Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ziceti-mi si mie daca e bine cum am testat puterea !!

kappa_ii

Postări Recomandate

bai oameni buni daca o statie de putere zice asaca are 30 sau 32 sau 34 decibeli 32 = 40 v peste cei de intrare daca ai 1.15 v intrareadica 1.15 * 40 v = 46 v asta este egal cu 250 w 8 ohm rms asta e dat in catalog de specialitate !!daca eu am 40 in catalog arata 180 w 8 ohm rmsdeci cum calculati voi ? daca se poate exact o forumula !!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 78
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• kappa_ii

28

• titro

7

• Murcielad

6

• Swat Cat

4

Top autori în acest subiect

orcum s-ar putea sa nu stiu eu exact cum se facedar v-am zis ca am dat volumu pina s-a aprins umpic ledu de clip !!acum am mai facut o data si am ajus cam la 70 v dar cu ledu puternic aprins si eu zic 70 v sa stea acu la aparat acolo nu sa atinga valoarea aia !!!

Link spre comentariu

ba orcum nu stiu exact care cum cu ce se maninca dar v-am zis ca eu am dat doar pina sa se aprinda ledu de clip umpiccu el aprins la maxim am peste 60 v (dar presupun ca nu s-ar auzi prea clar in boxa ??????!!!!!!! test facut fara boxa)cu boxa nu pot sa dau asa de tare ca se arde boxa ! dar am dat cam 43 de v in boxa si apropo Vasile eu prima data de la tine am vrut sa cumpar dar nu ai vrut sa imi faci si asa am recurs la cumparat una !!inainte sa cumpar am intrebat peste tot care e buna care e proasta !!cs 2300 ala avea 25 v alternativ asta are 50 v alternativ !!are si 12 tranzistori 6 2sc5200 6 2sa 1943 ! are si canale separate complet incluzind filtrajele ! mai putin trafu ! am si anumite aprecieri de facut cu sonoru la maxim nu am sunet de fondnu se incalzeste mai deloc nici in 2 ohm tinuta mai mult de 3 ore la un volum la care se aprindea umpic ledu de clip !

Link spre comentariu
Vizitator crissir

Salut, Ceea ce ai masurat tu e ok, iar nu iti fa griji in privinta amplifi-ului, ceea ce ai masurat tu si asta se masoara cu orice aparat de masura fie analogic fie digital (daca n-are optiune de peak value) pe alternativ, valori rms, sau efective, deci avand 42v rms (pun in gol caci corect e sa masori pe o sarcina rezistiva si cu un osciloscop si un distorsionometru alaturi-- pentru amator imposibil) asta inseamna ca va corespunde unei valori de varf de 59.39v. Dar chestiunea e discutabila caci tu nu ai aplicat semnal sinusoidal ci muzica, deci peak value nu e 1.414*rms value, e estimat cam pe la 1.2. Concluzii amp-ul tau are o rezerva de 10v pe alternanta pentru polarizarea etajului final ceea ce rezulta ca acel clipping e reglat correct. Deci don't worry be happy. Multi se cred experti dar nu stiu chestii elementare precum ca un aprat de masura masoara intotdeauna valori efective.

Link spre comentariu
Vizitator Vasile

eu am calculat puterea la el asa 42/radical din2=3030*30/8=112,5Eu asa stiu ca se calculeaza voi ziceti cum vreti.Daca as calcula cum sa zis mai sus atunci kiturile mele scot mai mult - cu mult de exemplu ala de 400 ar scoate cel putin 600W pe 4 ohmi :twisted:

Link spre comentariu
Vizitator crissir

42 e deja valoare efectiva, pentru ca fost masurata cu aparatul. Deci numai are rost sa-l imparti la radical din 2. Doar daca vrei sa afli valoarea de varf in inmultesti cu radical din 2. Inca ceva factorul de forma este de radical din 2 pentru semnal sinusooidal, pentru muzicase estimeaza doar la aprox 1.2.

Link spre comentariu

k k keu am si osciloscop acasa da nu stiu sa il folosesc poate ma apuc cu ocazia asta sa invat sa folosesc osciloscopu si masor cu el !orcum deci in gol am ajuns la 60 v o sa pun si boxa si dau la maxim sa vad cit urca !! dar eu prima data am setat volumu exact acolo unde clipeste doar umpic de tot ledu de clip si erau 42 v ledu de clip este specificat in manual ca fiind ledu care indica distorsiuni mai mari de 0.5 %

Link spre comentariu

pai de unde rezistenta de 4 care sa tina 200 w 300 w ca nu am asa ceva !

incearca cu un bec de 2-300W de la magazinele de electrice, doar este o rezistenta care se inroseste. da nu cred ca are 4 Ohmi, ci ceva pe la 100. alta varianta, mai buna ar fi sa tai o bucata de rezistenta de resou. vezi sa nu te arzi
Link spre comentariu
Vizitator Vasile

Bec de 300W, :lol: Cu asa rezistenta nu cred ca o sa faci masuratori, ala la 45V nu consuma mare lucru, cativa wati :P Rezistent de resou este mult mai plauzibila, tai o bucata care sa aiba 4 sau 8 ohmi si poti face masuratorile bine. Atentie ca sa nu fie mai subtire de 1 mm pentru ca se va inrosii

Link spre comentariu

am pus pe osciloscopsi mi-a aratat pe undeva pe la 55 v la 50 hz dupa aceasta valoare taia semnalu amplifu are un integrat care micsoareaza volumu automat cind se aprinde la maxim ledu de clip !

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări