kappa_ii Postat Octombrie 12, 2004 Autor Partajează Postat Octombrie 12, 2004 am mai facut azi niste teste !!am testat si technicsu model sa-dx950 e si are asa 35 v pina incepe curba sa se taie pe osciloscopdar voltaju tot mai creste dupa aia asa cu curba taiata pina la 40 v si aproape a taiat mai mult de jumatate din curba !testu este facut la o fregventa de 50 hz !! sa imi ziceti daca este o fregventa aleasa bine !! acum am mai testat inca o data amplificatoru de puteresi am observat ceva la 20000hz am cam 70-80 v pe aparatu de masura dar pe osciloscop nu creste unda dupa un anumit volum la care se aprinde ledu de clip ! de ce creste voltaju pe aparatu de masura iar osciloscopu nu il arata ? pe orce fregventa testata maximul de voltaj este cam 52 v continuu asta pe osciloscop iar pe aparat minimum este 53 v si maximul este 80 v si care este treaba ca la 50 hz chiar daca dau mai tare se lasa automat volumu mai mic pina nu mai este taiata sinusoida ? Link spre comentariu
titro Postat Octombrie 13, 2004 Partajează Postat Octombrie 13, 2004 iti mai zic un mod: Dupa formula P=UxIMai intai masori tensiunea in parale cu boxele si apoi curentul in serie. e cel mai precis mod.Nu e chiar cel mai precis mod. Este de fapt un calcul eronat daca se face in conditiile pe care le-ai spus mai sus. Formula P=U*I este valabila in cazul sarcinilor rezistive unde curentul este in faza cu tensiunea pe cand boxa in ansamblul ei reprezinta o sarcina rezistiv inductiva deci formula devine P=U x I x cos(Fi) unde Fi= defazajul dintre tensiune si curent. Cat este acest defazaj? Asta e o intrebare buna deoarece aici nu avem cum sa il estimam deoarece nu stim "cat de inductiva este sarcina".Acum, ca sa te linistesc, sa sti ca folosesc si eu patru bucati Alto Macro 830 (banuiesc ca de ampliful asta vorbesti) pe partea de sateliti dintr-o instalatie de sonorizare mobila si de curios am facut si eu niste masuratori cand am cumparat primul amplif. Mie mi-a dat o putere de 260 W / 4 Ohm @ 0.05% THD. Masuratorile le-am facut cu un "dummy-load", un aparat special conceput pentru a masura puterea amplificatoarelor care incarca ampliful la 4 sau 8 Ohmi si face un calcul pe baza caldurii degajate de rezistentele care sunt puse pe iesirea amplifului. In acelasi timp aparatul masoara nivelul de distorsiuni prin compararea formei de unda a semnalului de intrare cu aceea a semnalului de iesire.Off topic: 1.Alte amplifuri masurate cu acelasi aparat:-Alto Macro 1400 = 420 W / canal / 4 Ohm @ 0.05%THD-Alto Macro 2400 = 690 W / canal / 4 Ohm @ 0.05%THD-Blue Tech CS2500 = 150 W / canal / 4 Ohm @ 0.05%THD-QSC CX502 = 480 W / canal / 4 Ohm @ 0.05%THD-Electrovoice Q66 = 420 W / canal / 4 Ohm @ 0.05%THD-Electrovoice Q44 = 400 W / canal / 4 Ohm @ 0.05%THD-Dynacord Power Mate 600 = 150 W / canal / 4 Ohm @ 0.05%THD :cry: -Dynacord Power Mate 1000 = 250 W / canal / 4 Ohm @ 0.05%THD2.Stiati ca amplifurile Alto folosesc schemele de finali de la QSC? (asta mi-a soptit-o o pasarica :lol: )Hai, numai bine! Link spre comentariu
kappa_ii Postat Octombrie 13, 2004 Autor Partajează Postat Octombrie 13, 2004 "Cu un osciloscop este foarte simplu de masutat ai asa tensiunea virf la virf ... sa zicem 80v 80x80=6400:8x4(rezistenta de sarcina)=200w sinus"de unde reiese formula asta ??? ca eu nu pricep !!!si nici macar rezultatu Link spre comentariu
titro Postat Octombrie 13, 2004 Partajează Postat Octombrie 13, 2004 kappa-ii, uita aici formule pt calculul puterii active (valabile in cazul sarcinilor rezistive):P=UxIP=(UxU)/RP=IxIxRunde U,I valoarea efectiva a tensiunii respectiv curentului (adica exact valorile pe care ti le masoara multimetrul)In cazul in care detii un osciloscop atunci poti sa masori tensiunea "varf la varf" adica valoarea maxima a tensiunii (valoarea din varful sinusoidei) pe care o notam cu UmValoarea efectiva care iti este necesara pt calcule va fi: U= Um/ 1.421.42 este aproximarea pt radical(2) Link spre comentariu
Murcielad Postat Octombrie 13, 2004 Partajează Postat Octombrie 13, 2004 titro cand ai testat amplificatoarele ai "incarcat" ambele canale sau unul singur ? Link spre comentariu
kappa_ii Postat Octombrie 13, 2004 Autor Partajează Postat Octombrie 13, 2004 am priceput acum dar tu daca il folosesti pe sateliti este foarte bine dar eu vroiam un bas jos si se pare ca nu prea scoate !!sau poate doar mi se pare cred ca are o bucla de reactie care nu lasa basu jos sa treaca ! Link spre comentariu
titro Postat Octombrie 13, 2004 Partajează Postat Octombrie 13, 2004 titro cand ai testat amplificatoarele ai "incarcat" ambele canale sau unul singur ?Normal ca am "incarcat" ambele canale ca altfel nu ar prea fi avut valoare masuratorile. Nu e totuna pt sursa sa asigure curent pt un singur canal sau pt amandoua, in acest ultim caz caderea de tensiune fiind mai mare, la fel ca in functionarea normala (ca doar nu iti iei un amplif sa folosesti un singur canal ) Link spre comentariu
Murcielad Postat Octombrie 13, 2004 Partajează Postat Octombrie 13, 2004 :lol: :lol: pai eu de ce crezi ca am intrebat ?? :P Link spre comentariu
kappa_ii Postat Octombrie 13, 2004 Autor Partajează Postat Octombrie 13, 2004 si distorsiuni peste 0.05 nu ai facut ? Link spre comentariu
titro Postat Octombrie 13, 2004 Partajează Postat Octombrie 13, 2004 am priceput acum dar tu daca il folosesti pe sateliti este foarte bine dar eu vroiam un bas jos si se pare ca nu prea scoate !!sau poate doar mi se pare cred ca are o bucla de reactie care nu lasa basu jos sa treaca !Are un filtru subsonic setat la 30 Hz dar nu cred ca asta afecteaza in mod negativ auditia. Oricum ce este sub 30 Hz sigur nu mai auzi (eventual simti).In ce subwoofere dai cu el? Eu am facut niste teste pe doua subwoofere cu cate 2 bucati HP-18W acum vreo 3 luni cand am avut difuzoarele pe mana si mi s-a parut ca suna destul de bine. Link spre comentariu
titro Postat Octombrie 13, 2004 Partajează Postat Octombrie 13, 2004 si distorsiuni peste 0.05 nu ai facut ?Scuze, era 0,5 nu 0,05. Am scris o singura data si dupa aceea am folosit Ctrl-V. Peste puterea masurata de mine incep sa creasca mult distorsiunile si de aceea am trecut puterea la 0,5 THD la toata amplifurile pe care le-am masurat. Mai am si altele masurate, dar nu are rost sa fac aici o lista aiurea. Daca intereseaza pe cineva caracteristicile de la alt model de amplif mp si daca am informatii le impartasesc cu cea mai mare placere.kappa_ii, sa sti ca acest amplif are nevoie de atac puternic ca sa sune bine. Cu semnal direct din mixerele Alto DJM2 sau DJM3 nu suna cum ar trebuii. Ar fi ideal daca ai avea un preamp sau un crosover sau mixer cu preamp incorporat. Link spre comentariu
kappa_ii Postat Octombrie 13, 2004 Autor Partajează Postat Octombrie 13, 2004 nu este scos filtraju de 30 hzeu am facut o comparatie in bas intre technics sa-dx950 la un volum mediu cu cam acelasi volum auditiv cu amplificatoru alto si este o diferenta foarte mare in bas !! s-ar putea sa modifice ceva din fregventa or technicsu or alto amindoua trag semnal din aceeasi sursa de sunet fara sa fie la una din ele crescut sau scazut basu din filtre sau ceva de genu asta !!eu nu ma refer strict la basu care loveste eu vreu un bas de rezonanta ! ceva sa miste umpic prin casa lucrurile . am niste difuzoare cu specificatiile 30-300hz ! de 25 cm 400 w sint 2 la numar ! Link spre comentariu
Swat Cat Postat Octombrie 14, 2004 Partajează Postat Octombrie 14, 2004 Rezistente sunt la AZA , iar conectori se pot cumpara de la VITACOM , au un pret mai mare dar sunt de calitate superioara . da si tu ceva nume pt a gasii pe cautare. Link spre comentariu
kappa_ii Postat Octombrie 14, 2004 Autor Partajează Postat Octombrie 14, 2004 am cautat azi condensatori si am gazit de 2 feluri4700 uF 100 V de 280.000 mii lei bucata si am gasit in alt loc de 4700 uF 100 v la 100.000 lei bucata adica acceptabil !intrebarea e care este diferenta intre ei asa de mare incit unu costa de 2.8 ori mai mult !si a 2 intrebare e eu am pe amplificator 4 condensatori de 4700 uF la 80 v are ceva influenta daca pun de 100 v ? tot de 4700 uF ?????????ca de 80 nu am gasit ! Link spre comentariu
kai Postat Octombrie 14, 2004 Partajează Postat Octombrie 14, 2004 Aia cu 100.000 s-ar putea sa fie tzeapa. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum