Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cremaliera

rony2006

Postări Recomandate

• Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• visinica

5

• Badman

2

• rony2006

2

• cnc_step

1

Top autori în acest subiect

• Administratori

de acord cu visinica Pretul iese mai mare la cremaliere ca la suruburi trapezoidale pentru ca necesita motoare cu reductoare si sisteme de fixare al acestora mai mai complicate. In unele cazuri solutia pe cremaliera iese mai scumpa si decat suruburile cu bile dar alta alternative fiabile calitate pret pentru un router mare de pret redus nu prea exista.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

surubul cu bile e sfant, fara joc, precizie mare, randament mare.cremalierele se folosesc la masini cu curse mari, de ordinul metrilor sau zecilor de metri si se fac din bucati puse cap la cap, dar precizie mult mai mica plus ca trebuie mecanism de scoatere a jocului din dantura sau angrenaj cu deplasari de profil.@visinel" surubul cu bile e proiectat din fabrica sa reziste la o forta axiala care este mai mare decat forta de flambare, altfel producatorul (sau site-ul producatorului)te trimite automat sa maresti diam. surubului.si aici functioneaza principiul GIGO adica garbage in- garbage out

Link spre comentariu

mai este o solutie pe care o stdiezlantul asemanator cu cel de la bicicletala masinile de tricotat foarte vechi calea de rulare e pe lant, eu l-am studiat si mi sa parut o solutiedar asta trebuie incercat cum vine iarna is curios cat de sfant sunt suruburile cu bile :rade: succes icon_jook

Link spre comentariu

Vrei sa faci un CNC folosind proiectul Mechmate sau unul mai mic folosind in loc de cremaliera lantul de bicicleta?Pentru curse de lucru mari e bun dar precizia e mai mica , depinde ce vrei sa prelucrezi .Nu e chiar asa de scumpa cremaliera ca sa folosesti lantul in locul ei , dar reductor tot vei avea nevoie.

Link spre comentariu
Vizitator gixi

Eu zic ca e foarte posibil ca acel lant sa coste mai mult decat cremaliera. Pt proiectul MechMate cremaliera asigura un plus de stabilitate axelor. Asta daca folosesti exact proiectul MM. Eu zic sa nu te complici si mergi linistit pe cremaliera pe care daca o montezi corect in cazul de fata adica cu dintii in jos iti garantez ca nu o sa ai probleme cu praful. Nu stiu cum se poate proteja de praf chestia aia cu lantul. Poate ca e doar paranoia mea dar praful e inamicul nr 1. La urmatoarea lucrare o sa fac o poza cu masina inainte si dupa ce termina de taiat.

Link spre comentariu

mai este o solutie pe care o stdiezlantul asemanator cu cel de la bicicletala masinile de tricotat foarte vechi calea de rulare e pe lant, eu l-am studiat si mi sa parut o solutiedar asta trebuie incercat cum vine iarna is curios cat de sfant sunt suruburile cu bile :rade: succes icon_jook

si lantul de la caine se poate folosi in transmisii :ras: pe bune, daca vrei iti arat si cum..arata-mi un cnc ce are o transmisie cu lant si il manancsti matale cati mm se intinde un lant dupa o perioada de functionare? cam ce inseamna asta la un cnc care are traductori micrometrici? ce precizie poti sa asiguri ?mai studiaza cartea de orga(s)me de masini de Chisiu si vezi la ce se preteaza transmisiile cu lant (momente nu prea mari, precizie scazuta si uniformitate execrabila, adica se potriveste exact la bicicleta)mari "succesuri" in lant la testat lantul!ce are iarna cu surubul? nu e ca vara?
Link spre comentariu

stati cuminti flacaiam zis ca lant asemanator cu cel de la bicicleta nu ca acelasi e cam de 5 ori mai marepai lantul cu cele 2 roti dintate are cam 70 kilesi il iau la pret de fier vechi ( 2 lei kilu)nu va ambalati asa taree o solutie pe care EU vreau sa o incerc , are 4 metri dublicremaliera nu imi place, suruburile tot se indoaie , poate fi si cu bile , la lungime mare tot face burtavreau sa gasesc o solutie buna de transmisie pe cncuri lungistati cuminticat despre cartea aia e cam expirata , ar trebui sa sti ca tehnica o cam avansat :nebun: vine iarna pe ulita si in loc de nea vor zbura bilele de la suruburi :rade:

Link spre comentariu
Vizitator gixi

Problema e ca pe aici sunt o gramada de flacai care nu pot sa stea cuminti asa pur si simplu si realitatea ramane : iarna nu e ca va vara.

Pt ca sunt printe cei ce au construit un MechMate cand inca planurile erau gratuite mi am adus aminte cum se termina povestea celui ce a facut acel experiment...

Ma obosesc sa fac asta din spirit de "breasla" ca nu cumva sa incerce cineva asa ceva.

Asta este linkul unde este toata povestea cu poze la final.

http://www.mechmate.com/forums/showthre ... 790&page=3

E o vorba prin filme: Nu incercati asa ceva acasa ! :speriat

Si acum copiez direct de pe forumul MechMate:

"Well folks, The time has come.... As much as I hate to do this....As long as I have put this off....It doesn't change the facts. I've decided to fit her with the rack and pinion according to the original design. I wanted the chain to work. I really did! But, There were some things I didn't like that I decided were not worth "playing with" in a production shop. While I think it would work, and be a low cost solution for a hobby user, etc. I was having problems with the chain stretching and binding up the steppers. The cost was not significant enough to prevent us from just doing it like everybody else. I ordered all the parts and had it working again with just under 2 days of down time. Side bonus was that I got a welder out of the deal.

We also got the vacuum all hooked up. I divided the table up into 6 zones. Let me tell you. "That table works nice!"

The spindle is also hooked up. Did I mention I've been learning about 3 phase electricity lately?

I Built my own Rotary phase converter for the 15hp vacuum. Fun

I might post pictures of that later on.

I also attached a picture of one of 25 entertainment center that we just finished. We used it to cut the top and bottom, the shelf in the middle, and the bendable plywood for the face.

The rocking chair is a project I'm taking on for an amish friend.

P.S. I'm sure some of you could have told me the chain wasn't the best idea.

Please, let me know what you were thinking. I won't be offended. "

visinica sper sa nu te superi ca dau asemenea detalii dar nu ma lasa inima sa vad oameni facand "chestii" in locul lucrurilor consacrate.

O seara buna la toata lumea !

Link spre comentariu

stati cuminti flacaiam zis ca lant asemanator cu cel de la bicicleta nu ca acelasi e cam de 5 ori mai marepai lantul cu cele 2 roti dintate are cam 70 kilesi il iau la pret de fier vechi ( 2 lei kilu)nu va ambalati asa taree o solutie pe care EU vreau sa o incerc , are 4 metri dublicremaliera nu imi place, suruburile tot se indoaie , poate fi si cu bile , la lungime mare tot face burtavreau sa gasesc o solutie buna de transmisie pe cncuri lungistati cuminticat despre cartea aia e cam expirata , ar trebui sa sti ca tehnica o cam avansat :nebun: vine iarna pe ulita si in loc de nea vor zbura bilele de la suruburi :rade:

@visinata: legile fizicii, ale rezistentei materialelor si teoremele din geometrie nu expira niciodata, daca rasfoiai cartea puteai citi cum se calculeaza gradul de acoperire la o transmisie cu lant + precizia de tot rahatul si iti dadeai seama de ce nu e buna o astfel de solutie, dar cand folosesti cartea doar sa faci cornete de seminte sau sa atati focul e o alta poveste.totusi eu iti recomand sa folosesti lantul de la caine, nu ala de la fier vechi, macar nu e ruginit, se sableaza natural de la purtatul prin curte.nu stiu de ce imi pierd vremea sa raspund la asemenea ineptii
Link spre comentariu

@visinata: legile fizicii, ale rezistentei materialelor si teoremele din geometrie nu expira niciodata, daca rasfoiai cartea puteai citi cum se calculeaza gradul de acoperire la o transmisie cu lant + precizia de tot rahatul si iti dadeai seama de ce nu e buna o astfel de solutie, dar cand folosesti cartea doar sa faci cornete de seminte sau sa atati focul e o alta poveste.totusi eu iti recomand sa folosesti lantul de la caine, nu ala de la fier vechi, macar nu e ruginit, se sableaza natural de la purtatul prin curte.nu stiu de ce imi pierd vremea sa raspund la asemenea ineptii
teoria e buna dar practica ne omoara :rade: ma abtinse vede ca esti inca foarte tanaroricum eu discut numai cu oameni care au experienta peste 20ani in industriecu bibani nu am rabdare sa vorbesc si nici timpca is batuti in cap, intodeauna ei o tin pe a lor oricum e pierdere de timpun ucenic trebuie sa invete cel putin 6 ani meserie ca sa poata dupa aia lega 2 vorbe :rade: succes icon_jook
Link spre comentariu

@visinata: legile fizicii, ale rezistentei materialelor si teoremele din geometrie nu expira niciodata, daca rasfoiai cartea puteai citi cum se calculeaza gradul de acoperire la o transmisie cu lant + precizia de tot rahatul si iti dadeai seama de ce nu e buna o astfel de solutie, dar cand folosesti cartea doar sa faci cornete de seminte sau sa atati focul e o alta poveste.totusi eu iti recomand sa folosesti lantul de la caine, nu ala de la fier vechi, macar nu e ruginit, se sableaza natural de la purtatul prin curte.nu stiu de ce imi pierd vremea sa raspund la asemenea ineptiiteoria e buna dar practica ne omoara :rade: ma abtinse vede ca esti inca foarte tanaroricum eu discut numai cu oameni care au experienta peste 20ani in industriecu bibani nu am rabdare sa vorbesc si nici timpca is batuti in cap, intodeauna ei o tin pe a lor oricum e pierdere de timpun ucenic trebuie sa invete cel putin 6 ani meserie ca sa poata dupa aia lega 2 vorbe :rade: succes icon_jooknu stiu de unde ai dedus matale ca sunt foarte tanar?raspunde la subiect, prezinta-ti avantajele si dezavantajele solutiei prezentate, lasa offtopicul cu uceniciidaca am ceva de demonstrat o fac la locul de munca nu pe forumuriDeci: care sunt avantajele si dezavantajele solutiei cu lant?iti mai dau eu un hint: de lant Galle ai auzit? hai fuga pe Goagal!mai usor cu emoticoanele pe scari ca nu tin loc de stiinta

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări