Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Reglare BIAS AS2050

Postări Recomandate

Buna seara.De curand am achizitionat un amplificator Electronica Industriala AS2050 caruia i-am schimbat finalii pentru ca pe o parte aveam 2n3055/7 si pe cealalta 2n3055/W cu 4 x SDT9204.

Acum trebuie sa ii reglez bias-ul si avand 2 semireglabili pe canal nu stiu exact care trebuie ajustat si ce tensiune trebuie sa am pe B si E.

De asemenea amplificatorul are si un montaj care pe schema apare ca fiind ansamblu grup termic.Ce reglaj trebuie facut aici?

Schema este aici : http://www.niqro.3x.ro/diverse/diverse.htm

Multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Dupa indicatiile primite am reusit sa reglez curentul de mers in gol.540 mV pe fiecare final.Problema este ca am un brum urat pe fiecare canal,chiar daca am legat masa de la intrare si iesire cum trebuie.E posibil sa fie de la condensatorii de filtrfaj acest brum?Am dat afara corectorul de ton si am dat semnal direct pe intrarea placilor de amplicare.Multumesc

Link spre comentariu

Cred ca nu trece saptamana fara ca cineva sanu apara cu intrebarile: Cum reglez biasul?; cum reglez curentul de mers in gol?; cum reglez polarizarea finalilor?; cum reglez tensiunea Vbe la finali?; cand de fapt toate sunt unul si acelasi lucru si relativ universal valabil la amplificatoarele aproximativ simple, si parerea mea este ca ar trebui deschisa o tema Stiky exact pe acest subiect unde cineva sa lase explicatii cat mai detaliate dar mai ales usor de digerat pentru majoritatea celor care nu cunosc suficient de bine acest aspect ( subiectul evident sa fie inchis pentru evitarea off-topik ) astfel incat se va evita raspunsurile repetate la nesfarsit pentru aceeasi intrebare si evident incarcarea inutila a forumului deoarece cine nu intelege sa citeasca inainte sa posteze evident ca tema i se va inchide fara explicatii.

Oricum e doar o ideie si ma puteti ignora daca o considerati aiurea.

PS: @wiseboy1900 stii sa citesti? in caz ca da atunci lectureaza aici: http://www.elforum.info/viewtopic.php?f=5&t=24920 nu sunt decat 2 pagini deci nu-i mult.

Link spre comentariu

Cred ca nu trece saptamana fara ca cineva sanu apara cu intrebarile: Cum reglez biasul?; cum reglez curentul de mers in gol?; cum reglez polarizarea finalilor?; cum reglez tensiunea Vbe la finali?; cand de fapt toate sunt unul si acelasi lucru si relativ universal valabil la amplificatoarele aproximativ simple, si parerea mea este ca ar trebui deschisa o tema Stiky exact pe acest subiect unde cineva sa lase explicatii cat mai detaliate dar mai ales usor de digerat pentru majoritatea celor care nu cunosc suficient de bine acest aspect ( subiectul evident sa fie inchis pentru evitarea off-topik ) astfel incat se va evita raspunsurile repetate la nesfarsit pentru aceeasi intrebare si evident incarcarea inutila a forumului deoarece cine nu intelege sa citeasca inainte sa posteze evident ca tema i se va inchide fara explicatii.Oricum e doar o ideie si ma puteti ignora daca o considerati aiurea.PS: @wiseboy1900 stii sa citesti? in caz ca da atunci lectureaza aici: http://www.elforum.info/viewtopic.php?f=5&t=24920 nu sunt decat 2 pagini deci nu-i mult.

Si eu sunt de acord cu acest sticky :daMacar se evita confuziile si stie omul ce are de facut
Link spre comentariu
Vizitator YO3IMW

Dupa indicatiile primite am reusit sa reglez curentul de mers in gol.540 mV pe fiecare final.

Curentul se măsoară doar in mA ( A ) ...Ai băut apa după ZAL ?Ii urez multă ...sănătate . O sa beau in amintirea lui icon_jook .Pana la urma este curentul de repaus prin finali ?
Link spre comentariu

Imi era mie mai usor sa mi se spuna ce tensiune trebuie sa am pe B-E ca sa pot regla.Nu am apmpermetru.Am mai reparat amplificatoare tot cu ajutorul elforum si nimeni nu a fost indignat de intrebarile mele.Nu ma asteptam sa ma ingrozesc de raspunsurile primite,asa,ca sa va distrati dvs vineri seara...Multumesc userului care m-a ajutat !

Link spre comentariu
Vizitator YO3IMW

Nu îți trebuia ampermetru , ci sa măsori tensiunea de pe rezistența din emitorul finalului . Dacă cunosti tensiunea si valoarea rezistentei , aplici legea lui Ohmi ( împarti tensiunea la rezistenta ) afli instantaneu curentul .Parca v-a spalat creierul ...cu tensiunea BE !Multumeste-i si pentru asta acelui user...QED .

Link spre comentariu

..."Pruncilor"...CURENTUL SE MASOARA IN AMPERI!...

Ho mai usor, sau vrei sa intelegem ca tu esti singurul expert si matur si noi restul pisoi? :nas:

Acest curent de repaos este evident produs/indus/provocat ( sau orice alt termen preferi ) de catre o tensiune, ce este de fapt superdioda aia banala? Simplu: Un soi de sursa de tensiune constanta, adica folosindu-se de curentul care circula in VAS provoaca o cadere de tensiune intre polii ei, si implicit intre bazele finalilor, cele mai simpliste metode folosite cu ceva ani in urma erau cateva diode inseriate care ce fac ele? in functie de curentul ce le traverseaza provoaca o anumita cadere de tensiune, ( detaliile se gasesc in graficele din pdf-urile diodelor ), asadar expresia cum ca s-ar seta o anumita tensiune Vbe nu este totusi chiar atat de gresita, este gresit contextul in masura in care se spune ca se seteaza curentul de mers in gol la XVbe, ceea ce evident este gresit, ceva mai corect ar fi sa spunem ca se regleaza polarizarea in bazele finalilor la o anumita tensiune, lucru care evident duce laq un anumit curent permanent in colector.

Si uite de ce ideea sugerata de mine pare una utila pentru evitarea atator confuzii legate de subiectul asta deoarece altfel sunt destul de sigur ca niciodata nu va fi acest aspect perfect lamurit tuturor utilizatorilor de la aceasta sectiune si ca periodic va aparea cate cineva care va intreba "eu cum reglez aia?".

Link spre comentariu

Imi pare rau ca nu am postat la sectiunea incepatorilor.M-am gandit ca nu e primul amplificator si ca ma descurc.Momentan amplificatorul e ok (dupa ce am schimbat finalii si prefinalii),am postat doar ca am acel brum,si sunt sigur ca nu am nici o bucla de masa.Toate cablurile sunt ecranate.Nenea Marian,nu-mi era lene sa citesc,pur si simplu aveam nevoie doar de putin ajutor pentru ca nu am foarte multa experienta.In nici un caz nu fac bani din asta,imi repar mie...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări