Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Operare din alta tara

yo9hrb

Postări Recomandate

• Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Flor

1

• yo9hrb

1

Top autori în acest subiect

Absolut niciuna! Doar ca indicativul va deveni OE/YO9HRB. Daca doresti sa primesti un indicativ austriac, este suficienta o cerere+copii dupa autorizatia certificatul romanesc (pe care de altfel scrie si in germana). Cel putin eu nu am avut absolut nici o dificutlate in acest sens, am fost chestionat de politia germana intr-o parcare, noptea, voiau sa stie de ce am aruncat o sarma de vreo 20m intr-un pom din parcare... :) Cand le-am spus ca sunt radioamator, nici macar nu mi-au cerut autorizatia. Iar la francezi am operat 2 ani, am frecventat si radioclubul local, nu au fost probleme in versiunea F/YO6PMX.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Si eu am operat din Franta, Bulgaria, Portugalia, Olanda, Germania si Finlanda..Nicaieri nu am patit nimic. Doar la portughezi m-a intrebat un politist ce faceam, ca stateam pe un pod la ora 11 pm cu statia in mana si imi incercam norocul..Cand i-am zis ca sunt radioamator, mi-a zis, "OK, sir, have fun" si a plecat.Nici nu am apucat sa ii spun, ca am autorizatia la mine, pot sa v-o arat..La radioclubul din Paris, in afara de covor rosu si fanafara, ca nu erau pregatiti, corect, nu ii sunasem sa le spun ca venim, nu au stiut cum sa faca sa ne simtim cat mai bine. Ma rog, eram toata echipa, adica si XYL + goanga, fiecare cu tricoul cu indicativul lui. Si cand a Andu le-a aratat cum face el 140s/m..La cel din Lisabona erau 2 doamne in varsta care nu vorbeau decat portugheza..Desi ma emailasem cu echivalentul lui Vasile, Dzeu sa il odihnesca, in ziua fixata, nu era acolo. Am capatat si un numar de telefon, la care am sunat, mi s-a raspuns, dar nu am m-am intalnit cu nimeni in carne si oase..Desi am auzit ceva trafic, in CT am facut zero QSO-uri..Asa ca e pleaca cu incredere. Dar ia si autorizatia cu tine..

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări