pe cablaj. nu uita să-l speli conștiincios înainte, și să-l usuci bine.- ... găurit ÎNAINTE de corodare??? bine, știu că sunt colegi de forum care procedează așa, dar din încercările mele, am renunțat la găuritul înainte de corodare. asta pentru că m-am trezit că mi se ”haleau” traseele din jurul găurii date...- ... ia stai nițel: nu prea știi să faci un cablaj, și te apuci să faci un cablaj de pickit2??? treaba ta, dar dacă te uitai atent, aveai de plimbat trasee printre pinii picului... și să știi că ăla nu e deloc așa de mare cum pare în poză!!!așa că pot să jur că nu reușești să ”treci” traseele alea de mână, cu markerul, fără să faci scurt între pini, și după aia o să tot stai cu cutterul în mână!!!folia aia pnp are un anumit mod de utilizare... de regulă, foile alea vin și cu ele, sau îl poți găsi pe net.l-ai citit înainte, sau te-ai apucat ”la plesneală” să o folosești???sincer, fă-ți mai întâi mâna cu niște cablaje de scheme mai simple, cu densitate de piese pe cm mai mică, gen ”sursă cu LM317”, sau ”licurici” sau ”vumetru cu leduri”... și lasă pickitul pentru când o să poți face treaba corect de la bun început...orice schemă al cărei cablaj nu-ți cere să treci trasee printre pinii unui IC e bună... și fii liniștit, toți am fost începători odată... și mai toți avem un ”licurici cu 2 leduri” ca ”primă realizare” Link spre comentariu
25L91N11 Postat Octombrie 6, 2012 Partajează Postat Octombrie 6, 2012 Cand eram mai tinerel pe langa smoala topita, vopsea DUCO (nu stiu daca mai exista insa era pe baza de diluant nu de ulei, tip vopsea auto) foloseam lac de unghii (orice culoare) o seringa si un ac taiat putin mai scurt decat jumatatea lui. Putina hartie abraziva fina la varful acului sa nu zgarie si gata.In zilele de astazi daca nu esti mai in varsta putin trebuie sa fii serios cand te duci la farmacie sa ceri seringa altfel ''risti sa nu gasesti'' (cu atatea injectabile pe strazi...). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum