Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Masina spalat langa aragaz

yo9hnf

Postări Recomandate

Nu stiu daca am postat in cea mai buna zona... M-am decis sa mut masina de spalat de pe hol (unde trebuia sa-i trag alimentarea si evacuarea mereu din baie), in bucatarie. Singurul loc in care o pot pune este in stanga aragazului. Acasa, intre aragaz si masca chiuvetei (PAL) avem o placa de azbest (stiu, cancerigen). Ar trebui sa pun vreo izolatie intre aragaz si masina de spalat ? Masina de spalat este cu incarcare verticala (Daewoo cu bule de aer), din tabla pana aproape de partea superioara, dar mai are si plastic deasupra. Inca o chestie....in spatele aragazului sunt 11cm pana in perete. Pot trece prin zona aceasta (fierbinte) teava de alimentare cu apa pentru masina de spalat ? Daca folosesc PexAl este ok ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• draku

1

• yo9hnf

1

• blazeu

1

• YO8CDQ

1

Top autori în acest subiect

daca lasi 3-4 cm distanta intre aragaz si masina de spalat, nu ar trebui sa pui nimic intre ele. aragazul nu ar trebui sa se incalzeasca foarte tare la exterior (evident, depinde de calitatea acestuia)singura problema pe care o vad ar fi la partea superioara, unde are capacul de plastic, care poate avea de suferit cand folosesti mai mult timp ochiurile aragazului

Link spre comentariu
  • 6 luni mai târziu...

La mine aragazul se incalzeste destul de tare (de la cuptor); capacul, care e scaldat de curentul de gaze fierbinti din spate, s-a inchis nitel la culoare (alb initial), insa mobila lipita de aragaz vad ca suporta.Teava de apa o puteti duce, inclusiv din pexal, insa cat mai jos, in spatele masinii de gatit cu gaze.Iar cu azbestul... poate o fi cancerigen pentru fabrica de prelucrare, insa e "cancerigen" in primul rand pentru veniturile producatorilor industriali de izolatii.... Ca e ieftin, absolut neutru chimic si prea rezistent la temperaturi inalte...Spor!

Link spre comentariu

Teava de pexal, trebuie urmarita mereu, pentru a nu avea pierderi la imbinare. Deobicei aceste imbinari din pexal se pun in locuri usor accesibile, unde sa poti interveni cu cheile pentru strangere. Daca crezi ca indeplinesti aceste conditii poti sa folosesti racordul din pexal.

Link spre comentariu

Un spatiu minim de 5 cm e suficient pentru a nu se supraincalzi masina, eventual in zona capacului de plastic, se poate prinde de grila aragazului un mic ecran termic din material temorezistent, ceramica, chiar o bucata taiata frumos din rigips

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări