Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ziceti-mi si mie daca e bine cum am testat puterea !!

kappa_ii

Postări Recomandate

• Răspunsuri 78
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• kappa_ii

28

• titro

7

• Murcielad

6

• Swat Cat

4

Top autori în acest subiect

dar conteaza daca are 20ohmi/metru? ca doar o masori cu ohmetru sa fie undeva pe la 8.2ohmi (0.2ohmi sa zicem ca au cablurile aparatului de masura)eu am mai procedat asa si nu vad ce sa nu fie bun aaa tuh zici de grosimea conductorului pai noah daca legi 4 bucatzi de sarma in paralel (0.1mm) ajungi la un diametru destul de bun , acuma ca ele se inrosesc asta nu prea conteaza .. uite eu am testat un etaj final de 100W cu 2N3055 (Regaj BIAS etc) consum de curent la putere maxima si am probat cu 2fire de nichelina de la un radiator de 2000Wsi sa sti ca nu am avut problema ... este si putzin incomod sa pui sarma cu sub 1ohm/metru ca izi dai seama la o rezistentza de 4 ohmi izi tre ceva lungime bai deci asta e parerea mea despre nichelina eu asa am facut si o sa facce dreq aia tre sa o lasi acolo 20 MIn ca sa masori niste kestii?fie care face ce vrea el eu miam zis parerea :) :lol:

Link spre comentariu

Nichelina nu are o rezistivitate constanta ci o rezistivitate care variaza puternic cu temperatura. De-ast nu trebuie sa se incalzeasca pt ca rece are o rezistenta, calda cu totul alta rezistenta. Poti sa faci si teste cu fire din nichelina dar trebuie sa pui un ventilator sa sufle pe ele sa nu le lasi sa se incalzeasca.

Link spre comentariu

Eu cred ca situatia nu e chiar asa de disperata :)

Din documentul de mai jos:

http://www.emae.ugal.ro/educationalprog ... itol2a.pdf

rezulta ca rezistivitatea nichelinei este de 230e-6[K^-1]

Daca ar fi sa aduci rezistenta sa se "imbujoreze" un pic (rosu f inchis), din cunostintele mele asta inseamna cam 600 de grade. Variatia rezistentei ar fi de 230e-6*600=0.138, deci rezistenta va creste cu 13.8%. la o rez de 8 ohmi asta inseamna 8*1.138=9.1 ohmi. Oare conteaza?

Daca tii rezistenta intr-un borcan cu apa, cresterea de temperatura e de aprox 100 de grade. Rezulta 230e-6*100=0.023, adica 2.3%. Conteaza?

Are cineva alta opinie/experienta?

Cirip

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Legat de putere... sa nu radeti dar sunt un foarte mare incepator in chestiile astea... Ce-i puterea R.M.S.? Dar P.M.P.O ? Ce inseamna expresia "in sinus" la un difuzor sau amplif. ?Care sunt watti muzicali care sunt aia "reali" ? Ce watti trebuie sa ma intereseze la un amplif. ? Dar la un difuzor ?

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
Vizitator Phantasy

cati wati sa te intereseze la un amplificator si la un difuzor .... pai , depinde ce vrei sa faci ... daca vrei sa ascultzi muzica in casa este una ... daca vrei sa te apuci de sonorizari ... alta . pt o camera (dupa parerea mea) 100-150 wati reali sunt de ajuns! pt sonorizari .... nu cred ca te poti apuca la acest moment ... necesita documentare in domeniu ... :) cred ca ai inteles ce am zis ... cam atat.

Link spre comentariu

wati muzicali - P.M.P.O

greseala mare. puterea muzicale e deobicei de 2 ori mai mare decat cea rms (se dovedeste matematic :) )p.m.p.o. nu stiu de unde vine dar este o putere imposibila. adica cand ma uit prin piata vad un casetofon amarat de 1000w ... cu naibi.. un casetofon care merge cu baterii sa genereze 1 kw :mrgreen:
Link spre comentariu
Vizitator Phantasy

mda ... cum spuneti voi ... daca nu e asa ca mine , souneti-i omului ce inseamna P.M.P.O ...oricum nu il intereseseaza si nu ii foloseste la aproape nimic aceasta denumire : p.m.p.o

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări