Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sistem LOGITECH S220

Vizitator zaverik123

Postări Recomandate

Vizitator zaverik123

Teoretic daca ai doar siguranta de pe alimentare arsa scapi ieftin, daca e dus traful trebuie sa il inlocui cu altul care trebuie sa aiba tensiunile din secundat la fel dar care sa mearga la 230-240V, iar asta inseamna ca o sa te coste ceva banutiNu stiu sa iti zic exact ca e si in functie de puterea trafului, asta numai la vreun atelier de reparatii poti afla

Si totusi, chiar daca este de la siguranta de la alimentare si scap ieftin... tot o sa trebuiasca sa inlocuiesc traful nu? Pentru ca daca il las tot asa n-am rezolvat nimic, o sa se arda din nou, nu?
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 40
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Teoretic daca ai doar siguranta de pe alimentare arsa scapi ieftin, daca e dus traful trebuie sa il inlocui cu altul care trebuie sa aiba tensiunile din secundat la fel dar care sa mearga la 230-240V, iar asta inseamna ca o sa te coste ceva banutiNu stiu sa iti zic exact ca e si in functie de puterea trafului, asta numai la vreun atelier de reparatii poti afla

Si totusi, chiar daca este de la siguranta de la alimentare si scap ieftin... tot o sa trebuiasca sa inlocuiesc traful nu? Pentru ca daca il las tot asa n-am rezolvat nimic, o sa se arda din nou, nu?
Daca siguranta e arsa si o inlocui tot iti trebuie acel transformator de care pomeneam mai sus facut special ca sa folosesti acele boxe pe standardul nostru de tensiuneDu-te la un atelier si acolo te vei lamuri cum sta treaba si cu reparatia si cu acel transformator adaptor
Link spre comentariu

pe panoul din spate, pe langa cablul de alimentare, nu ai si un "buton" intr-o ferastra mica, cu inscriptia: 110v-220v? Daca da, dupa schimbarea sigurantei, il dai pe 220v.(daca e siguranta arsa... posibil sa fie cea termica, sau Doamne-fereastra: transformatorul..)Totusi, pune o poza cu panoul ala din spate...

Link spre comentariu

Subiectul asta nu are ce sa caute decat la sectiunea incepatorilor, in nici un caz aici, autorul temei nu cunoaste nici macar diferenta dintre 110 si 220Vca, atunci ce sa mai vorbim despre proiectarea si construirea de amplificatoare-subiecte discutate la sectiunea asta.@zaverik123 nu recomand cu nici un chip sa-ti bagi mainile prin el, exista pentru tine riscul foarte reeal de a te curenta, si 230V reprezinta un pericol letal, pe langa asta este evident ca tu nu detii suficiente cunostinte sa il rezolvi indiferent de sfaturile ce ti s-ar da, astfel incat urmeaza sugestiile si mergi la un atelier de reperatii, cei de aici n-au de unde sa stie ce ai tu ars acolo astfel incat nici nu se poate specifica un pret al reparatiei, pe langa asta mai exista si detaliul deloc insignifiant ca nu toate atelierele si nu toti tehnicienii practica aceleasi preturi asadar mergi la un electronist cu el.

Link spre comentariu
Vizitator zaverik123

Ca sa stiti. Boxele le-am luat gratuit, nu am dat nimic nimic pe ele!

Am castigat un cupon de 80$ pe Amazon si l-am folosit pentru a-mi lua acest sistem.

Dar sistemul nu poate functiona daca nu inlocuiesc transformatorul? Nu exista vreo soltuie sa-l fac sa mearga fara sa mai schimb transformatorul?

ps: am revenit cu poze cu amplificatorul :

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu

Scrie clar 120V. Ca sa-l conectati la reteaua de 230V (asta daca mai e în stare de functionare) va trebuie fie alt transformator de alimentare fie un adaptor (autotransformator) 230V/120V. Se poate calcula si confectiona relativ usor in regim de amator, dar se gaseste si de cumparat. Diferenta în frecventa de lucru nu e asa de grava. Eventual se poate contracara prin folosirea unui adaptor de 230/110.

Link spre comentariu

@zaverik123 ceea ce tu tebuie sa intelegi este ca America are un standard diferit al distributiei de energie catre populatie fata de Europa, la ei aceasta se distribuie la o valoare a tensiunii de 110-120Vca, in schimb in Europa energia este livrata catre populatie la o tensiune de 220-240Vca. Ei bine nu poti alimenta un aparat ( de orice tip ) care este proiectat pentru a functiona la 120Vca, la prizele noatre unde sunt 230 chiar 240Vca si asta pentru ca transformatorul/sursa nu poate suporta tensiunea asta mare si pe scurt face BAU :da

Solutia in cazul tau este sau sa inlocuiesti transformatorul/sursa interna a sistemului sau sa achizitionezi un transformator care sa converteasca reteaua noastra de 230Vca in 120Vca la curentul necesar aparatului, ambele variante costa, probabil relativ similar, oricum in ambele situatii aparatul trebuie dus la electronist pentru depanare deoarece cu siguranta nu doar traful a decedat.

@franzm autorul temei nu stie sa faca diferente banale si tu ii sugerezi sa-si bobineze traf in regim de amator? :rade:

Link spre comentariu
Vizitator zaverik123

Scrie clar 120V. Ca sa-l conectati la reteaua de 230V (asta daca mai e în stare de functionare) va trebuie fie alt transformator de alimentare fie un adaptor (autotransformator) 230V/120V. Se poate calcula si confectiona relativ usor in regim de amator, dar se gaseste si de cumparat.

Si de unde pot cumpara un adaptor, de la 110 la 220 ? Ca sa pot sa folosesc sistemul ?Imi poti recomanda ceva, bun, pret acceptabil, si de incredere ? :d
Link spre comentariu

@zaverik123 intelege ca nu este suficient sa achizitionezi doar un adaptor de tensiune, sistemul respectiv daca are traf de retea atunci in mod cert a suferit si alte daune, nu doar traful asta deoarece circuitele alimentate de el au primit tensiune dubla fata de cea la care trebuie sa lucreze in mod normal, cu siguranta sunt si alte probleme in el deci pentru numele lui D-zeu intelege o data ca tu nu esti in stare sa-l rezolvi si ca trebuie mers cu el la electronist, trebuie verificat intern cu atentie. :aut:

Link spre comentariu
Vizitator zaverik123

@zaverik123 ceea ce tu tebuie sa intelegi este ca America are un standard diferit al distributiei de energie catre populatie fata de Europa, la ei aceasta se distribuie la o valoare a tensiunii de 110-120Vca, in schimb in Europa energia este livrata catre populatie la o tensiune de 220-240Vca. Ei bine nu poti alimenta un aparat ( de orice tip ) care este proiectat pentru a functiona la 120Vca, la prizele noatre unde sunt 230 chiar 240Vca si asta pentru ca transformatorul/sursa nu poate suporta tensiunea asta mare si pe scurt face BAU :da

Solutia in cazul tau este sau sa inlocuiesti transformatorul/sursa interna a sistemului sau sa achizitionezi un transformator care sa converteasca reteaua noastra de 230Vca in 120Vca la curentul necesar aparatului, ambele variante costa, probabil relativ similar, oricum in ambele situatii aparatul trebuie dus la electronist pentru depanare deoarece cu siguranta nu doar traful a decedat.

@franzm autorul temei nu stie sa faca diferente banale si tu ii sugerezi sa-si bobineze traf in regim de amator? :rade:

Mai exact, amandoua variantele ar trece de 100LEI, nu? :d
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări