asterix196803 Postat Octombrie 11, 2019 Partajează Postat Octombrie 11, 2019 (editat) Apreciez munca dumitale dar ... Cred ca mult mai bine ar fi sa faci un topic separat ....gen ,,Sudura home made by Logan" ...fara sa faci un ghiveci din toate !! https://forum.softpedia.com/topic/732645-sudura/page__st__10134#entry25356415 Editat Octombrie 11, 2019 de asterix196803 Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Octombrie 11, 2019 Autor Partajează Postat Octombrie 11, 2019 (editat) Va mai ajut un pic... http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopic=305615&view=findpost&p=4874144 De ce`mi pierd timpul, in nici un caz pentru dumneavoastra, sint alti colegi pe care ii ajuta astfel de topicuri, inclusiv mai facem si aici activitate... Acum 42 minute, asterix196803 a spus: ...gen ,,Sudura home made by Logan" ...fara sa faci un ghiveci din toate !! Domnule, eu stiu ca Logan a evadat, n`a sudat nimic! Editat Octombrie 11, 2019 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
cipriyan123 Postat Octombrie 13, 2019 Partajează Postat Octombrie 13, 2019 La 11.10.2019 la 20:20, asterix196803 a spus: Apreciez munca dumitale dar ... Cred ca mult mai bine ar fi sa faci un topic separat ....gen ,,Sudura home made by Logan" ...fara sa faci un ghiveci din toate !! https://forum.softpedia.com/topic/732645-sudura/page__st__10134#entry25356415 Prietene, lasă lumea care mai face câte ceva sa pună poze și explicații pe forum, ca și așa a scăzut mult de tot conținutul de tehnica pe acest forum. Sunt o grămada de chestii ascunse in a suda doua table.... și când cineva face asemenea ‘disectii’ pentru a vedea in secțiune cum iese treaba, e și mai bine. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Octombrie 15, 2019 Autor Partajează Postat Octombrie 15, 2019 Am uitat ceva, am folosit sirma CuSi3 de 0,8mm, liner teflon carbon bineinteles cu gaz Argon. Ca setari 14Vdc, 200C nu merge mai jos, parca ar fi mers bine cu 13Vdc, viteza sirmei de la 3,7m/min in sus.Cel mai bine a mers pe la 4,2-4,5m/min. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Octombrie 22, 2019 Autor Partajează Postat Octombrie 22, 2019 (editat) Am avut citeceva de sudat pe afara dar si pe niste resturi bine ruginite. Am preferat sa nu imi mai bat capul cu ele sa le curat deoarece sudurile nu sint deloc critice, suporti de sirma in fapt. Am folosit sirma de 0,9mm NR-211 Innershield Lincoln cu 1,8m/min si 15,5Vdc cu - pe sirma. Astea sint printre primele 5 cordoane trase cu 200C si Innershield de mine.. Experienta avuta cu aparatul unui amic luat la ceva oferta cu citeva role de flux a fost dezamagitoare pentru amindoi. Dupa ce i`am trimis o rola de NR-211 mi`a confrimat ca merge deja binisor. Urmarea este ca ieri i`am dat drumul si a iesit asa la primele: La bara filetata am mers cu 3,5m/min si 18,5Vdc Baia era cam rece si am ridicat viteza sirmei pe la 2,1m/min si 16,2Vdc Deoarece am si de reparat ceva tablarie ruginita de 1mm aprox am facut citeva teste sa vad daca se merita sa nu mai duc butelia. Tabla de 0,8mm galvanizata Tabla de 0,6mm de la reparatia Loganului Flap pe cordon, asa cum este apoi indoita si pare a rezista. Diferenta dintre sudobrazare cu bronz si sudura cu Innershield este de la cer la pamint ca aspect si usurinta cu care lucrezi. Ca rezistenta, n`am incercat decit vreo 2 indoiri, se indoaie pe linga cordon si pare a fi si asta rezistenta. Cai idee, arata rau, se lucreaza dificil dar se poarte. Am mers cu 1,5m/min si 14Vdc, valorile minime ce le are Speedtec 200C. Protectia filetului duzei de gaz, banda de teflon...inodata ca altfel nu se prea poate... Editat Octombrie 22, 2019 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Noiembrie 5, 2019 Autor Partajează Postat Noiembrie 5, 2019 Sudura cu sirma cu flux Supershield 11, 0,9mm, 16,8Vdc, 3,5m/min. Profil patrat 2mm grosime. Zgura curatata Deja incepe sa mearga mai bine, trebuie mare grija ca sa fie liber capatul sirmei, cam 16-20mm l`am tinut. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Februarie 5, 2020 Autor Partajează Postat Februarie 5, 2020 La 19.02.2019 la 22:20, Ion_Bumbu a spus: Am luat un taietor cu plasma de la Lidl, pentru aia 700lei se comporta extrem de bine. https://www.kimbino.ro/lidl/revista-disponibil-de-luni-10-02-2020/#page_46 Reapare plasma la Lidl. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Februarie 8, 2020 Autor Partajează Postat Februarie 8, 2020 (editat) Am avut ceva timp si am luat la revizie ESAB-ul LHL315, de mult nu am mai pus mina pe el. A avut contactorul defect, inlocuit cu unu nou si acuma e perfect operational. Am suflat praful din el si mai ales am strins tot tranzistorii la cuplu pe radiator, si`s numai 24! Am incercat de curiozitate sa vad cum merge un celulozic, E6010 deoarece in manual nu spune nimic. In realitate merge cu orice, inclusiv cu sirma de balot! A fost cam frig afara, dar tot am ars un celulozic de 3,25 si un bazic tot de atit. Celulozic: Bazic: Vinovatul: Impricinatul "dezbracat": Singurul dezavantaj este ca`i de 25Kg si trifazic, in rest, ce sa zic n`am gasit unu care sa mearga mai bine ca asta comparindu`l inclusiv cu un EWM 180. Asta ramine, nu mai pleaca de acasa! Amorsarea si reamorsarea la bazici este un vis, n`are nici un reglaj in afara de curent insa nu cred as face altceva decit sa`i stric caracteristicile daca ar avea arc force. Probabil pentru bazici a si fost gindit aparatul insa are resursa de putere incit duce si celulozicii fara probleme. Splendid merge "bunicul", cred ca e de prin 91-92 fabricat! La asta cind merge in gol impulsurile de comanda trebuie sa "le cauti" cu lupa de timp, atit de inguste sint. A fost o data o discutie si unii colegi erau nelamurit de "prostia" spusa de mine. Editat Februarie 8, 2020 de Ion_Bumbu Typo Link spre comentariu
cipriyan123 Postat Februarie 8, 2020 Partajează Postat Februarie 8, 2020 E fain tare aparatul, chiar dacă are ceva ani... așa ceva nu prea este de dat... Un alt invertor care face toți banii ,amorsează foarte ușor cu bazici și are o tensiune mare in gol este Miller XMT 350cc/cv... un vis sa sudezi bazici cu el. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Februarie 10, 2020 Autor Partajează Postat Februarie 10, 2020 (editat) Asta vreau sa ramina la mine, acopera si domeniul de taiere cu 300A ai lui. Tensiune in gol nu are mare asta in jur de 60Vdc la curenti mari si scade pe la 50Vdc la 20A fiind limitata, ce nu stiu insa este cit o lasa sa urce in sarcina, probabil destul deoarece arcul e lung si trebuie stins rapid. Alt avantaj ar fi ca`i destul de aerisit facut si nu tare dificil de reparat, singura problema e daca pica tranzistorii in el, are numai 24 de 2SK2611 si nu se mai fabrica de Toshiba... Sint ceva echivalenti la Farnell dar parca n`as baga banii in ei de acuma mai ales ca va ramine doar la mine. De amorsat, amorseaza aproape ca la rutilici bazicii, chiar merge spledid. Si Speedtec 200C merge bine cu bazici dar asta parca e din alta clasa... Asa arata pe final: Editat Februarie 10, 2020 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Aprilie 2, 2020 Autor Partajează Postat Aprilie 2, 2020 (editat) Azi mai hotarit ca nu mai curat rugina de pe fierotanii si voi suda cu rutil celulozici la 90A, OK46.44 Am folosit ESAB-ul mare si merge bine, foarte bine. Dezavantajul este ca e greu si mare, ma rog, are roti dar si ca trebuie sa tragi dupa tine ditamai "furtunul" de 3/4", atit este cablul trifazic de gros. In rest, nu se compara cu altele, ma rog, il compar cu Speedtec 200C care este un MIG excelent dar sudeaza excelent si MMA insa ESAB este peste el, aprinde bazicul ca pe un rutilic, asta este cu un aparat industrial. Editat Aprilie 2, 2020 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Aprilie 3, 2020 Autor Partajează Postat Aprilie 3, 2020 (editat) Un plantator pentru capsuni: Tot ESAB si OK46.44/1,2mm la 85A Editat Aprilie 3, 2020 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Aprilie 7, 2020 Autor Partajează Postat Aprilie 7, 2020 Daca tot era pe pozitie aparatul am mai testat una alta. Sudura tabla de Logan, 0,6mm cu electrod de 1,6mm. Fata Spate Cordon cu electrod rutilic 2,5mm OMNIA 46, 80Adc si detasare zgura Detasare zgura si cordon electrod bazic ESB50, tot 2,4mm si 80Adc Electrod ESAB OK46.44, rutilic 2,5mm tot 80Adc. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Mai 10, 2020 Autor Partajează Postat Mai 10, 2020 (editat) Teste penetrare cu polaritate directa si inversa. Materialul de test, 4,5mm grosime am tras 4 cordoane cu electrod -, 4 cordoane cu electrod + cu Omnia 46 si inca 4 cu ESB 50, tot asa, doua cu doua. Curent de 90Adc si LHL315. Masuratori pe inelul nr. ( totul in mm) 1 2 Grupa 1 Media cu eliminarea valrilor * 1,24 1,23 1,29 1,30 1,26 1,23 1,18* 1,32 1,35* Grupa 2 0,92 0,90 1,06* 0,92 0,92 0,87* 0,92 0,91 0,97 Grupa 3 1,38* 1,27* 1,32 1,32 1,32 Grupa 4 1,41* 1,49* 1,46 1,43 1,45 Pentru imbunatatirea preciziei voi elimina valoarea cea mai mare si cea mai mica fiind considerate erori grosolane. Totusi zecimile de mm indicate de subler trebuie luate doar ca valori orientative, este extrem de dificil de aproximat chiar sub lupa ca iluminare. Masuratorile asa au iesit la stilul meu de lucru. Grupa 1 si 2 rutilicii cu polaritate diferita, grupa 3, 4 bazicii. Grupa 1 Omnia 46/2,5mm/90Adc ( + ) adincimea de penetrare 1,2mm Grupa 2 la fel cu 1 dar electrodul ( - ) -"- 0,9mm Grupa 3 ESB50/2,5mm/90Adc ( - ) -"- 1,3mm Grupa 4 la fel cu 3 dar electrodul ( + ) -"- 1,4mm Cu alte cuvinte daca aveti de sudat table subtiri penetrarea este mai mica cu electrodul la ( - ) , contrar ce stiam noi ca e de preferat sa pui electrodul la ( + ) . Editat Mai 10, 2020 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Mai 14, 2020 Autor Partajează Postat Mai 14, 2020 Am un motor demult de tot, vreo 30 de ani, avea o ureche a scutului fata rupta si 2 suruburi de 5mm la cutia bornelor rupte in corpul motorului. Carcasa este de fonta si am sudat cu electrozi UTP 8, 2,5mm cu 70Adc aparatul fiind tot LHL315. La scos suruburile am folosit cheia romanesca , unu a mers celalalt cu sudra sirma flux la 125Adc. A iesit la primul punct de sudura insa si eu am insistat sa`l incing bine de tot. Are si 2 aripioare rupte, am inceput sa le completez cu tabla de 3mm. Am inlocuit deja rulmentii, erau cam "patratosi" la rulat! Urechea in interiorul scutului. Suruburile rupte Primul scos in stil romanesc Saiba si surubul rupt Rezultatul Aripioara semireparata Rulmentii Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum