titro Postat Octombrie 15, 2004 Partajează Postat Octombrie 15, 2004 si a 2 intrebare e eu am pe amplificator 4 condensatori de 4700 uF la 80 v are ceva influenta daca pun de 100 v ? tot de 4700 uF ?????????ca de 80 nu am gasit !Nu are nici o influenta negativa. Cu cat sunt pe tensiune mai mare cu atat mai bine. Eu zic sa ii iei totusi pe aia de 100000 pt ca aia mai scumpi s-ar putea sa fie acelasi lucru dar la pret de 2,8 ori mai mare. Parerea mea. Link spre comentariu
kai Postat Octombrie 15, 2004 Partajează Postat Octombrie 15, 2004 Se poate ca titro sa aiba dreptate, dar eu cumpar condensatori numai de la vitacom(si rusesti daca gasesc) caci am luat doua tzepe pana acum din doua surse diferite si nu mai vreau(din astia ieftini). Link spre comentariu
kappa_ii Postat Octombrie 15, 2004 Autor Partajează Postat Octombrie 15, 2004 adica in ce poate consta teapa daca scrie 4700 100 v poate sa aibe alte valori ? Link spre comentariu
kai Postat Octombrie 15, 2004 Partajează Postat Octombrie 15, 2004 Sunt tzeapa in sensul ca spre exemplu am cumparat de 10.000uF/100V noi, cu 175.000 si dupa 3 ore de functionare la 72V au crapat, in schimb am luat de 4700uf/80V rusesti second cu 100.000 bucata si la aceasi tensiune merg fara probleme. Link spre comentariu
kappa_ii Postat Octombrie 16, 2004 Autor Partajează Postat Octombrie 16, 2004 pai si zi si mie de unde ai luat second rusesti ?? de 4700 80 v ca si eu tot de atita am nevoie la mine sint la 70 v continuu folositi ! Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Octombrie 16, 2004 Partajează Postat Octombrie 16, 2004 Eu am capacitori de 10.000uF/56V ELNA FOR AUDIO ,daca sunt de vreun folos in aplicatia ta , te rog sa-mi dai un email .salut sorteh vad ca ai niste capacitori mai "audiofili" trimite-mi si mie o lista cu ce capacitori ELNA ai de vanzare :wink: adresa [email protected] Link spre comentariu
kappa_ii Postat Octombrie 16, 2004 Autor Partajează Postat Octombrie 16, 2004 am si eu o gramada de condensatori dar numai ce imi trebuie mie nu am.Am de 75.000 uF la 75 v ! am si de 66.000uF la 50 v am si 22.000 la 60 v dar nu am 4700 sau 10000 care sa imi intra in amplificatoru asta !! Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Octombrie 16, 2004 Partajează Postat Octombrie 16, 2004 Te ced :roll: dar ce ai tu sunt la tensuni cam mici :roll: Link spre comentariu
kappa_ii Postat Octombrie 16, 2004 Autor Partajează Postat Octombrie 16, 2004 ahahahahahaam incercat seara trecuta ceva cu aplificatoru astaam scos semnalu din castile de la technics si am bagat in intrarea amplificatorului !!si am zis sa testez curentu de iesire la anumite fregvente pe un difuzor de bas de 400 w 30 cm .e si am observar ceva daca dadeam amplificatoru la jumatate si lucram doar din volumul technicsului la un voltaj de 35 de v se aprindea ledu de clip deci intra pe continuu "adica era la maxim , testat la o fregventa de 50 hz" !! si dupa aia la o fregventa de 20000hze si m-am gindeit eu ce naibi de numai 35 v prea putin !si mi-am dat eu seama dupa un alt experiment ca eu gresisem ceva !am dat amplificatoru la maxim si technicsu mai incet si am urcat volumu pina cind s-a aprins iar ledu de clip si am dat cu o linie inapoi ca sa nu se mai aprinda si aveam 50 v pe aparat asta in fregventa de 50 hz si acelasi v si pe 20000hz ! deci problema mea este sa imi iau un preamplificator bun !!??????????????????????????? Link spre comentariu
kappa_ii Postat Octombrie 16, 2004 Autor Partajează Postat Octombrie 16, 2004 imi vine sa rid ca acum dupa atita timp am descoperit ca aparatu meu de masura arata gresit !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!imi cer scuze de atita palavragie pe o gresala de a meadeci curentu maxim fara sarcina pina la taierea oscilantei este de 62 v cu sarcina de 4 ohm la fregventa de 50 hz am 52 v toate voltajele sint virfuri adica alternativ !! Link spre comentariu
Vizitator Dj Leco Postat Octombrie 26, 2004 Partajează Postat Octombrie 26, 2004 Am un amplif "home made" de mine.Este o schema mai complicata putin, cine stie despre topologia "ground bridge", stie la ce ma referAlimentata la 160 Vcc(nesimetric)scoate 78, 8 Vca pe iesire pe o rezistenta da 4 Ohm\165W bagata in recipient metalic plin cu ulei de transformator,ca sa nu se arda, la 79,3 Vca intra in clip (viz pe osciloscop)Cam ce putere scoate?Eu l-am calculat pt 1200W\4 OhmDaca il leg in punte, am 152 Vca\8 Ohm.Daca sinteti interesati va dau si schema...Astept un raspuns Link spre comentariu
Vizitator mister_rf Postat Octombrie 26, 2004 Partajează Postat Octombrie 26, 2004 Valoarea tensiunii este masurata cu osciloscopul? Daca la masuratoarea cu osciloscopul tensiunea are o valoare virf -virf de 80V pe 4 ohmi atunci puterea rms este de 200W. Upp=tensiunea virf-virf=80V Urms=Upp/2*1.41=28.368 Prms=(Urms)*(Urms)/R=804/4=201W Alfel daca tu masori direct o tensiune Urms de 80V obtii Pmax=6400/4=1600W lucru care contrazice alimentarea de la 160V, deoarece ar impune ca tensiune virf virf sa fie de 80*1.41*2=225V (pentru pierderi nule in tranzistori). Undeva este o problema. Teoretic din 160V poti sa obtii max 800W. Un exemplu de calcul aici:. http://www.amplifier.cd/Tutorial/Power/output_power.htm Link spre comentariu
kappa_ii Postat Octombrie 26, 2004 Autor Partajează Postat Octombrie 26, 2004 k asteptam si schema ! daca poti trimite toate datele pe mail Link spre comentariu
kappa_ii Postat Octombrie 26, 2004 Autor Partajează Postat Octombrie 26, 2004 mister_rf - deci o data ce lui ii arata pe aparat o valoare de 80 v alternativ !!!!!!!! deci are virfuri mult mai mari de circa 110 112 v astea le poate vedea doar pe osciloscop !80*80/4 = 1600w Link spre comentariu
Vizitator Dj Leco Postat Octombrie 26, 2004 Partajează Postat Octombrie 26, 2004 Tensiunea masurata la iesire este masurata cu un Multimetru Fluke! Deci pe osciloscop, vizualizam doar sinusoida sa vad la ce nivel se patrateste(limiteaza). Stiu ca la 160 Vcc alimentare "teoretic" nu poti scoate 1,2 Kw\4 Ohm dar am specificat, nu este o schema "normala"ci este topologia "ground bridge", iar tensiunea este NESIMETRICA(alimentarea, nu are punct de masa,masa fiind facuta cu cite un inversor de putere pe fiecare canal). Incercati sa dati un search "ground bridge amplifiers" pe google sau cel mai sigur, studiati http://www.crownaudio.com, ei au patentat aceasta topologie. Tensiunea aplicata la intrare a fost de 0db 775 mv, cu o frecventa de 50 Hz (generator sin), ca sa ma "pacaleasca" cit mai putin multimetrul, desi FLUKE stau bine cu masuratorile... As posta schema dar nu am nicaieri in meniu optiunea ATTACHMENTS, culmea nici cea pt Avatar... Mai sint pe un forum la http://www.hi-fi.ro, si acolo pot face atachments, si pot seta si imaginea avatar. Oare am gresit undeva? :oops: Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum