doru3160 Postat Martie 8, 2016 Partajează Postat Martie 8, 2016 Eu am lucrat cu UT70A,si tot asa,la precizie nu ma pot plange,in schimb mi se par cumva butucanoase,nu ma obisnuiesc cu forma,marimea nici nu stiu cum sa zic,insa nu mi se par indemanoase la lucru.Dar asa cum spuneam,tehnic vorbind,n-am ce reprosa.Poate si din cauza ca am mai multe...probabil daca stateam numai in el,altfel era treaba. Link spre comentariu
UDAR Postat Martie 8, 2016 Partajează Postat Martie 8, 2016 Nu te supăra , nu e nicio intenție rea . Ce e aia ”indemanoase” ? Link spre comentariu
Marele Savant Postat Martie 8, 2016 Partajează Postat Martie 8, 2016 presupun ca inseamna ceva de genul "nu te indeamna inima sa-l folosesti" Link spre comentariu
flomar60 Postat Martie 8, 2016 Partajează Postat Martie 8, 2016 Cred ca tine de usurinta manevrarii....comutatorul de game are multe pozitii-mult mai multe decat la AX594,ca tot e mentionat si el!-lipsa auto-scalarii,greutate mai mare...aspectul general este mai "incarcat" fata de alte multimetre, uneori iti fuge privirea pe comutatorul respectiv, identifici mai greu pozitia pe care este plasat...eu m-am obisnuit cu el-UT70A- si sunt multumit...de asemenea si de AX594...fiecare are avantaje si dezavantaje... Link spre comentariu
UDAR Postat Martie 8, 2016 Partajează Postat Martie 8, 2016 Mulțumesc celor doi olteni care s-au străduit să mă lămurească , dar cuvântul e poate , moldovenesc . În fine , nu era foarte important . Scuze pentru off topic. Link spre comentariu
flomar60 Postat Martie 8, 2016 Partajează Postat Martie 8, 2016 Oltenii inteleg prin acest cuvant: -un obiect/scula îndemânoasă = usor si comod de folosit/ă -un individ îndemânos = un tip priceput, pe ce pune mana ,rezolva Link spre comentariu
UDAR Postat Martie 8, 2016 Partajează Postat Martie 8, 2016 (editat) OK , mulțumesc. Contextul tot încolo ducea dar chiar nu mai auzisem termenul .... Mă gândeam la îndemânatic , apropo de persoane dar relativ la scule .... În fine , am mai învățat un cuvânt . Editat Martie 8, 2016 de UDAR Link spre comentariu
doru3160 Postat Martie 8, 2016 Partajează Postat Martie 8, 2016 Oltenii inteleg prin acest cuvant: Si nu numai oltenii...acum am revenit in topic si am vazut ca au fost nelamuriri,dar cred ca nici eu nu puteam explica mai bine ce-am vrut sa zic.De multe ori faptul ca nu auzim despre ceva anume,nu inseamna ca nu exista.Cu toata rusinea eu cand nu inteleg sensul unui cuvant fie el oltenesc sau moldovenesc,ma duc la https://www.google.ro/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwi-3pv_4rHLAhVlD5oKHStlA40QFggaMAA&url=https%3A%2F%2Fdexonline.ro%2F&usg=AFQjCNG3u2KP75k00BD_bYyp2agxtJDD9w&sig2=F3-9zcKTRIjPV8SUK3KCSw&bvm=bv.116274245,d.bGs si ma lamuresc repede. UT70B e aparatul care il tin doar in caz de...tocmai pt ca ai baza in ce arata,si daca ai dubii te poti lamuri mai repede cand nu ai la indemana etaloane si aparate de banc precise,altfel nu-mi vine sa-l folosesc zilnic.Motivele tocmai au fost expuse mai sus de colegul flomar60. Link spre comentariu
UDAR Postat Martie 8, 2016 Partajează Postat Martie 8, 2016 Ai dreptate Doru ( și cu asta închid off topicul - scuze încă o dată ) dar am căutat cu G - sub forma de plural - indemanoase - si nu mi-a returnat nimic ( pe prima pagina ) . Acu , desigur , după ce am urmat link-ul tău , G fiind adaptiv , returnează . Scuze dacă am provocat neplăceri . Link spre comentariu
dan_mesterel Postat Martie 9, 2016 Partajează Postat Martie 9, 2016 SalutIn final am comandat un UT-60C. L-am găsit la promoție cu 177 lei. Deocamdată este suficient pt cât lucrez eu. Păcat ca nu are domeniu pt măsurat bobine.Mulțumesc tuturor pt sfaturi.Stima Link spre comentariu
MifTy Postat Martie 24, 2016 Partajează Postat Martie 24, 2016 îţi măsoară frecvenţe şi capacităţi, aşa că te poţi folosi de formule şi un condensator cu o capacitate cunoscută ca să verifici dacă LC-ul rezonează pe frecvenţa din formule... e cam nasol primele dăţi, că nu ai valoarea dată mură-n gură, dar te obişnuieşti! Link spre comentariu
Dan57 Postat Martie 24, 2016 Partajează Postat Martie 24, 2016 Am mai multe aprate de masura si am lucrat cu multe altele, dar cel mai complet aparat, adica care are aproape intreaga gama de necesitati pentru un electronist este AX 588. Link spre comentariu
doru3160 Postat Martie 24, 2016 Partajează Postat Martie 24, 2016 Daca la domenii ne referim,e adevarat,are cateva fata de altele,insa daca e vorba de acuratete,dintre toate uzualele digitale,nici unul nu l-a egalat pe UT70B(din cele incercate de mine).Si eu am AX588(si nu numai) si am putut sa fac comparatia pe viu cum se spune.Nu vreau sa arunc anatema peste toate exemplarele,insa ce am verificat eu a avut ceva abateri fata de UT70B.Se poate trai cu asta,dar stii cum e...cand un aparat indica valoarea stiuta ca trebuie afisata,incepi sa te uiti cu alti ochi la el.Altfel,ce sa zic,e un aparat bun. Link spre comentariu
djvas Postat Martie 24, 2016 Partajează Postat Martie 24, 2016 Dle Doru ala este un element Weston ? Nu aveti unu in plus ? Link spre comentariu
doru3160 Postat Martie 24, 2016 Partajează Postat Martie 24, 2016 Da,e un element Weston .Il mai folosesc din cand in cand pt verificari rapide si punctuale.Pt altele am alte scule.Stiu ca mai aveam si sub alta forma un element din asta,trebuie sa vad pe unde e,ca n-am mai dat de mult cu ochii de el.E drept ca nici nu l-am cautat,asta din poze e tot timpul la indemana.Revin cand am mai multe de spus. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum