djvas Postat Ianuarie 3, 2016 Partajează Postat Ianuarie 3, 2016 Exceptie : Cei care NU sunt depanatori ( de ex eu). Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 3, 2016 Partajează Postat Ianuarie 3, 2016 Acum astept sa se defecteze aparate prin casa Eu zic sa nu astepti prea mult,strica-le singur,altfel bateria oricum se autodescarca in aparat Link spre comentariu
gauss Postat Ianuarie 3, 2016 Partajează Postat Ianuarie 3, 2016 (editat) Mava 35 de care am unul nici nu poate sta pe raft cu Meratronik V640 ca sa dau doar un exemplu.Cred ca daca le pun unul langa altul dimineata mavo e cazut de acolo. Am inteles ca ati adaugat dotarii un Meratronik V640 , cu " zestrea " completa . E un multimetru deosebit . Am mai facut vorbire despre el in diferite topicuri ... se dovedeste util la chestii mai rar intalnite ( ca necesitati de masurare ) . Ca posesor ( relativ recent ... vreo 5 ani ) si utilizator din anii ' 80 , recomand utilizarea pe baterii , ca tot a revenit in topic " problema " bateriilor . Eu nu m - am izbit niciodata de ea . De fapt nu inteleg in ce consta ... la o scula de masura demna de numele acesta se rezolva cu cativa roni la primul supermagazin . Chiar nu inteleg frustrarile pe aceasta tema . In fine , fiecare cu ale lui ... Editat Ianuarie 3, 2016 de gauss Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 3, 2016 Partajează Postat Ianuarie 3, 2016 Lasand la o parte faptul ca o baterie buna poate costa si 15 lei,aici e aceeasi treaba ca la ansa de la pistol...te lasa fix cand mai ai de facut o lipitura. De multe ori glumeam pe tema asta,si mai trimeteam pe careva sa-mi cumpere o baterie,daca eu nu aveam drum pana la magazinul in cauza(nu cumpar asa ceva de la tonete).La plecare ii spuneam,daca nu gaseste baterie,sa cumpere un DT830,e acelasi pret cu o baterie buna Daca nu ai la indemana acea baterie,inseamna mai mult deranj cu cumparatul.Cand nu foloseam acumulatori,aveam in sertar permanent o baterie noua,doar in caz de...acum nu mai e nevoie,permanent am acumulator incarcat.De fapt ar fi aiurea sa ma plang acum de asa ceva,la cate aparate am adunat ca harciogul.Oricand gasesc in alte aparate decat cel cu care lucrez o baterie fara probleme...asta a ramas din alte vremuri intiparita in memorie. Am avut si eu V640 dar nu m-am impacat cu el,desi este un aparat excelent.Nu l-am avut cu toate accesoriile,si mi s-a parut un pic incomod pe masa pt chestiuni de rutina(tensiune,curent, rezistenta).Probabil e problema de obisnuinta...ca in vorba aia,cand n-ai paine e bun si cozonacul. Link spre comentariu
gauss Postat Ianuarie 3, 2016 Partajează Postat Ianuarie 3, 2016 (editat) Desigur ... in alte topicuri am militat pentru accu de 9V " stay charged " . M - am descurcat la 20 RON bucata ... echipeaza ceva multimetre gata oricand de utilizare . La un Fluke 27 a trecut un an de cand l - am plantat . Si are destula energie ... multimetrul e trecut in prospect ca functionand 1.000 ore cu o alcalina de 9V . Am un Philips care merge si la " priza " , in afara de bateriile R 14 cu care e dotat . La Chauvin Arnoux si la Gossen Metrawatt , se poate " interoga " starea bateriilor . Eu mai si fac asta din cand in cand . Gossen foloseste R6 , 2 buc . La nevoie , scot de la cele 3 lanterne Maglite ... Cred ca ar fi o problema sa - mi inchipui un scenariu in care sa n - am cu ce masura . E ca si cum ai ramane fara benzina la masina . Cine a patit , stie si zicala ... Apropo de Meratronik ... nu - l folosesc de 10 ori pe an . Dar si cand ... oricum e dublura pentru masurari de RF , la microamperi , rezistente mari etc . Nu l - as folosi la lucrul zilnic . N - are rost ... sant altele " pe post " ! Aprecierea mea vine si din faptul ca polonezii au construit asa ceva , cand noi ne mandream cu Mavo ... Meratronik a vandut cu succes in USA si Canada aparate de acest fel rebranduite , si nu se poate spune ca acolo era criza de multimetre ... Am si ceva UNIGOR analogice , as avea cu ce sa - l " detronez " , dar nu e cazul ... in fine ! Editat Ianuarie 3, 2016 de gauss Link spre comentariu
dan cod Postat Ianuarie 4, 2016 Partajează Postat Ianuarie 4, 2016 Am inteles ca ati adaugat dotarii un Meratronik V640 , cu " zestrea " completa . E un multimetru deosebit . Am mai facut vorbire despre el in diferite topicuri ... se dovedeste util la chestii mai rar intalnite ( ca necesitati de masurare ) . Ca posesor ( relativ recent ... vreo 5 ani ) si utilizator din anii ' 80 , recomand utilizarea pe baterii , ca tot a revenit in topic " problema " bateriilor . Eu nu m - am izbit niciodata de ea . De fapt nu inteleg in ce consta ... la o scula de masura demna de numele acesta se rezolva cu cativa roni la primul supermagazin . Chiar nu inteleg frustrarile pe aceasta tema . In fine , fiecare cu ale lui ...Da am luat un V640 complet cu toate sondele.Si functional.De fapt am luat mai multe dar le voi prezenta la vremea lor. Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 4, 2016 Partajează Postat Ianuarie 4, 2016 As fi curios,daca aveti varianta completa,ce accesorii a avut in dotare. Link spre comentariu
dan cod Postat Ianuarie 4, 2016 Partajează Postat Ianuarie 4, 2016 Sonda RF,Sonda de temperatura,sonda HV,si restul nu mai stiu din cap.Astea sunt importante si le stiu.Sunt cateva cutiute cu accesoriile. Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 4, 2016 Partajează Postat Ianuarie 4, 2016 Ca tot am vorbit de baterii,am gasit cateva modele "curtate" inainte de 90.Elementul R10 cel mic,rusesc,inca mai are 1,3V pe el,si nu-mi explic de ce,avand in vedere vechimea(celelalte sunt uscate ca o pruna afumata).BLR-ul ar fi trebuit sa echipeze MAVO 35,insa erau asa de rare,incat asta e singura care am avut-o pe mana pana in prezent.Probabil acum s-or fi gasind pe piata,insa nu m-a mai interesat.2R10 erau doar pt aparate de masura,si au mai fost ceva lanterne dar putine ca varietate ce mergeau cu acest tip de baterie(aveam una de unde am scos bateria asta).R20 sunt vestitele baterii bune la orice,lanterne de tot felul,si aparate de radio.Aveau prostul obicei sa se usureze in aparat dupa descarcare,daca nu erau scoase.Multe aparate au ajuns sa fie distruse doar din aceasta cauza...dar cand nu aveai de unde alege,asta era singura optiune.Erau sub diverse "vesminte",dar in esenta,toate erau la fel de proaste.Nu colectionez asa ceva,sunt gasite prin aparate vechi si nu le-am aruncat(inca). Link spre comentariu
adydep Postat Ianuarie 5, 2016 Partajează Postat Ianuarie 5, 2016 Atentie sporita:Se gaseste baterie de 15V,pentru batranul MAVO35: Link spre comentariu
gauss Postat Ianuarie 5, 2016 Partajează Postat Ianuarie 5, 2016 (editat) Aia de MAVO era paralelipipedica . Se vede si in foto de mai sus . Asa ... ca substitut , se pot pune si de 12 V . Sant unele mici , pentru brichete , telecomenzi alarme auto etc . Editat Ianuarie 5, 2016 de gauss Link spre comentariu
MifTy Postat Ianuarie 5, 2016 Partajează Postat Ianuarie 5, 2016 ... poate ai "baftă" şi ţi se descarcă bateriile, şi tu ai doar aparate de măsură digitale, care AU nevoie de baterie indiferent rangul! io sunt mulţumit că am "iunţânul", care, ca şi mavo-ul, foloseşte bateriile doar pentru rangul de rezistenţe, şi încolo pot măsura liniştit tensiuni şi curenţi şi fără baterie! :)aviz amatorilor care abia încep să buchisească "boala" asta...bine, dacă pui mâna pe un multimetru "de banc", e altă treabă... Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 5, 2016 Partajează Postat Ianuarie 5, 2016 Atentie sporita: De ce sporita?Crezi ca multi cauta asa ceva? Link spre comentariu
adydep Postat Ianuarie 5, 2016 Partajează Postat Ianuarie 5, 2016 Asa ar trebuii..........sa nu moara bijuteria MAVO35 .Reparati-le cat le mai aveti,cumparati-le daca le gasiti aruncate prin targuri.Valabil si pentru micutul MAVO2.Sa fie complete,cu baterii,la loc de cinste pe masa de lucru-chiar daca nu le mai folosim. Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 5, 2016 Partajează Postat Ianuarie 5, 2016 Deocamdata am cateva bc ramase,unul permanent pe masa de lucru.Nici unul nu e echipat cu acea baterie pt ca digitale am mult mai multe,pe langa cele "de banc".Deci probabilitatea sa dau 20 lei pe o baterie de 15V e asa de mica,incat nu-mi vine in cap un termen de comparatie.In rest n-o sa te contrazic,sunt aparate pe care te poti baza,mai ales cand nu ai si altceva la indemana.S-a dus vremea cand era rege pe masa.Acum e doar pion,dar in pozitia ideala face cat un rege. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum