moro Postat Octombrie 30, 2004 Partajează Postat Octombrie 30, 2004 pai de unde rezistenta de 4 care sa tina 200 w 300 w ca nu am asa ceva !Varu Ia O BUCATA DE NICHELINA (de la resouri ,fiare de calcat) aia are rezistivitate electrica si putere mare Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Octombrie 30, 2004 Partajează Postat Octombrie 30, 2004 O bucata de nichelina este inductiva si asa ca masuratorile lui sunt eronare :lol: Link spre comentariu
moro Postat Octombrie 31, 2004 Partajează Postat Octombrie 31, 2004 dar conteaza daca are 20ohmi/metru? ca doar o masori cu ohmetru sa fie undeva pe la 8.2ohmi (0.2ohmi sa zicem ca au cablurile aparatului de masura)eu am mai procedat asa si nu vad ce sa nu fie bun aaa tuh zici de grosimea conductorului pai noah daca legi 4 bucatzi de sarma in paralel (0.1mm) ajungi la un diametru destul de bun , acuma ca ele se inrosesc asta nu prea conteaza .. uite eu am testat un etaj final de 100W cu 2N3055 (Regaj BIAS etc) consum de curent la putere maxima si am probat cu 2fire de nichelina de la un radiator de 2000Wsi sa sti ca nu am avut problema ... este si putzin incomod sa pui sarma cu sub 1ohm/metru ca izi dai seama la o rezistentza de 4 ohmi izi tre ceva lungime bai deci asta e parerea mea despre nichelina eu asa am facut si o sa facce dreq aia tre sa o lasi acolo 20 MIn ca sa masori niste kestii?fie care face ce vrea el eu miam zis parerea :lol: Link spre comentariu
titro Postat Octombrie 31, 2004 Partajează Postat Octombrie 31, 2004 Nichelina nu are o rezistivitate constanta ci o rezistivitate care variaza puternic cu temperatura. De-ast nu trebuie sa se incalzeasca pt ca rece are o rezistenta, calda cu totul alta rezistenta. Poti sa faci si teste cu fire din nichelina dar trebuie sa pui un ventilator sa sufle pe ele sa nu le lasi sa se incalzeasca. Link spre comentariu
moro Postat Noiembrie 1, 2004 Partajează Postat Noiembrie 1, 2004 da este si asta o problema cu incalzirea rezistorului da nu cred ca are o variatzie semnificativa .. cel putzin nu am stat sa o masor :roll: Link spre comentariu
cirip Postat Noiembrie 9, 2004 Partajează Postat Noiembrie 9, 2004 Eu cred ca situatia nu e chiar asa de disperata Din documentul de mai jos: http://www.emae.ugal.ro/educationalprog ... itol2a.pdf rezulta ca rezistivitatea nichelinei este de 230e-6[K^-1] Daca ar fi sa aduci rezistenta sa se "imbujoreze" un pic (rosu f inchis), din cunostintele mele asta inseamna cam 600 de grade. Variatia rezistentei ar fi de 230e-6*600=0.138, deci rezistenta va creste cu 13.8%. la o rez de 8 ohmi asta inseamna 8*1.138=9.1 ohmi. Oare conteaza? Daca tii rezistenta intr-un borcan cu apa, cresterea de temperatura e de aprox 100 de grade. Rezulta 230e-6*100=0.023, adica 2.3%. Conteaza? Are cineva alta opinie/experienta? Cirip Link spre comentariu
Swat Cat Postat Noiembrie 9, 2004 Partajează Postat Noiembrie 9, 2004 eu mizez pe apa ca e mai precisa treaba si suporta o putere mai mare. Link spre comentariu
Vizitator PsY Postat Noiembrie 27, 2004 Partajează Postat Noiembrie 27, 2004 Legat de putere... sa nu radeti dar sunt un foarte mare incepator in chestiile astea... Ce-i puterea R.M.S.? Dar P.M.P.O ? Ce inseamna expresia "in sinus" la un difuzor sau amplif. ?Care sunt watti muzicali care sunt aia "reali" ? Ce watti trebuie sa ma intereseze la un amplif. ? Dar la un difuzor ? Link spre comentariu
kappa_ii Postat Decembrie 5, 2004 Autor Partajează Postat Decembrie 5, 2004 titro zi si mie de unde sti ca alto folosesc scheme de la QSC ? Link spre comentariu
Vizitator Phantasy Postat Ianuarie 1, 2005 Partajează Postat Ianuarie 1, 2005 PsY ... si eu sunt afon ... dar astea cred ca le stiu ... wati reali - R.M.S wati muzicali - P.M.P.O Link spre comentariu
Vizitator Phantasy Postat Ianuarie 1, 2005 Partajează Postat Ianuarie 1, 2005 cati wati sa te intereseze la un amplificator si la un difuzor .... pai , depinde ce vrei sa faci ... daca vrei sa ascultzi muzica in casa este una ... daca vrei sa te apuci de sonorizari ... alta . pt o camera (dupa parerea mea) 100-150 wati reali sunt de ajuns! pt sonorizari .... nu cred ca te poti apuca la acest moment ... necesita documentare in domeniu ... cred ca ai inteles ce am zis ... cam atat. Link spre comentariu
Swat Cat Postat Ianuarie 1, 2005 Partajează Postat Ianuarie 1, 2005 wati muzicali - P.M.P.Ogreseala mare. puterea muzicale e deobicei de 2 ori mai mare decat cea rms (se dovedeste matematic )p.m.p.o. nu stiu de unde vine dar este o putere imposibila. adica cand ma uit prin piata vad un casetofon amarat de 1000w ... cu naibi.. un casetofon care merge cu baterii sa genereze 1 kw :mrgreen: Link spre comentariu
kappa_ii Postat Ianuarie 1, 2005 Autor Partajează Postat Ianuarie 1, 2005 da da dapoti din niste bateri sa scoti si 100000 de w dar pe o perioada imfim de mica aia e puterea in impuls ! dar tot exagerata ramine Link spre comentariu
Vizitator Phantasy Postat Ianuarie 1, 2005 Partajează Postat Ianuarie 1, 2005 mda ... cum spuneti voi ... daca nu e asa ca mine , souneti-i omului ce inseamna P.M.P.O ...oricum nu il intereseseaza si nu ii foloseste la aproape nimic aceasta denumire : p.m.p.o Link spre comentariu
kappa_ii Postat Ianuarie 1, 2005 Autor Partajează Postat Ianuarie 1, 2005 pmpoeste putere muzicala in impuls din ceea ce stiu eu Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum