giongiu Postat Martie 25, 2016 Partajează Postat Martie 25, 2016 Am UT70A si pot spune ca merita fiecare leu. Am si un AX19, facut de Axiomet, care nu mi-a lasat deloc o impresie buna. Pe un alt topic am pus poze cu ambele desfacute, spre a se putea face comparatie. Acum nu pot trage concluzii, din comparatia a doar doua modele. Link spre comentariu
doru3160 Postat Martie 25, 2016 Partajează Postat Martie 25, 2016 Aici nu e vorba ca ce am eu e mai bun sau ce are altul e mai prost.Fiecare a cumparat ce a crezut si s-a servit de scula respectiva,ca de asta a cumparat-o.Ceea ce am facut eu nu are pretentia de testare globala,pt toate domeniile,ci mai degraba o curiozitate de a vedea cum se comporta diferite tipuri de digitale(de duzina) cu aceeasi marime de masurat.Pt verificare-etalonare exista surse de tensiune,aparate de masura de precizie,punti de rezistente sau capacitati in decade,si alte minuni in functie de ce vrea sa masoare fiecare scula.E poate un defect sa vrei sa verifici o scula noua(dar mi-l asum),si nu rezist tentatiei ca de fiecare data sa fac comparatia asta simpla care imi e cel mai la indemana,chiar daca nu spune totul despre acel aparat.Asta am facut si acum.Am mai postat pe undeva pozele,dar daca tot e deschisa discutia,le voi posta si aici fara a mai formula o parere,pt ca am vazut ca asta irita. Sursa de tensiune Comparatie cu doua UT70B Comparatie UT70B vs AX18 B Comparatie UT70B vs AX 588 Un HC81 obosit,folosit zi de zi Si as putea continua,dar n-am mai avut nici chef nici timp azi sa ma joc cu celelalte.Ceea ce am observat, e ca aparatele care au masurat corect referinta weston,au fost pe problema si in rest,adica au fost calibrate corect si pe resul domeniilor de masura.Balarii am gasit cel mai mult la DT9208 in toate variantele constructive,desi am gasit si bune printre ele,mai ales primele variante. Link spre comentariu
nicolaus Postat Martie 25, 2016 Partajează Postat Martie 25, 2016 Mie imi e rusine cu ce folosesc:DT9205A.Deci:nu recomand.Fiindca nu-i de firma.Altfel,niciodata,dar niciodata,nu mi-a inselat asteptarile(acu' sa nu spuneti ca au fost mici).Ce e drept mai folosesc un ESR-metru luat de la Taxdoru,un T-eu rusesc cu ac.Prefer mai multe aparate,nu unul mai complex. ps:la deschidere apare numărul 6 6 6 pt scurt timp. Edit moderator: dacă scrii normal numărul (șase șase șase) apare fiindcă acesta este și codul corespunzător acelei imagini.... Link spre comentariu
doru3160 Postat Martie 25, 2016 Partajează Postat Martie 25, 2016 9205 am avut,si erau mult mai bine etalonate decat 9208.Avea mai putine domenii de masura,dar cele pe care le avea se putea pune baza pe ele.Am si precizat in postarea precedenta,sunt digitale de duzina cele prezentate,nu sunt de fite,nici profesionale,sunt de uz general.O sa fiti surprins daca o sa va arat o poza cu un DT830 achizitionat in 90,cu integrat plantat,nu turnat pe placa,ce bine merge si in zilele noastre,si ala a mancat servici o vreme.Era inceputul aparitiei digitalelor pe piata noastra,si o vreme a fost de baza.La servici am avut ocazia sa ma joc si cu scule scumpe,insa pt acasa nu am investit prea mult in scule de firma pt ca n-am simtit nevoia,au fost prea scumpe pt buzunarul meu,dar nu le-am negat niciodata calitatile.Cel mai scump cumparat din fonduri proprii a fost un Protek 506 parca, cumparat prin 98,am dat o caciula de bani pe el,a fost un aparat bun,dar i-a placut si altuia,nu numai mie,si la un moment dat m-a lasat fara el Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 25, 2016 Partajează Postat Martie 25, 2016 Eu nu am modelele astea, UT70 si AX588, dar curiozitatea m-a facut sa ma uit la caracteristicile tehnice. Sincer, cred ca UT_ul e mai ''indemanos'' decat AX_ul. La urma urmei amandoua sunt...de consum, nu e niciunul vreo firma. App de Protek, am si eu unul cumparat nou din Germania cu calibrare, e un aparat bun. Il tin si acum in serviciu, alaturi de inca vreo douazeci. Jumatate cred ca sunt acometre, dar masoara excelent. Am si cateva mai scumpe, dar luate second_hand, pt ca noi...nu te potzi lipi de ele. Ideea, in ansamblu, ar fi ca un aparat second_hand, dar bun,e mult mai ok decat orice chinezarie noua. Link spre comentariu
giongiu Postat Martie 26, 2016 Partajează Postat Martie 26, 2016 9205 am avut,si erau mult mai bine etalonate decat 9208.Avea mai putine domenii de masura,dar cele pe care le avea se putea pune baza pe ele.Am si precizat in postarea precedenta,sunt digitale de duzina cele prezentate,nu sunt de fite,nici profesionale,sunt de uz general.O sa fiti surprins daca o sa va arat o poza cu un DT830 achizitionat in 90,cu integrat plantat,nu turnat pe placa,ce bine merge si in zilele noastre,si ala a mancat servici o vreme.Era inceputul aparitiei digitalelor pe piata noastra,si o vreme a fost de baza.La servici am avut ocazia sa ma joc si cu scule scumpe,insa pt acasa nu am investit prea mult in scule de firma pt ca n-am simtit nevoia,au fost prea scumpe pt buzunarul meu,dar nu le-am negat niciodata calitatile.Cel mai scump a fost un Protek 506 parca, cumparat prin 98,am dat o caciula de bani pe el,a fost un aparat bun,dar i-a placut si altuia,ca la un moment dat m-a lasat fara el Vechile DT830, cat si 9205, 9208, foloseau integratul ICL7106. http://www.intersil.com/content/dam/intersil/documents/icl7/icl7106-07-07s.pdf Conform DT, cu acesta se poate obtine un multimetru destul de precis,cel putin in DC, daca e corect etalonat, iar divizoarele de tensiune si sunturile de curent contin rezistente de precizie. La inceput, probabil chinezii erau mai atenti la calibrare si componente, dupa care si ei s-au aliniat trendului, ieftin si prost. Link spre comentariu
dan cod Postat Martie 26, 2016 Partajează Postat Martie 26, 2016 Si eu prefer unul SH de calitate decat unul nou. Link spre comentariu
MifTy Postat Martie 26, 2016 Partajează Postat Martie 26, 2016 Vechile DT830, cat si 9205, 9208, foloseau integratul ICL7106. http://www.intersil.com/content/dam/intersil/documents/icl7/icl7106-07-07s.pdf Conform DT, cu acesta se poate obtine un multimetru destul de precis,cel putin in DC, daca e corect etalonat, iar divizoarele de tensiune si sunturile de curent contin rezistente de precizie. La inceput, probabil chinezii erau mai atenti la calibrare si componente, dupa care si ei s-au aliniat trendului, ieftin si prost. de fapt chinezii fac ce li se cere, nici mai mult, nici mai puţin. dacă li se cere să producă un aparat "făţos", dar jalnic la cerinţele tehnice, ca să fie ieftin, ei exact asta vor face. dacă li se cere să facă unul "profesional", şi care sî îndeplinească normele cutare, cutare şi cutare, exact asta vor face, pentru că aşa scrie în contract! pentru că pe ei mâna de lucru îi costă exact la fel, şi nu au o legislaţie de-a dreptul cretină, care să-i oblige să plătească taxe pe cai verzi ecologici pe pereţi, motiv pentru care firmele "de marcă" le comandă să facă "aia, aia şi aia", şi ei exact asta au să facă, nici mai mult, nici mai puţin. Link spre comentariu
doru3160 Postat Martie 26, 2016 Partajează Postat Martie 26, 2016 Renunt in a mai posta o imagine cu mai multe aparate printre care si impricinatele in timpul unei masuratori pentru a nu-ti creia un disconfort mai mare, Multumesc pt grija parinteasca,dar cred ca daca tot ai promis probele erau bine de postat...aici e vorba de majoritate,nu de mine.Eu am expus doar o parere(pe care am argumentat-o cu foto) si atat. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 26, 2016 Partajează Postat Martie 26, 2016 Si eu trebuie sa ma gandesc la un aparat nou. Totusi cele 2 nu sant la cat diferite? Manual/automat. Domenii. Si chiar pret. Link spre comentariu
morarul Postat Martie 26, 2016 Partajează Postat Martie 26, 2016 Totusi cele 2 nu sant la categorii diferite? Manual/automat. Domenii. Si chiar pret. Scuzati-ma, dar nu am inteles sensul atasamentului, adica poza! Va rog, precizari! Link spre comentariu
validae Postat Martie 27, 2016 Partajează Postat Martie 27, 2016 Era vorba despre faptul că acele două aparate sunt diferite ca și tip de selectare a domeniilor, unul e manual, altul are autoscalare......să nu mai zicem de domenii de măsură și preț. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 27, 2016 Partajează Postat Martie 27, 2016 Eu am inteles ca s-a discutat mult despre aceste 2 modele. Unul masoara si inductante dar este manual. Titlul este # recomandare multimetru #. Si daca doresc sa-mi cumpar ceva, recomandarea unora care au lucrat cu ele ar fi utila. am scris prostii? Link spre comentariu
validae Postat Martie 27, 2016 Partajează Postat Martie 27, 2016 Dintre cele două, cred că l-aș prefera pe UT70B. Are domeniu mai extins pentru condensatori până la 40mF (Axiomet are doar 200uF), are autoscalare. Link spre comentariu
flomar60 Postat Martie 27, 2016 Partajează Postat Martie 27, 2016 Recomand UT70A....din punct de vedere al pretului versus performante....este un aparat decent care ofera satisfactii pentru utilizare indelungata fara probleme de contacte imperfecte la comutator...de asemenea clasa de precizie este multumitoare...undeva intre mediu spre bine-comparativ cu multimetre fixe de laborator...am scris in postul 64 despre maruntele 'probleme' de manipulare.... ...o poza: Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum