mișa Postat Ianuarie 5, 2013 Partajează Postat Ianuarie 5, 2013 Salutare si sarbatori cu bine!O sa incerc sa raspund autorului, cat mai clar.In primul rand, nu mergi niciodata la inginer structuri inainte, doar daca nu cumva esti propriul tau dusman. Ca sa-ti scurtezi agonia, vei merge inainte la un arhitect (BUN). Ai grija, exista si arhitecti "prosti". Acesta va deveni dirigintele proiectului tau. Si crede-ma, nu stii ce pierzi.Mare dreptate ai! Spun asta pentru ca si eu am construit de la zero o casa. In primul rind am fost la ahitect care mi-a facut un proiect. Dupa aia structuristul a proiectat structura de rezistenta in asa fel incit sa nu se modifice proiectul arhitectului. Tot el mi-a facut un necesar de materiale si un cost estimativ al materialelor. Bineinteles, toate aceste operatii, impreuna cu autorizatiile necesare au durat vreo 6 luni, asta pentru ca nu am vrut sa las deoparte nici un aspect. Orice operate pe care o fac am vrut sa o inteleg asa ca "De ce?" a fost o intrebare frecventa.Practic nu am avut probleme deosebite in timpul constructiei efective, in primul rind pentru ca am fost prezent pe santier cel putin o data pe zi, iar dirigintele de santier (foarte bun) chiar a verificat si nu a permis compromisuri. Oricum el trebuia sa-si puna semnatura pe cartea tehnica a constructiei iar in caz de probleme ulterioare poate fi tras la raspundere. Practic a verificat fiecare armatura, grosime de grinda, stilp, planseu. A verificat in primul rind sa corespunda cu proiectul si in zonele in care ceva nu i se parea OK a refacut unele calcule. Spun asta pentru ca intotdeauna cind venea pe santier ma suna sa vin si eu, sau eu il sunam ca e gata o etapa si trebuie sa vina. Nu-mi pare rau de banii cu care l-am platit. Bineinteles, nu am angajat un diriginte la intimplare ci mi-a fost recomandat de arhitect.Oricum, in cazul meu, arhitectul a fost "omul de baza". Cred ca l-am sunat de sute de ori pentru orice nelamurire sau mici probleme/modificari. Nu am facut nici cea mai mica modificare fara acordul lui. Link spre comentariu
Vizitator nmgaby21 Postat Ianuarie 9, 2013 Partajează Postat Ianuarie 9, 2013 Eu sunt constructor, mă ocup cu asa ceva.Sunt mult mai mai multe variante de constructie, depinde de alegerea Dvs.Cat despre preturi, sunt ingineri care cauta sa fa talhareasca cu preturi de la 12-30 euro/mp proiectat sau puteti gasi echipe de ingineri care lucreaza cu 5-9 euro/mp proiectat.Iar despre izolatii, in functie de dispozitia financiara, sunt variante diverse : de la izolatii complete, pana la sisteme de aer conditionat cu recuperare de caldura (ceea ce nu cred ca este cazul, pretul unei asemenea instalatii sare putin peste 13 000 euro).Sa nu ajungeti sa va ganditi la acel glet miraculos, care, chipurile inlocuieste polistirenul expandat, inselatorie legala, am clienti care au dorit asa ceva, si pe langa faptul ca este foarte scump, este si foarte prost, nu face nimic in acest sens, multi se gandesc la spatiu, dar uita sa se gandeasca ca si un strat de tencuiala tot ocupa un 2-3 cm strat finit.Iar ca sfat, cand negociati cu constructorii/finisorii, sa aveti grija sa nu omita nici-o operatie, adica : amorsare, alegerea materialelor, cat si portofoliul lucrarilor, recomand sa vizitati o lucrare executata de ei sau in executie, multi folosesc apa in loc de amorsa sau omit anumite etape de executie pentru a munci mai putin/ieftin, dar in final se dovedeste ca e pe banii Dvs.Un an nou plin de impliniri si numai bine! Link spre comentariu
cheluakame Postat Martie 22, 2013 Partajează Postat Martie 22, 2013 pana la sisteme de aer conditionat cu recuperare de caldura (ceea ce nu cred ca este cazul, pretul unei asemenea instalatii sare putin peste 13 000 euro)Pentru ce suprafata/volum este pretul dat de dvs? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum